⬅ חזרה לאינדקס

התייעצות זוג נכים מעבר לשיפור רמת החיים מקרית גת לאשדוד.

🕒 פורסם בתאריך: 20/04/2018 19:59
כרגע מתגוררים בקרית גת קרוב ל-35 שנה. בזמן האחרון, החלה תחושה של "כמה עוד אפשר?"

מסיבות בריאותיות אין כושר עבודה ולא ניתן לעבוד, לכן גם אין את מילוי הזמן שיש בדרך כלל לאדם. והמפגש עם עובדים ואנשים אחרים.

המצב הנוכחי הוא שכבר אין פרצופים מוכרים, הרגשה של אין אף אחד, יותר מדי תחושת שעמום ואי עשיה.

אין מה לעשות, לאן ללכת, במה להתעסק. המיקום תקוע.

החלו מחשבות לעבור לאשדוד, היכן שישנה משפחה, חברים ומכרים.

יותר אפשרויות תעסוקה בילוי ופנאי. ים, בית קולנוע, מתחמים מסחרים, קניונים, בתי קפה. כל מה שאין כאן. טיילת, פארקים.

כרגע אין תשלום על הדיור, כך שיוצא שאם אכן יתבצע המעבר יהיה צריך לשלם סכום לא קטן ממה שבדקתי ביד2

דירת 3 - 4 חדרים מתחילה מ 3800 ועד ל 4500 באזור עם מעלית (חובה מבחינת בריאותית עבור אדם מבוגר שלא יכול לעלות במדרגות).

הכנסות 2 קצבאות בסיסיות מביטוח לאומי לגבר ולאישה

זאת אומרת 3200 פעמיים ועוד סכום שנכנס לח-ן כל חודש ממקום אחר מהצד של האישה אם לחשב הכל

מדובר בכל חודש על הכנסה של 13,000

הגבר גם מחפש מדי פעם ברזל אלומיניום וכולי ומצליח לעשות בכל חודש עוד 500-300 שקל.

אז יש להם 13,500

לא מדובר בזוג שקרוב לגיל פרישה, לכן יש להם רצון וחשק לעשות משהו בחיים. יש להם לפחות עוד שלושה עשורים לגיל פרישה.

אבל הם חיים בגלל אי כושר עבודה ונכותם כאילו הם כבר בפרישה כי אין להם ברירה אחרת מבחינה רפואית.

נניח ויעברו וימצאו דירה בעלות של 4500₪ אז הם צריכים להספיק לחיות עם 9000₪ שנותרו להם.

בגלל שמדובר בזוג נכים אז יש להם הנחה בארנונה, חשמל ומים. אבל אלה עדיין חשבונות שיש לשלם

נניח החשבונות בחודש יעלו להם עוד 1500 שקל לפי השימושים כיום, הם נשארים עם 7500₪

שכר דירה חישבנו וגם חשבונות. נוסיף 200₪ בחודש לוועד בית הם נשארים עם 7300₪.

קניות ממה שהבנתי הולך להם בשבוע 1000₪, אז נוריד 4000₪ הם נשארים עם 3300₪

תרופות עוד 500 שקל בחודש, הם נשארים עם 2800₪

כל המעבר הזה, זה בשביל שהם יוכלו להיפגש עם יותר אנשים, להתארח אצל משפחה, משפחה תתארח אצלם

לצאת לים שאין להם כרגע, לסרט שהם רוצים, לשבת בבתי קפה, מסעדות, לטייל במרינה בחוף או בפארק

לחיות בעיר שיש בה הרגשה של חיים, אז בשביל כל מה שהוזכר יש להם תקציב אחרי הכל של 2800₪

יש להם חסכון קטן בצד, של רבע מיליון שקל שהם קיבלו ממכירת דירתם לפני מספר עשורים וכך הם עברו למושב ולכן אין להם הוצאות דיור.

אבל הרבע מיליון שקל האלה הם בסך הכל 250 אלף שקל, וזה כל הכרית הגנה שיש להם אם יקרה משהו.

יש להם גם רכב שהם מחזיקים, רכב שנת 2010, והבן מטפל להם ברכב. הוצאות רכב בחודש הדלק 400₪ תלוי לפי הנסועה.

אחרי כל החישובים הם נשארים עם 2400₪למטרה שעבורה הם רוצים לעבור לאשדוד ליהנות בעיר.

מה הייתם אומרים? הם באמת מרגישים שאין להם טעם להישאר באותו המקום. קמים כל בוקר, מעבירים את השעות בבית, הולכים לישון.

הם מאמינים שאם הם יעברו לאשדוד הם יהיו בקשר עם המשפחה שיש להם שם, קרובי משפחה, חברים, מכרים

יהינו ממה שיש לעיר להציע בתי קולנוע הים וכל המסביב.

אני אמרתי להם והסולידים יזדהו איתי, אבל זה ממחשבה קרה ומחושבת בלבד שמדברת בשם הכסף

שקשה לי לחשוב על להוציא עוד 4500 אלף שקל, רק בשביל לעלות את רמת החיים.

כל שאר ההוצאות אפשר להתעלם מהן, כי אלה הוצאות שיוצאות לא משנה היכן.

אבל רק בשביל ליהנות מכל מה שיש לעיר אשדוד להציע, להוציא 4500 ובטוח הדירה לא תהיה כמו הדירה הנוכחית

כי יהיה צריך להתפשר בשביל לא לשלם שכירות מטורפת. וכרגע בגלל שאין להם ים, טילת מרינה, בתי קולנוע אז אין להם

על מה להוציא את ה2400₪ שנשארים להם כל חודש, והם מצליחים לשים את זה בצד. כשהם יהיו באשדוד, הם כן יוצאו.

הם אומרים שזה לא מפריע להם, שזה שווה להם בריאותית ויעשה להם טוב והם רוצים לחיות ולא להרגיש כמו בכלא. כל יום לקום לחכות מתי לחזור לישון וכן הלאה.

לא יודע מה מייעצים במצב כזה או מה אומרים במצב כזה? מתמטית נטו נראה שהם לא יפשטו רגל או יכנסו לחובות.

אבל לא חבל כל חודש על זריקת 4500 אלף שקל בשביל ארבע קירות? כשכרגע יש דיור חינם?
🕒 פורסם בתאריך: 20/04/2018 20:18
למה אי אפשר לנסוע לאשדוד 3-4 פעמים בשבוע לשם בילוי?
🕒 פורסם בתאריך: 20/04/2018 20:41
זה גם דבר ראשון שאמרתי להם.

האישה לא אוהבת לנהוג ומעדיפה כמה שפחות, ולבעל יש בעיות בריאותיות והוא לא יכול לנהוג.

אוהבים את העיר? אז בשביל זה יש רכב. גם אמרתם שהוצאות הדלק שלכם לא מועטות, 400 שקל בחודש זה לא מעט. למרות שאני בטוח

שהסכום מנופח כמו כל הסכומים שנאמרו לי, בשביל החישובים אם יתפוס איזה בלתם או משהו כזה. או שהכניסו לסכום כבר חישובי טסט וביטוח שחילקו על פני 12 חודשים.

יהיה מעניין לראות מה אחרים פה יגידו. אחרי שרואים שלפי החישובים הם כן יכולים לעשות את הצעד, כי אחרי כל כל הוצאות המחיה שלהם

הם נשארים עם 2400 להוציא על מה שבא להם.

אני אישית בכדי לא להיות צבוע, יכול להגיד שאם השכר דירה לא היה יקר כל כך, והיה בסביבות ה 2000-2500

הייתי אומר להם תלכו על זה, בשביל הבריאות והנפש שלכם, תלכו, תיהנו, הם גם ככה בגישה של אין לנו בשביל מה לחסוך אנחנו רוצים לחיות.

אבל לשלם 4500 על ארבע קירות? באמת שקשה לי לעכל את זה. מרגיש לי כמו בן אדם שזורק כסף ואני צריך לעצור אותו ולהגיד לו אל תעשה את זה.

אבל הם בשלהם, רוצים. רוצים לחיות. אז אמרתי אם ככה אני אתייעץ עם סולידים נוספים נראה מה יגידו לי שאגיד להם.
🕒 פורסם בתאריך: 20/04/2018 20:42
הבעיה היא שהם מרגישים חסרי ערך, והפיתרון הוא לא בהכרח לעבור דירה. האם אין דרך בה הם יכולים לתרום? האם אין דרך להשתתף בפעילות חברתית שקרובה למקומם הנוכחי? הכסף נועד לשפר את החיים, ולא להפך, אבל יהיה מאד מאכזב לעבור ואז לגלות שהקרובים עסוקים מאד ולא באים לבקר, ובילוי בחוף כל היום כל יום זה לא התשובה לבעיה.
🕒 פורסם בתאריך: 20/04/2018 20:47
כן היטבת לתאר זה נכון. בעיר בה הם גרים כעת קרית גת אין, כשיוצא לי לבקר בעיר אני גם מסנן מדי פעם איזו אמירה של איך אפשר לחיות כאן?

נראית כמו עיר דוממת ושוממת. מין מקום לחזור אליו בסוף יום עבודה להניח את הראש ולהתעורר אל עוד יום עבודה חדש מצאת החמה ועד צאת הנשמה.

אני מצליח להבין את הרצון לעבור לעיר שנחשבת קצת כמו העיר הגדולה. תל אביב יקרה מדי, אז הם בחרו באשדוד.

כששאלתי מדוע לא אשקלון למשל? אמרו שלא מעוניינים וגם הם מכירים טוב יותר את אשדוד, מביקורים שלהם שם, ממשפחה שיש להם.

הבעיה שבאשדוד עלו מאוד המחירים בשנים האחרונות, לא סתם הרבה מחבבים את העיר. המחירים טיפסו וטיפסו.

ניסיתי לחשוב היכן לשלב אותם? מה יוכלו לעשות? המצב מסובך כי הם גם לא רוצים שאסגיר יותר מדי פרטים, אפילו שזה פורום וזה אנונימי.

אבל לא לכתוב יותר מדי על המצב הפיזי והנפשי שלהם. מי שטוב בלקרוא בין השורות יבין שיש קצת בעיה. אין איזה רעיון איך לשלב או איפה.

הם פשוט רוצים לחיות כלשונם, ואני מסכים גם אני הייתי רוצה ללכת אל הים, לבית קולנוע, למתחמי בילוי וקניות, לראות אנשים פרצופים משפחה ולארח ולהתארח

אם הייתי במצב שלהם, אבל אני לא מצליח להוציא לי מהראש שהם הולכים לזרוק כל חודש כל חודש 4500₪

כי הם לא יכולים לשכור דירה בלי מעלית, זה כבר מעלה להם את המחיר. שכונת מצוקה או שכונה קשה מן הסתם הם לא זוג צעיר שיכול לבלוע את זה.

ושוב לזרוק 4500 כל חודש? לא יודע יש לי אנטי כלפי זה, אבל אני צריך לנתק את זה. כי בסופו של דבר זה לא כסף שלי. אני על תקן המייעץ.
🕒 פורסם בתאריך: 20/04/2018 22:28
משהו עם החישובים שלך למעלה לא מסתדר לי בכלל. לא הגיל, לא זמן הפרישה, לא הסכום שהם מוציאים היום, לא הסכום שהם יוציאו שם...

אם תרצה, אפרט. בכל אופן נשמע סיפור מוזר מאד.
🕒 פורסם בתאריך: 20/04/2018 23:57
יכול להיות שעשיתי קצת או קצת הרבה סלט, ניסיתי לקחת כמה שיותר מידע ששמעתי ולדחוס אותו בצורה שאוכל להציג את כל מה שאמרו לי בלי להחסיר פרט.

תפרטי כי זו הסיבה שהגעתי להתייעץ כאן לפני שאני מנסה לחשוב לבד מה עוד להגיד להם.

אם יש שאלות תרשמו ואני אחזור עם תשובות בתחילת שבוע זה יקח קצת זמן עד שאקבל תשובות. למרות שנראה לי שאת הרוב אני יודע.
🕒 פורסם בתאריך: 21/04/2018 02:04
לדעתי אם הם חושבים שאשדוד טובה עבורם, שינסו זאת למשך שנה, ישכירו דירה ויעברו לחיות שם, במידה ולא יסתדר להם לאחר שנה יוכלו לחזור לקריית גת.

מדובר בעלות עודפת של 50,000 ש"ח בשנה, אבל אם הם יסתדרו זה זניח, מאחר ובמצב הנוכחי הם סובלים נפשית, מה יועיל להם החסכון בעלויות המחיה של 4,500 ש"ח, מדובר במצב קבוע לשארית חייהם ולא במצב זמני, אולי צריך לחשוב כיצד הם יכולים להגדיל הכנסה ובמקביל לעבור לתקופת נסיון לחיות באשדוד.
🕒 פורסם בתאריך: 21/04/2018 09:22
נכון :)

סלט הגילאים:

1. אתה כותב שיש להם שלושה עשורים עד לפרישה (כלומר הם בני שלושים ומשהו).

2. אתה כותב שהם מכרו בית לפני כמה עשורים. איך בני 30 כבר הספיקו למכור בית כל-כך מזמן (ואפילו לקנות לפני עשורים זה לא הגיוני)?

3. אתה כותב שהבן שלהם מטפל ברכב אז הוא כבר גדול, נכון? אז הם לא בני 30. בני כמה הם? כמה ילדים יש להם?

סלט ההכנסות:

1. שניהם חיים מקיצבת נכות של 3200 ש"ח כל אחד, כלומר 6400 ש"ח.

2. המשפחה של האישה מוסיפה עוד 6600 ש"ח כל חודש? נשמע שיש לה משפחה אמידה (ואפילו אז, זה די יוצא דופן המימון הזה). הגיוני בעיניך?

3. הגבר יכול לאסוף ולמכור אלומיניום אבל לא יכול לעבוד?

4. האישה יכולה לנהוג אבל לא לעבוד?

סלט ההוצאות:

1. הם גרים בקרית-גת או במושב? כתבת בהתחלה את הראשון ובהמשך את השני.

2. 400 ש"ח דלק לחודש זה בערך 650 ק"מ כל חודש. די הרבה לזוג נכים שקשה להם לנסוע. טיולים? בילויים?

3. קניות של 4200 ש"ח בחודש זה המון (כתבת 1000 לשבוע). כמה פיות הם מאכילים?

4. לפי החישובים שלך, היום נשאר להם כל חודש מההכנסות סכום של 6900 ש"ח לחיסכון והשקעה. הגיוני בעיניך? איפה כל הכסף הזה?

( איך הגעתי לזה? אמרת שיישאר להם 2400 ש"ח אחרי כל ההוצאות אם יעברו לאשדוד. הוספתי 4500 ש"ח כדי להגיע למה שעכשיו, כשהם לא משלמים שכ"ד)

5. איך יכול להיות שארנונה, חשמל ומים יעלו להם 1500 ש"ח בחודש באשדוד אחרי ההנחות? אצלנו זה פחות בלי הנחות. יכול להיות שמדובר על סכום דו-חודשי ולא חודשי?

בקיצור, הסיפור נשמע מוזר מכל הכיוונים (במיוחד המימון של משפחת האישה). בכל אופן, אם אחרי כל ההוצאות ההכרחיות יישאר להם סכום של 2400 לבילויים באשדוד- אני לא רואה מה הבעיה בזה. זה לא ידרוש מהם לאכול את החיסכון ששמרו בצד.
🕒 פורסם בתאריך: 21/04/2018 10:01
האם המצב שלהם מאפשר נסיעה בתחבורה ציבורית? אם יש להם נגישות טובה יותר לבאר שבע- מה העלות של מוניות ספיישל פעמיים בשבוע לצרכי בילוי לעומת ההוצאה הזאת על דיור וכל הנלווה לה?

הכרתי זוג שחי שם, והתמונה שאתה מצייר של שממה ושעמום קצת עושה עוול לעיר הזאת. יש שם שניים-שלושה קניונים, פארק רחב ידיים, קאנטרי קלאב, מרכז קהילתי עם הרצאות וחוגים למבוגרים, ספרייה עירונית, הקרנות סינמטק, אמפיתיאטרון והיכל תרבות ומס' אתרים היסטוריים באיזור ואם רוצים לעשות משהו מעבר הם נוסעים לבאר שבע. אולי אפשר לבנות תכנית שבועית שתמלא להם את הזמן גם בלי לבצע את המעבר, לראות סרטים בבית ועוד אלטרנטיבות. ורק אם באמת גם כל זה מוצה לחשוב על מעבר לתקופת נסיון.
🕒 פורסם בתאריך: 21/04/2018 21:14
בת-העמק אני אחזור עם תשובות למה שאוכל בימים הקרובים אחרי שאבקר אצלם. אולי אקח איתי את הלפטופ ואענה יחד עמם.
🕒 פורסם בתאריך: 22/04/2018 10:00
כמה יעלו להם מוניות ו/או נביעות שיתופיות?

גם שאר הסכומים מצריכים בדיקה נוספת.
🕒 פורסם בתאריך: 22/04/2018 11:02
יש גם אוטובוסים 348, 368

חופשי חודשי לא יעלה יותר מ 100 ש"ח לאזרח ותיק

אם זה מה שישמור 50K בשנה בכיס, אפשר לנסוע כמה שנים מפה לשם ו"לחסוך" סכום משמעותי