⬅ חזרה לאינדקס

בנוגע לבחירת תחום לימודים

🕒 פורסם בתאריך: 04/05/2015 23:05
היי,

בנוגע לבחירת תחום לימודים בקונספט האקדמי (תואר) עד כמה הייתם נותנים משקל לנושא של ״האם יהיה לי מה לאכול אחרי התואר?״ (יכולת ההשתכרות שתהיה לי בעקבות הידע שארכוש בתואר).

עד כמה מציאותי צריך להיות, לדעתכם?

לגולשים המבוגרים בפורום: נניח והבן שלכם היה רוצה ללמוד היסטוריה / פילוסופיה, לדוגמא, הייתם מייעצים לו לעשות זאת?
🕒 פורסם בתאריך: 05/05/2015 07:55
דבר ראשון - החברה כ-חברה, צריכה את כל התחומים הנ"ל.

שר האוצר שטייניץ למד פילוסופיה. אני חושב שחלק מהעובדים במשרד האוצר, מחזיקים תואר בכלכלה/פילוסופיה (נכון להיום).

כמה כסף אתה חושב רואים בביולוגיה/כימיה? אולי אחרי תואר שני/שלישי... אם לא אחרי הפוסט דוק'.

יש לי במשפחה מישהי שהוציאה סופסוף את הדוקטורט שלה בהיסטוריה... היום היא עובדת כמורה בתיכון להיסטוריה.

הנקודה היא - במה אתה מוצא עניין?

אישית, אני לא מוצא עניין בהיסטוריה, בפילוספיה קיבלתי נכשל "כי ככה זה לא תשובה".

כי בלי עניין, אתה תסבול כל הדרך.

אז... אתה בחור הומני או ריאלי?

והמעניין הוא שברמות הגבוהות, אתה פוגש אנשים שהם "גם וגם".
🕒 פורסם בתאריך: 05/05/2015 08:04
ובכן, היסטוריה ופילוסופיה לא ישפיעו באופן ישיר על יכולת ההשתכרות שלך, אבל יבנו אותך כאדם. בעייני קיימת חשיבות רבה לרכישת תואר ראשון לצורך ההשכלה הכללית (בארה"ב מאוד מקובל), ורק אח"כ לבחון אם אתה רוצה לרכוש מקצוע דרך האקדמיה. שלזה אני פחות מתחברת. אין כמו ללמוד בתהליך של חניכה בעולם האמיתי (להוציא המקצועות הפורמאליים, כמו: עו"ד, רו"ח ורופא).
🕒 פורסם בתאריך: 05/05/2015 09:14
אני בהחלט הייתי ממליצה אם זה התחום שבאמת מדבר אליהם, לצורך המשך התמחות אקדמית בתחום (דוקטורט) או לחלופין הוראה, אם זה מה שהם רוצים.

סתם בשביל ידע כללי ללמוד 3 שנים בלי לעבוד - לא הייתי ממליצה בשלב זה של החיים, שהוא בעיניי זמן להתחיל להתמקצע ולחסוך, כדי לא לבכות אחר כך למה לא נותנים לי דירה ומילקי בזמן שאני מרחיב את אופקיי. (זאת בהנחה שאין לבחור צעיר עצמאות כלכלית מההורים וכדו')

אפשרות נוספת: תואר משולב דו חוגי בהיסטוריה עם משהו פרקטי.

@סנופי בארה"ב אמנם מקובל ללמוד תואר כללי, אבל הם לא נמצאים לפני זה 3 שנים בצבא + טיול כך שמסיימים לימודים בגיל צעיר.
🕒 פורסם בתאריך: 05/05/2015 09:55
בגדול אני חושבת שצריך קודם כל לעבוד ואחר כך להוציא תואר או ללמוד תוך כדי. במיוחד אם אנחנו מונעים משיקולים כלכליים גרידא:

1. ברוב הגדול של המשרות הראשונות גם עם תואר וגם בלי המשכורת יחסית נמוכה (זאת בגלל שלבעלי התואר אין ניסיון פרקטי בתחום ורוב התארים לא מספקים לך ניסיון פרקטי).

2. ככל שמתחילים לחסוך בגיל צעיר יותר לכסף יש יותר זמן לעבוד, אם מבזבזים 3-4 בלימודים ללא הכנסה או יכולת חיסכון מתחילים את הכל מאוחר יותר והדרך לעצמאות כלכלית מתארכת.

3. תואר עולה כסף, עבודה מספקת כסף.

4. תואר היום אינו שיקול ברוב העבודות ההתחלתיות במיוחד אם מוציאים תואר בהיסטוריה או פילוסופיה או משהו בסגנון. אם זה לא תחום מקצועי לחלוטין כמו עריכת דין, הנדסת חשמל, דיאטניות אחיות וכדומה התואר לא מספק הכנה נורמלית לתפקיד ומקומות העבודה יודעים את זה. זה יכול לספק יתרון קטן אם מישהי פונה לעבודה במשאבי אנוש ויש לה תואר בפסיכולוגיה, אבל בשביל יתרון קטן לא שווה לשרוף 3-4 שנים ועשרות אלפי שקלים.

בקיצור, לילדים שלי אני אגיד שילמדו מה שהם רוצים אבל שיפתחו קריירה קודם. קריירה וניסיון מקצועי נותנים הרבה יותר ונחשבים הרבה יותר בשוק העבודה מאשר חתיכת נייר שאומרת שלמדתי פסיכולוגיה ואני בכלל עובדת בהייטק. אם רוצים ללמוד משהו שכנראה אין בו עבודה (לא זוכרת מתי פעם אחרונה ראיתי מודעה שאומרת שדרוש פילוסוף איפשהו) אלא למידה בשביל ההנאה מלמידה נטו אז בכיף, רק שיעשו את זה תוך כדי עבודה ולא במקומה. אחרת הם ימצאו את עצמם בגיל 25 מרוויחים משכורת שהיא קצת מעל המינימום ולא מבינים למה, הרי יש להם תואר!
🕒 פורסם בתאריך: 05/05/2015 10:31
הדיעה שלי היא שמוטיבציה מקדמת אנשים הכי הרבה, גם בלימודים וגם בעבודה. אם אתה עסוק במשהו שאתה אוהב, אז גם תהיה לך מוטיבציה.

ולכן כדאי ללמוד תחום שמעניין אותך ומושך אותך לעסוק בו. כך תצליח גם בלימודים וגם לאחר מכן בעבודה. ועל ההצלחה תתוגמל כספית.

ממרומי גיל 50 אני יכול לומר שראיתי עובדים שהכריחו את עצמם ללמוד מקצוע מסוים, אבל מאחר ולא אהבו אותו גם לא הצליחו, ולכן לא התקדמו ולעיתים אף פוטרו.
🕒 פורסם בתאריך: 05/05/2015 11:56
אני חושב שרוב התארים לא מספקים יתרון בכושר השתכרות לעומת תארים אחרים להוציא מדעי המחשב והנדסה. אם לא לומדים מדעי המחשב\הנדסה כי אוהבים את זה, אז זה כנראה באמת לא משנה איזה תואר עושים.

מצטרף להצעה לעבוד כמה שנים לפני התואר. זה עוזר להתפקס.

אישית אני חושב שהיסטוריה ופילוסופיה אלו שני דברים חשובים מאוד להתפתחות. יש הרבה מאוד אנשים מצליחים עם תארים בתחומים הללו.

כשלמדתי מנהל עסקים \ מימון, אני חייב להגיד שהקורס המרתק ביותר היה דווקא "פילוסופיה ניאופלטונית" ולא הדברים המקצועיים.
🕒 פורסם בתאריך: 05/05/2015 14:22
מלבד עניין צריך גם לחשוב על מה המקוצע שאתה רואה את עצמך עושה במשך X שנים אחרי התואר (בהנחה שיש קשר בין שניהם)

אני אתן דוגמא של חברה שלמדה ביולוגיה ורק בסוף התואר נפל לה האסימון שאין לה לעשות עם זה כי "לא בא לה לשבת כל היום במעבדה" כששאלתי אז למה היא הלכה לביולוגיה התשובה הייתה כי זה מה שעניין אותה והיא לא חשבה מה עושים עם זה בסוף.

דברים שמעניינים אפשר לקרוא בזמן החופשי, או לעשות תואר בשביל העשרה אבל אם זה לא משהו שרוצים לעסוק בו בהמשך, צריך להבין את זה לפני ה-3 שנים תואר...

ואם מה שאתה רוצה לעשות זה מחקר או לימוד אז בעצם כל תחום שמעניין אותך הוא טוב.
🕒 פורסם בתאריך: 05/05/2015 16:21
@Delta בקיצור תן לנו הרבה הרבה יותר פרטים. כמו כן יש כמה שרשורים ענפים בפורום בנושא הזה עם כל הדיונים הטכניים, תקרא אותם.

בגדול אני לא מאמין בהוצאת תואר ראשון 'בשביל להרחיב אופקים', את רוב הדברים אתה יכול ללמוד מספר (ברור שאין מעבדות בספרים, אבל הבנת).