⬅ חזרה לאינדקס

שאלה פרקטית - תיעוד הוצאות ב Gift Cards שונים

🕒 פורסם בתאריך: 26/04/2018 14:45
שלום לכולם 3>, פעם ראשונה שלי בפורום הזה (או באיזה-שהוא פורום בשנים האחרונות)

השאלה היא בנוגע לתיעוד הוצאות עבור כרטיסים שונים למשל, אני הייטקיסט ואני מקבל מחברה שאני עובד בה כטיס 'תן ביס' עבור אוכל ועוד שוברים עבור בגדים וכו...

אז נשאלת השאלה, איך הוצאות מהסוג הזה נכנסות לתיעוד באקסל סולידית? ואיך לשקלל אותן עבור ממוצע ההוצאות החודשי שלי עבור הבנת ה'כמה עוד?' שלי.

הסיבה לבלבול אצלי היא שמצד אחד, חלק מההוצאות האלה הן 'אמיתיות' והייתי משתמש בכרטיס אשראי במקום בתן ביס, למשל כשאני מנצל את הכרטיס כדי לקנות משהו בסופר, אבל מצד שני, אני רוצה לסיים את כל הכרטיס כדי לקבל את מלוא ההטבה.

אשמח לדעת איך החבר'ה בפורום מתמודדים עם השאלה החשובה מאוד הזו!

תודה :)

דב קיברנטי
🕒 פורסם בתאריך: 26/04/2018 15:36
אני רואה כאן שתי סוגיות:

1) תיעוד לשם תיעוד (רובנו בפורום עם OCD קשה)

2) תיעוד לשם הבנת ההוצאות לאחר פרישה

אם אתה לא מתכוון לצאת לאכול ארוחת צהריים ב-60+ שקל כל יום אחרי הפרישה אז פחות חשוב להקפיד על דברים כאלה.

נראה לי בעיקר לשיקולך.
🕒 פורסם בתאריך: 26/04/2018 15:54
תלוי במטרת המעקב.

בהוצאות קבועות דרך כרטיס תן ביס למשל אני עוקב כחלק מהוצאות המזון שלי, כי זה חלק קבוע מהתקציב. אם יש תקציב ארוחות שניתן ע"י מעסיק - ההוצאה על ארוחות בתן ביס נרשמת בתלוש השכר כעוד הטבה בעלת שווי מס שקיבלת בנוסף למשכורת, ואני רושם חצי מהסכום הזה בתור כמה שזה עלה לי בפועל (אחרי מס שולי) בתור עוד שורה בגליון ההוצאות, אחת לכל חודש.

דברים חד פעמיים כמו שוברי מתנה למיניהם - מה שלא ניתן לממש בסופר אלא רק בכל מיני חניות בגדים או שטויות אחרות, נמסר מיידית למשפחה שלי לשימושם (יותר מדי כאב ראש בשבילי להשתמש בהם). אחרי אלו אני מתעצל לעקוב בצורה מסודרת, וזה לא מאוד משמעותי לטעמי בסה"כ.
🕒 פורסם בתאריך: 26/04/2018 16:52
מגניב! תודה רבה על התגובות :)

אני מתכוון בעיקר כדי להבין בכמה כסף אני באמת משתמש היום בחודש, כאוחז מההכנסה שלי. למשל הוצאתי כמה מאוד שקלים על בגדים בעזרת תלושים של פסח, אז אם לכתוב אותם כמו הכנסה נוספת? זה נשמע לי מוזר כי זה רק תלושים :\
🕒 פורסם בתאריך: 26/04/2018 17:07
זו הבעיה העיקרית.

זה כסף לכל דבר ועניין (וגם שילמת עליו מיסים), וצריך להתייחס אליו בהתאם. באותה מידה היית יכול לקנות עם זה מצרכים בסופר.

אבל אצלי זה יוצא גג 1000 שקל בשנה, אז אני לא מתאמץ לתעד את זה (בעיקר כי אין לי אתר כמו במקרה של כרטיס אשראי שמרכז לי הכל בנוחות).
🕒 פורסם בתאריך: 26/04/2018 17:15
למה חצי?

השורה של השווי מס גם כוללת גילום?
🕒 פורסם בתאריך: 26/04/2018 17:24
אם מדברים על השווי לשכר של ההטבה של המעסיק (תקציב הארוחות בתן ביס שניצלתי), אז חצי זה בעצם כמה שזה עלה לי בכיס בפועל (בכמה זה מפחית לי את הנטו). כלומר מה שאני עוקב אחריו בגיליון זה ההוצאה שלי בפועל, לאו דווקא ה"עלות התיאורטית" שזה עלה במקור.
🕒 פורסם בתאריך: 26/04/2018 17:39
משהו לא מסתדר לי,

אם את גם את המס על השכר בסיס אתה מחשיב כהוצאה בפועל זה נתון לוויכוח אבל אזרום איתך :)

אבל אם לא, כאשר הוצאת X בתן-ביס הוצאת בפועל X, כי אם היית מקבל את זה בתלוש כתוספת - הנטו שלך היה גדל ב X (את החצי מס אתה משלם בכל מקרה בין אם זה שווי מס ובין תוספת שכר)

גם אם המעסיק שלך לא מאפשר לפדות תן-ביס לתוספת שכר, אתה יכול להשתמש בתן-ביס להוצאות אחרות שאתה קונה היום בכסף נטו.
🕒 פורסם בתאריך: 26/04/2018 17:48
השכר הוא קבוע ונתון, ואני לא מתייחס למס כהוצאה.

שימוש בתקציב התן ביס הוא אופציונאלי, והוא אכן הוצאה שנתונה לשיקול דעתי. מכאן שאני מכניס את ההוצאה הזאת לגיליון מעקב ההוצאות שלי.

יש לי תקרה מסוימת של תקציב תן ביס שניתנת ע"י המעסיק - אך רק הכמות שניצלתי (עלות הארוחות בפועל באותו חודש) מתווספת לתלוש בתור עוד הטבת מעסיק בעלת שווי למס, ולא סכום קבוע. העלות בפועל של זה מבחינתי בנטו היא רק חצי מהסכום.

דרך אחרת לחשוב על זה - מה שאני משלם עליו בתן ביס, עולה לי חצי מחיר (ולא "חינם", למרות שלכאורה זה תקציב שהמעסיק מספק, בגלל המס על ההטבה הזאת).

אין לי אפשרות לפדות, ולא מכיר את האפשרות של לנצל תן ביס למטרות אחרות.
🕒 פורסם בתאריך: 26/04/2018 18:09
אז אם אני מבין נכון Yevgeny, כל פעם שאתה מוציא סכום בתן ביס אתה מתעד חצי ממנו?

כאן הבעתיות שאני רואה היא שהסה"כ הוצאות בחודש לא משקף את המציאות.

נניח כי ההוצאה החודשית שלך היא 5000שח + 1000 בתן ביס, אז אתה מתעד את זה כ 5500 בחודש, אז עבור עצמאות כלכלית את צריך

5500 * 200 = 1,100,000 ש"ח.

אבל בפועל כדי לשמר בדיוק את אותה 'רמת חיים' אחרי הפרישה אתה צריך 6000*200 = 1,200,000 כלומר זה הבדל של בערך 100 אלף שקל.
🕒 פורסם בתאריך: 26/04/2018 18:18
ברמת ההוצאה החודשית, אין לי כוח לתעד את זה ברמת ההוצאה הפרטנית.

תן ביס זה אכן הוצאה לא זולה על מזון, במיוחד אם מחשבים את העלות המקורית שלה, ולא ה"חצי מחיר" שזה עולה מבחינתי.

מצד שני - החישוב לצורך פרישה הוא אחר, כי אז אני הולך לבשל את הארוחות שלי בעצמי (מה שאני כבר עושה יותר כיום) ולא לאכול ברמה היומיומית ע"י הזמנה דרך תן ביס (שזה הוצאה שקשורה לנוחות של לאכול במסגרת של עבודה).

המעקב הוצאות הוא רק כלי, ומה שחשוב הוא מה אתה עושה איתו. לכן מה שכתבתי בהתחלה - אחרי מה אתה עוקב ואיך תלוי במטרות שלך ואיך המעקב משפיע על ההחלטות שלך.
🕒 פורסם בתאריך: 26/04/2018 20:14
Yevgeny

אם אני מבין נכון את המתכנת באמת יש פה סטירה לוגית. כי המס על התן ביס גם מפחית לך את הנטו וגם אתה מחשיב אותו בתור הוצאה, אז בעצם אתה "נענש" פעמיים.

אם להיות מדיוק בשיטה שלך צריך להכניס את המס בעקבות שיש בתן ביס בתור הוצאה, אבל בהכנסות לרשום את הנטו שלך + המס שירד בתן ביס.
🕒 פורסם בתאריך: 26/04/2018 22:02
אני אכן עושה זאת. בצד ההכנסות בגיליון שלי, אני מתקן ידנית את נתון השכר כלפי מעלה באותו הערך שרשמתי בצד ההוצאות של התן-ביס.
🕒 פורסם בתאריך: 27/04/2018 00:39
עם זה אני מסכים

זכור לי כשביררתי שיש חנויות סופרמרקט שמכבדות את זה, אבל הנה פות"ש גם כתב: