⬅ חזרה לאינדקס

שדרוג סולידי של דירה חדשה מקבלן?

🕒 פורסם בתאריך: 20/04/2018 15:01
שלום לכולם,

רכשנו לאחרונה דירה חדשה מקבלן, שכמו כל הדירות מקבלן מגיעה עם מפרט בסטנדרט יחסית נמוך.

מצד אחד, אנחנו רוצים להביא את הדירה לרמה שיהיה לנו כיף (ופרקטי) לגור בה, אך מצד שני לא נרצה להוציא מעבר ל-30 עד 40 אלף ש"ח עבור כל השדרוגים, ונשמח לקבל טיפים על מה כדאי לשדרג ואיך לחסוך בעלויות. מספר נקודות שכבר אספנו:

1. מטבח - ראיתי גם פה וגם בעוד מקומות המלצה על רכישת מטבח באיקאה. קצת חוששת כרגע מאיכות החומרים...

2. חדרי אמבטיה - אז פה נדרש לכל הפחות מקלחון, והחלפת האמבטיה שהקבלן נותן (ממש קטנה). ברזים וכלים סניטריים? - לא יודעת אם ממש משנה לי אינטרפוץ 4 או 3.....

3. סורגים ורשתות נגד יתושים בכל הבית- חובה.

4. ...
🕒 פורסם בתאריך: 20/04/2018 17:52
חומרים הם בדיוק זה - חומרים. קונים מעץ מלא ואין בעיה של איכות חומרים. זה יותר יקר אבל לי זה חסך את החפירה וההתעמקות בכל אחד מהרכיבים לחוד ובעיקר בבדיקות הרעילות של האדים של הדבקים שמאחדים אותם, חקירה שבמקרה של השיפוץ שלנו היתה מעכבת את האיכלוס ולכן עולה כסף. אין לי שום טענה כמובן שהחומרים שאינם עץ מלא רעילים - אין לי מושג כי לא בדקתי, ואם תחקרי אשמח לשמוע את המסקנות.
🕒 פורסם בתאריך: 20/04/2018 18:20
1. לפעמים שווה לשלם לאדריכלית כדי שתמליץ על איכותי וזול, ג"נ, זה מה שאהי עושה.

2. ייבוא אישי מחו"ל, עודפי יבוא.
🕒 פורסם בתאריך: 21/04/2018 10:05
באיקאה?
🕒 פורסם בתאריך: 21/04/2018 10:07
איפה מוצאים עודפי ייבוא? מה בדיוק אתה מייבא מחו"ל? לייבא מטבח מחו"ל נשמע לי כמו חתיכת התעסקות...
🕒 פורסם בתאריך: 21/04/2018 12:58
אנחנו קנינו הכל מאיקאה, על מנת להוריד למינימום את ההתעסקות והזמן לאיכלוס. ההגבלה לעץ מלא הורידה את המיבחר לסוג אחד של ארונות מטבח, מה שחסך התלבטויות. בזמנו היתה להם הנחה\הטבות לקבלנים\משפצי בתים. בדיעבד לאחר כמה שנים אנחנו מאד מרוצים והינו עושים שוב בדיוק אותו דבר למרות שחלק מהכיסאות מתפרקים.
🕒 פורסם בתאריך: 21/04/2018 20:42
@אביבית עודפי ייבוא זה לרוב מיבואנים, דגם ישן וכד'.

ייבוא אישי, זה כלכלי בד"כ בבית גדול/מס' דירות, נוסעים ומביאים את כל ההלבשה (סניטריה, ריצוף,ריהוט) לבית.

ברוב המקרים אין הרבה ברירה חוץ מהשוואת מחירים.
🕒 פורסם בתאריך: 22/04/2018 22:11
להזדכות על כל מה שאפשר מהקבלן ולבצע הכל לבד בסוף, כמובן עם סייג שלא מונע לקבל טופס 4 (לדוגמא דלתות פנים, מקלחת, ארון מקלחת/שירותים אחד). הספקים של הקבלן מכרו לו במחירי הפסד את הסחורה הכי פשוטה שיש להם, כשאת נכנסת לחנות שלהם עם הזמנה על שם הקבלן כל המחירים שמציגים לך יהיו מחירי שחיטה. כנסי לאותה חנות הפעם בלי לציין שאת מגיעה דרך הקבלן ותגלי שהמחירים הם המלצה בלבד.

נכון זה מעכב את הכניסה, נכון זה התעסקות אבל זה הבית שלך ולטווח הרחוק עדיף שאת תקבעי את הרמה של המוצרים שייכנסו לבית שלך.
🕒 פורסם בתאריך: 24/04/2018 15:43
מטבח הום סנטר/איקאה

נברשות

וילונות

אני ממליץ לא על פרפקט ליין.

מצאתי ב"עמודי שלמה" דברים במחירים נוחים.