⬅ חזרה לאינדקס

שאלה מוסרית

🕒 פורסם בתאריך: 03/05/2018 16:11
נניח ואתם עובדים במשרד של חברה גדולה,

חולקים פח משרדי חמוד עם עובד נוסף.

העובד הנ"ל ביקש שיחליפו את העכבר שלו מכיווו שהגלגלת לא נלחצת (כן גוללת אבל לא פותחת טאב חדש).

בא נציג מתמיכה, החליף את העכבר שלו לעכבר חדש דנדש מהקופסא וזרק את העכבר 'התקול' לפח המשותף שלכם, שהיה ריק לגמרי באותו זמן.

כמה לגיטימי לקחת את העכבר?

מוזר לי כל כך שמתמיכה זרקו אותו ככה סתם... תקין לחלוטין חוץ מזה שהגלגלת לא נלחצת!! כזה בזבוז מטורף.
🕒 פורסם בתאריך: 03/05/2018 17:42
לגיטימי לחלוטין, זה במסגרת מיחזור, תיקח ואולי תצליח לתקן, ככה גם תחסוך פסולת.
🕒 פורסם בתאריך: 03/05/2018 18:42
לגיטימי אבל על הגבול, קחי בחשבון ששרה נתניהו נדרשה בנסיבות די דומות (מיחזור בקבוקים שלא שייכים לה) להחזיר את הכסף שהיא גנבה מהמעביד של בעלה. אני מניח שבדרך כלל מעסיק מצפה מעובדו שיחזיר לו דבר בעל ערך שבטעות נזרק לפח, אבל כאן זה באמת זוטות ואולי גם למעביד לא אכפת.
🕒 פורסם בתאריך: 03/05/2018 18:56
תלוי במעביד. לפני למעלה מעשור חברת התעופה TWA [פשטה רגל מזמן] פיטרה דיילת בגלל שלקחה מהמטוס לאחר נחיתה סנדוויצ׳ ועוד איזה פיצ׳יפקה שבדרך כלל זורקים לזבל לאחר טיסה...

טוב, אני הייתי לוקח את העכבר, למה לא?

[אוף טופיק - בכול החברות שעבדתי אף פעם לא זרקו מכשיר פגום לזבל. תמיד הטכנאי ניסה לתקן. ברוב המקרים מעט פסס, פסס עם ספרי לרכיבים אלקטרונים מתקן הכול. רק אם לא ניתן ופג תוקף אחריות השמידו אותו וזרקו למיחזור רכיבים אלקטרונים].
🕒 פורסם בתאריך: 03/05/2018 19:08
לקחת ולשלוח מייל לראש צוות, בשביל לצאת לגמרי בסדר.
🕒 פורסם בתאריך: 03/05/2018 19:27
במקום העבודה שלי יותר הזויים...

פעם החזרתי מקלדת תקינה לחלוטין, וכמעט חדשה, אשר אישית לא הסתדרתי איתה. זרקו אותה לפח ונתנו לי חדשה.

מוסרית אני לא רואה בזה שום בעיה. מבחינה ארגונית הייתי משתדל לצאת ידי חובה ולשאול/ ליידע את הבוס שלי או מישהו מה IT . ורצוי מאוד במייל.
🕒 פורסם בתאריך: 03/05/2018 23:11
אם אתה מרגיש צורך בלשאול\להודיע על כך למישהו... לא לגעת.

זה לא שווה את סיכוי הכי קטן לבילבולי מוח. על עכבר מת.

לפעמים רוכשים מקלדות שלא ממש נועדו לשימוש כמקלדת (layout מפגר, לא נוח, איכות על הריצפה). זה תשלום לגיטימי על ניסיון חיסכון יתר\חוסר מחשבה בעת קנייה. (דוגמה מהעבודה - מישהו חשב שזה מגניב לקנות מקלדות אלחוטיות ללא שורת F1-12 אמיתית לצוות מתכנתים, עם כפתורי ממברנה שטוחים. זוועה. ).
🕒 פורסם בתאריך: 04/05/2018 00:10
האמת שלקחתי אותו בלי מחשבה שנייה.

הוא פשוט זרק אותו לפח בנונשלנטיות, והפחים נזרקים כל יום, מבחינתי זה מחזור.

זה לא הפעם הראשונה שראיתי את זה קורה שם... כשהגעתי ביקשתי להחליף מקלדת, רק בגלל שההרגשה של המקשים במקלדת שהייתה לי לא הייתה טובה (הם היו מקשים קשים כאלו, שצריך לחיצה עם מאמץ) ותוך איזה 20 דקות מישהו בא עם מקלדת חדשה מהקופסא וזרק את שלי לפח. אפילו לא שאל מה הבעיה בה... הייתי כל כך בשוק שרק אמרתי תודה.

כנראה שככה זה כשעובדים בארגון ענק...

בנוגע ללהודיע למנהלת או תמיכה? המנהלת שלי סתומה בדברים כאלו, ואי אפשר בכלל ליצור קשר עם תמיכה, רק "לפתוח תקלה".

אז סו בי איט, באמת הייתי צריכה עכבר חדש ؛)
🕒 פורסם בתאריך: 06/05/2018 02:03
פשוט וקל - תבקשי גם את עכבר חדש ותוך 20 דק' יהיו בפח המשותף שלכם 2 עכברים :)
🕒 פורסם בתאריך: 13/05/2018 11:44
היה לי עכבר בדיוק באותו מצב. בא איש IT עם עכבר חדש ושאלתי אותו אם אפשר לקחת את הישן. ענה לי שבוודאי, מה כבר יש לעשות איתו..
🕒 פורסם בתאריך: 14/05/2018 09:37
אני עוד זוכר את הפעם ההיא בעבודה כשאמרתי שנראה לי שה-Xeon 8180M מגיב באופן קצת צולע...