⬅ חזרה לאינדקס

התקפי חרדה מהעתיד

🕒 פורסם בתאריך: 15/08/2018 14:40
אהלן אני בן 20 חייל, בריא כמו שור אך עם שריטה עמוקה בנפש.

החיפוש אחר משמעות ושוני תופסים חלק גדול מהחיים שלי מגיל די קטן (13-14) בגלל אירועים שחוויתי או סידור מסוים של כוכבים בשמיים לא יודע חח.

מצאתי שפיתוח עצמי, והתעלות מעל האדם הממוצע הם שיביאו לי את האושר הסיפוק והנחת. נשמע קצת יומרני אבל אני לא רואה משהו רע בלשאוף גבוהה מאוד.

ככל שאתה מתבגר מן הסתם אתה מבין שהמשימה קשה, אני מרגיש לחוץ יותר מבני גילי, מן לחץ כזה של אני חייב להצליח בהכל, להיות טוב בהכל ואסור לי להיות הבנאדם הרגיל הזה עם החיים הרגילים האלה, וזה נהפך למועקה של ממש, בהתחלה הפחד והשאיפה השפיעו עליי לטובה בכל מישור בחיים שלי ( שבירת שיאים אישיים, שבירת מחסומים מנטליים בלי הפסקה בעיקר בצבא שגם גרמו לא מעט פעמים לפירגון והערכה מהסביבה, הרבה התעסקות בכל מה שקשור לכלכלה, קריאת ספרים ובכלל תכנון עתידי וחשיבה פיננסית מאוד בריאה לעומת רוב בני גילי, גם בביטחון העצמי ובזוגיות, בקיצור פיתחתי את עצמי אישית בצורה מטורפת ובעיקר בגלל עבודה פנימית ולווא דווקא בעזרה של גורמי חוץ ).

אבל לאחרונה החרדה מתגברת עליי, אני מרגיש נורא ריקני,פוחד וחלש למרות שאין לי סיבה להיות כזה (על פניו, משרת כלוחם ותורם לחברה, ישלי חברה והזוגיות שלנו פורחת , אני כן מכוון יחסית לעתיד שלי, ובכלל אני מאמין יודע למה אני מסוגל) אבל אני חושב שיכול להיות שהפלתי על עצמי יותר מידי אחריות ? הרצון המטורף והפחד הזה מלהשתחרר ולהיות "עוד אחד" הוא נורמלי בכלל ?

לאחרונה התחילו לי התקפי חרדה , ומניתוח פנימי הבנתי שזה קורה בדרכ כשאני מנתח את החיים שלי או מדבר על העתיד, או מסתכל על אנשים "ממוצעים" חחח נשמע דפוק אבל זה פשוט קורה.

אני.מתמודד יפה עם ההתקפים , לא נבהל וחושב שאני עומד למות כמו רוב אלה שמתעדים, אבל השאריות של זה..החולשה הזאת ובכלל ההבנה שלא נראה לי תקין שיקרה לי דבר כזה במיוחד שבשטח הכל טוב אצלי נורא מכניסנ אותי לדיכאון.

רציתי לקבל מכם אולי עצות, הרגעות , או סתם הזדהות מהתקופות לחוצות בחייכם וכיצד התמודדתם עם תופעה דומה או אותה אחת.

תודה רבה :)
🕒 פורסם בתאריך: 15/08/2018 15:17
קודם כל, מסתבר שהחוויה של חרדה היא די שכיחה. זה טבעי, ואין לך מה להרגיש שאתה דפוק או לא בסדר, או להתבייש בזה.

אבל - אם הגעת למצב שהדאגה מגיעה בתסמינים פיזיים, ואתה לא משתחרר ממנה, אני מציע לך לבדוק אפשרות של טיפול פסיכולוגי. יש טיפולים קצרי טווח להתמודדות עם בעיות חרדה (מבוססים cbt, לא כאלה שדורשים לדבר שנים על מה עשית בגיל 5 וכו'). אני חושב שהצבא יכול להשתתף במימון כאלה. בכל מקרה, אם זו תופעה שנמשכת, חבל לסבול סתם.

חוץ מזה, כשאני מרגיש לחץ, אני בעיקר מנסה לבלות זמן עם אנשים שאני אוהב, ולעשות דברים שמרגיעים אותי ומסיחים את דעתי. בדרך כלל אחרי שנת לילה הכל נראה יותר טוב.

מקווה שתרגיש טוב :)
🕒 פורסם בתאריך: 15/08/2018 16:52
לא חושב שהצבא יעזור לי, ואם כן זה יקרה בצורה של הורדה מלוחמה ואני ממש לא מעוניין בזה.

בכ"מ מקווה שזה יעבור במהרה כשבאמת אסתובב עם החבר'ה שלי ואעשה דברים שאני אוהב.. תודה לך :)
🕒 פורסם בתאריך: 15/08/2018 17:04
מחפש משמעות? מוכן לעבוד קשה? רואה את עצמך בשורה הראשונה? אז קדימה!

עזוב את המחשבות ותתמקד במעשים: תתחיל בריצה של החיים שלך, תתאמץ, תתקדם, תדחוף את עצמך לקורס קצינים, תצטיין, מפקד על אנשים, תצא ללימודים גבוהים, תפתח קריירה, תגיע רחוק!

תזכור שהכול תלוי רק בך: מי שמוכן להשקיע מעל ומעבר יגיע לטופ.
🕒 פורסם בתאריך: 15/08/2018 17:25
כן אבל העניין הוא שהשאיפה הזאת והפחד לאכזב את עצמי מתחיל לגרום לי לחרדות..
🕒 פורסם בתאריך: 15/08/2018 17:55
זוהי אחת ההשפעות ההרסניות של העולם המערבי.הצלחה = גאווה. כישלון = ייאוש. או הכל או כלום. מי ביקש ממך להיות כזה? למה אתה מלחיץ את עצמך? רוב האנשים מגיעים לעצבות בגלל מטרות שהציבו לעצמם ולא הצליחו להשיג אותם (במקרים קיצוניים זה גם הגיע להרס עצמי או התאבדות, ע"ע דודו טופז,ענבל אור וכו').

ביהדות (בניגוד לעולם המערבי) לא סתם אומרים "העיקר הכוונה". תשאף,תמקסם את היכולות שלך,מה שנקרא "תגיע עד הקצה". לא הצלחת? לא מת העולם.הכל בסדר והעולם לא נפל.

זה לא שאני מטיף שתהיה בינוני.תהיה אמיתי. קודם כל עם עצמך (מה היכולות שלך),אחרי זה עם הסביבה.

דרך אגב,אני גם שואף למצוינות בחיי.עם זאת,שם המשחק זה פרופורציה.צא מהתחרות (אין מדליה בסוף).
🕒 פורסם בתאריך: 15/08/2018 18:08
כמו שאמרו פסיכולוג.

אם לא- אני ממליץ לך על הספר "אושר אפשרי".
🕒 פורסם בתאריך: 15/08/2018 18:40
קודם כל, זאת לא בעיה יחודית. בערך שליש מהאוכלוסיה בעולם המערבי סובלים מחרדה במהלך חייהם. וזה לא מעיד על שום דבר שלילי לגביך.

מצד שני, זאת חוויה מאוד לא נעימה, שפוגעת בתפקוד בצורה משמעותית, והיא עוזרת לפתח מנגנונים של המנעות, והדחקה, שיכולים להשפיע עליך בצורה משמעותית (ולרעה).

לדעתי, ומתוך הניסיון האישי שלי (first and second hand) :

פנה עכשיו לפסיכולוג, ובמידת הצורך לפסיכיאטר.

בתור חייל האפיק העיקרי זה פנייה לקב"ן, או לרופא היחידה.

מבין המתגייסים 1/3-4 פונים לקב"ן (לא זוכר את הסטטיסטיקה אבל גם דיי הרבה קרביים), אין בזה שום בושה. וגם אין סיבה שזה יפגע בתפקיד שלך, אם אתה מסוגל לעמוד בו. לא חושב שימהרו להוריד אותך מלוחמה.

כדאי לך, גם לשקול בכובד ראש מה זה אומר להיות לוחם עם הפרעת חרדה. אני מניח, שעבורך כרגע זאת מחשבה לא פשוטה, אבל כדאי שתחשוב אם זה סיכון שאתה מוכן לקחת.

---

שאלת מה יכול לעזור :

CBT, מיינדפולנס ומדיטציה בכלל, שמירה על אורך חיים בריא (לישון 8 שעות רצופות בלילה, ותזונה תקינה), פעילות אירובית.

CBT - כנראה הכי חשוב.

האחרים, נשמעים חרטא, אבל הם דיי משמעותיים. התקפי חרדה הם בסופו של דבר עניין ביולוגי, זאת תגובה תקינה של המוח למצבי סטרס קיצוניים (אם אתה הולך ברחוב ופוגש דב, זאת תגובה סבבה). ככל שתוריד את הורמוני הסטרס במערכת שלך (קורטיזול, קורטיזון, ושות'), כך התקפי החרדה יפחתו. כל הרשימה שם הוכחה כמפחיתת סטרס. מדיטציה טובה גם מבחינה נפשית.
🕒 פורסם בתאריך: 15/08/2018 19:03
השאלה היא האם זו רק תקופה ? או משהו שילווה אותי כל החיים ? כי תכלס זה קורה לי מידי פעם כזה רוב הזמן אני בסדר גמור אפילו יותר בסדר מאחרים ובכלל אני נורא אוהב את החיים עצמם, אני מפחד גם שאם אתעסק בזה יותר מידי זה יהפוך שריטה של ממש.

קראתי קצת על הcbt השאלה האם זה באמת עוזר או שזה סתם מריחה כזאת ? כי באמת שאין לי מושג בכל הנושא של פסיכולוגיה ולא יודע בכלל אם זה עובד או לא אני גם לא מכיר אישית אנשים שניסו וכו
🕒 פורסם בתאריך: 15/08/2018 19:05
ממליץ על הספר "בוחרים להרגיש טוב"

זאת לא מריחה, מחזירים אותך לפרופורציה.
🕒 פורסם בתאריך: 15/08/2018 19:20
השיטה היא אכן יעילה אבל ? מדובר במשהו שצריך לתחזק או שאני בעצם עובר את התהליך ומסיים עם זה לטווח הארוך
🕒 פורסם בתאריך: 15/08/2018 19:32
זה עושה לך סווייצ' בראש, אירועים ומחשבות שהיום מטרידים אותך תתחיל לתת להם פרשנות אחרת בראש ואז מפלס הכעס/דיכעון/חרדה ירד.

יכול להגיד לך שניסיתי את זה לפני עשור, בשנים הראשונות ההשפעה הייתה ממש חזקה אחר כך קצת נחלש אבל זה מלווה אותי עד היום.

שים לב, (וגם מוזהר שם כמה פעמים) שבמצבים קשים זה לא מספיק וצריך שילוב של טיפול פסיכולוגי/אטרי/תרופתי.
🕒 פורסם בתאריך: 15/08/2018 20:13
פסיכולוג.

ג"נ: חויתי 2 כאלה בעברי, מאד לא נעים.
🕒 פורסם בתאריך: 15/08/2018 20:14
מחקרים מראים שכן.

בריאות נפשית זה משהו שצריך לתחזק.

CBT זה לא פתרון קסם.

הימנעות והדחקה זה רע.

אף אחד פה לא פסיכולוג אינטרנטי. הפרעות חרדה זה מגוון, וגם הפרוגנוזות מגוונות, וההשפעות על תפקוד ואיכות החיים.

אני מכיר כמה אנשים שהתמודדו עם דברים כאלה. כולם פנו לטיפול, חלק לתרופתי, והחיים של כולם השתפרו בעקבות זה. אחד מהם נמנע מטיפול תקופה ארוכה, ומתחרט על כך. אבל, אי אפשר להיפרד מחרדה ומפחד לחלוטין, זה חלק מלהיות אנושי.

אולי זה ישתפר מעצמו, אולי פניה לטיפול לא תעזור, ואולי אף תזיק. אף אחד לא יכול להבטיח לך שום דבר.

ממה שראיתי, והתנסתי בעצמי, לבחור בדרך שבה אתה מתמקד ב wellbeing שלך, עושה טוב. מכל הבחינות, אגב, (זוגיות, חברתי, מקצועי).
🕒 פורסם בתאריך: 15/08/2018 22:36
פיתוח אישי- אכן!

התיימרות להתעלות מעל ממוצעים- בזבוז זמן שבעיקר יוביל אותך לחוסר אותנטיות שיוביל אותך לזיוף אישי שיוביל אותך לדיכאון ושעמום. כדאי לוותר.

רוב האנשים משוכנעים שהם חכמים מרוב האנשים.
🕒 פורסם בתאריך: 15/08/2018 23:32
אני אקצר לך את התהליך - לחיים אין משמעות.

תתמקד בלשאוף למטרות שגורמות לך את האושר המקסימלי והמתמשך ביותר.

רמז - מאחר וכולנו קופים מפותחים, אני יכול לנחש שמשפחה וחברים מדורגים גבוה ברשימה הזו.

אנשים בינוניים הם לעיתים קרובות גם המאושרים ביותר, יש מה ללמוד גם מהם.

תחשוב חיובי ובהצלחה.
🕒 פורסם בתאריך: 15/08/2018 23:52
גם בשביל לצמוח להתקדם ולהתפתח צריך תקופות של מנוחה, חישוב מסלול מחדש, צ'ילקס...

דרייב ומוטיבציה זו לא אנרגיה אינסופית. צעד אחורה שניים קדימה... יכול להיות שהתחושה הזאת של "תקיעות" היא זו שמלחיצה אותך?

אם מבינים שירידה לצורך עלייה היא חיונית אולי זה יוריד לך את החרדה ותוכל ליהנות מהתחושה הזאת מבלי לקשר אותה לבינוניות אלא לחלק מהצמיחה?
🕒 פורסם בתאריך: 16/08/2018 06:23
לדעתי אתה חושב יותר מדי ומתסבך את עצמך, תנסה לשלוט בזה כשזה קורה, פשוט תתמקד במשהו אחר, אל תיתן לעצמך להכנס לפינה הזו, הכל בראש.

בכלל, מומלץ שתמקד את האנרגיות שלך לעשייה, להשוות את עצמך לאחרים לא מועיל לך, זו תחרות מיותרת.
🕒 פורסם בתאריך: 16/08/2018 09:55
תודה רבה לכולכם, קצת נרגעתי האמת וכן שיניתי גישה, אחרי 4 ימים קשים מאוד הצלחתי לבצע סוויץ בלילה ללא שינה ופשוט נרדמתי כמו תינוק והתעוררתי חדש ורגוע בלי לחצים ! :) אכן הכל בראש.
🕒 פורסם בתאריך: 16/08/2018 13:07
האם פנית לפסיכולוגיה אחרי ההתקפים?
🕒 פורסם בתאריך: 16/08/2018 13:50
לא אבל לא כי אני נגד אלא כי ידעתי בדיוק מה זה, למה זה קורה לי ואיך לנסות להמנע מכך.

חוץ מזה אשתי פסיכלוגית :)
🕒 פורסם בתאריך: 16/08/2018 14:52
חחחחחחחח הכל הסתדר לך

בכ"מ אם תוכל לשאול את אשתך אולי, מה דעתה על צמחי מרפא נגד סטרס מתח וחרדה ?
🕒 פורסם בתאריך: 16/08/2018 16:10
היא לא בקטע של וודו.

מריחואנה יכולה לעזור אבל באופן מפתיע יכולה גם לגרום לתוצאה הפוכה.
🕒 פורסם בתאריך: 16/08/2018 16:56
איזה "צמחי מרפא"?

מריחואנה בשילוב עם חרדה זה מתכון לבעיות.

יש לדוגמה צמח שנקרא Hypericum perforatum ( St John's-wort . הוא יעיל. זה הוכח מחקרית. יש אפילו תרופה נגד דכאון שמבוססת עליו ומאושרת ע"י משרד הבריאות. מצד שני, יש לו כל מיני תופעות לוואי, ואניטראקציה עם מלא תרופות אחרות... לא הייתי נוגע בלי להתייעץ עם פסיכיאטר.
🕒 פורסם בתאריך: 16/08/2018 18:29
נשמע שאתה מתמודד עם שני דברים, האחד לא נעים אבל לא דרמטי, והשני נשמע כמו הבעיה האמיתית - או לפחות כמו הדרך אליה.

התקפי חרדה זה לא נעים ולא כיף, אבל זה משהו שאפשר לחיות איתו. בין אם באמצעות עזרה (cbt, טיפול וכו') ובין אם בכוחות עצמך.

הבעיה השנייה דווקא נשמעת קשה יותר. המחשבה שאין לך ערך אלא אם אתה יותר מוצלח משאר האנשים סביבך היא מחשבה שקשה לחיות איתה. אתה יכול לחשוב (עם עצמך או בטיפול) למה אתה חושב באופן הזה, האם אתה מרוצה מכך, ואם לא - איך תוכל לשנות אותה.

אם אתה באמת חושב שאין לך ערך אלא אם תהיה יותר מוצלח מאחרים, ואם תהיה כמו כל שאר ה"ממוצעים" סביבך, תהיה למעשה חסר ערך, לא מאוד מפתיע שאתה חש חרדה ומתח.

האמת הלא נעימה היא שאי אפשר להיות יותר מוצלח מהאחרים. אתה יכול להיות יותר מוצלח בחלק מהדברים, בחלק מהזמן. אבל בסוף, אתה בדיוק כמו כל אחד אחר, ממוצע ורגיל. יכול לעזור לך לעבוד על תפיסת הערך העצמי שלך, כך שהיא לא תהיה תלויה בתחרות דמיונית עם אחרים על מדדים מומצאים, כי זה יכול לגרום להמון מצוקה וסבל.

איש ממוצע ורגיל, שכן חש בעל ערך.
🕒 פורסם בתאריך: 16/08/2018 19:23
יש כדורים של לבנדר , חליטה , פסיפלורה וכל מיני צמחים שידועים שעוזרים להפגת תחושות מתח, חרדה , דיכאון וכו', וכמובן בלי תופעות לוואי וכו'

למה וודו ? כמו שאמרתי הכוונה לצמחים כמו לבנדר חליטה ולריאן וכל מיני שכתוב באינטרנט שעוזרים להפגת תחושת לחץ ומתח

שזו תכלס הבעיה העיקרית שלי, עם ההתקפים אני מתמודד וזה לא מפחיד אותי בכלל(כבר עברתי באזור ה8 רציניים) מה שמעצבן זו בתחושת מתח והלחץ על החזה שמלווה אותי בימים האחרונים..אשמח אם תשאל את אשתך לגבי הצמחים האלו, אני באמת רוצה פיתרון נעים ללא תופעות לוואי או טיפול פסיכולוגי לפחות לעת עתה.

תשמע אתה צודק לגמרי , זה אכן לדעתי מה שגורם לי להרבה סטרס , הרצון הזה והתחרות התמידית הזאת עם אנשים בלי להיות משוחרר ופשוט להיות מבסוט ממה שיש לי , ויש לי באמת כל מה שאני צריך.

בלילה שעבר הבנתי שזו הבעיה וניסיתי לעשות סוויץ בראש שלמרבה הפלא גרם לי לישון טוב פעם ראשונה השבוע , ולקום טוב עם הרגשה טובה והתאבון חזר גם..

אני מקווה שאכן אצליח לשנות גישה במהרה, להיות יותר קליל בראש ופשוט לזרום ולעשות את הדברים שאני אוהב בלי להסתכל מסביב ולחשוב יותר מידי.
🕒 פורסם בתאריך: 16/08/2018 20:10
אני לא איש מקצוע אבל זה נשמע לי סימפטומים שונים של אותה הבעיה.

אל תאמין לכל מה שכתוב באינטרנט.

סורי, אישתי פסיכולוגית, לא אגרונומית.

זכותך אבל אם יש אני חולה אני הולך לרופא, אתה מחפש איזה פתרון אינסטנט עם צמח כזה או אחר, לא חושב שתמצא את מבוקשך.

יש לך בעיה רצינית, אולי כדאי שתתייחס אליה ברצינות.
🕒 פורסם בתאריך: 16/08/2018 20:34
מלחיץ, כנראה שאכן אפנה לטיפול פסיכולוגי, קצת מביך האמת אבל הכי חשוב הבריאות.
🕒 פורסם בתאריך: 16/08/2018 20:56
לא מביך בכלל, האמן לי בת"א כל אדם שני הולך לפסיכולוג.

אתה יכול דרך קופת חולים במחיר מסובסד.
🕒 פורסם בתאריך: 16/08/2018 22:31
זה נקרא חרדה מוכללת.
🕒 פורסם בתאריך: 17/08/2018 08:41
ממה שקראתי על חרדה מוכללת, נשמע נורא קיצוני וקשה לעומת מה שיש לי, כיוון שאני 80 אחוז מהזמן מאוד שמח ולא חרדתי בכלל, וגם אין לי כל כך את התסמינים של זה, רק הימים האחרונים היו מפחידים נורא ומלחיצים אבל נראה לי שזה יותר היה פחד מהמחשבה על זה..כי בימים האחרונים אני ישן ממש טוב וכבר אין לחץ ותחושת מתח..

בכ"מ אני מניח שיש איזשהו טריגר שמידי פעם קצת משגע אותי, אלך לפסיכולוג נראה לי הכי טוב..
🕒 פורסם בתאריך: 17/08/2018 13:29
אתה עושה החלטה חכמה. הרבה אנשים היו מפחדים מהסטיגמה ומחכים שזה יחמיר עד שהיו מטפלים בעצמם. עד אז הם היו סובלים סתם.

זה לא שפסיכולוג הוא קוסם שיעלים שת הבעיה, אבל יש לו הרבה ניסיון עם עזרה לאנשים אחרים שחוו אותה. והוא אמור לדעת לכוון אותך בזמן אמת ולעזור לך לעזור לעצמך.

שיהיה בהצלחה.
🕒 פורסם בתאריך: 10/09/2018 21:00
חרדות זה דבר טבעי הן תוקפות כל אדם. השאלה היא באיזו כמות וכיצד זה משפיע עליך.

בכל אופן נראה לי שיש אצלך שאיפה יותר מדי גדולה למצויינות והשגיות. לי נראה שזו דרך לא נכונה. לדעתי כדאי לך לותר על רצונך להיות אדם שעולה על יתר בני-האדם אלא לראות את עצמך כאדם רגיל. מותר לך להיכשל ואפילו להיכשל הרבה פעמים. כמו כל אדם, יש תחומים שבהם אתה גרוע ויש תחומים שבהם אתה טוב. תותר ותתרחק ככל האפשר מתחומים שבהם אתה גרוע ותתמקד בתחומים שבהם אתה טוב.

אני מציע שתשתחרר מהצורך להיות יותר טוב יותר מאחרים. מספיק שתהיה האדם הרגיל.

בקשר למשמעות בחיים: לפי העולם החילוני - כל מה שתעשה או לא תעשה יוביל אותך בסופו של דבר לבית-קברות (לכל היותר בעוד 100 שנה). כך שלפי זה אין משמעות לחיים.

אבל לדעתי יש משהו שיתן לך משמעות: יש אירגון דתי (לא יהודי) בשם "עדי יהוה". אני לא שייך לאירגון זה כי יש לי כמה חילוקי דעות איתם (למעשה יש לי חילוקי דעות בדבר אחד) אבל לדעתי זהו האירגון הכי קרוב לאמת. חפש אותו באינטרנט.
🕒 פורסם בתאריך: 10/09/2018 23:49
מה פתאום? המשמעות נמצאת רק בדת "מפלצת הספגטי המעופפת"!!! אני לא שייכת אמנם לדת הזאת כי יש לי איתה חילוק דעה אחד אבל היא הכי קרובה לאמת.
🕒 פורסם בתאריך: 11/09/2018 01:05
@יד לאחים

@המרכז לנפגעי כתות
🕒 פורסם בתאריך: 11/09/2018 06:42
מתוך סקרנות

מה ?
🕒 פורסם בתאריך: 11/09/2018 06:51
למה?
🕒 פורסם בתאריך: 11/09/2018 08:28
כי נוצרים, במיוחד קבוצות שמתנהלות ככת, שמנסות להמיר יהודים, דבר שבמקרים רבים יכלול ניתוק מהקהילה והמשפחה, זאת פעילות בלתי נסבלתי, בעיניי לפחות. ובלתי חוקית.
🕒 פורסם בתאריך: 11/09/2018 08:54
כמאמין אדוק בתי קברות ( הוכח מחקרית. בודאות מדהימה), עדיין arn צודק שאין אדם ממוצע. כל אחד יתרונותיו וחסרונותיו. ומה שיותר חשוב, אין מדד אחד חד מיימדי למדידת איכות של חיים או של בן אדם. בעניין זה ״חכם״ לא מוגדר היטב. יכול להיות אחד שמעולה בתשובות למבחני IQ ויכול להיות אדם בעל הגיון בריא שיודע להבדיל בין עיקר וטפל ו\או לשים דברים בפרופורציה. שניהם, אגב, ניתנים ללימוד תירגול וחיזוק.
🕒 פורסם בתאריך: 11/09/2018 08:55
יש סיכוי שאתה ניזון מאמצעי התקשורת ומשמועות?

למה אתה חושב שהם מנתקים מישהו מהמשפחה ?

דווקא הם עד כמה שאני יודע (מקריאת כתבות וראיונות איתם) לא יוזמים קשר עם אנשים אלא מחכים שהם יפנו אליהם

יש הרבה דיסאינפורמציה ושנאה כלפי הקבוצות האלה שמריחות נצרות וצריך להיזהר לא ליפול לסטריאוטיפים

הטענה שפעילותם לא חוקית היא קצת מוגזמת אלא אם כן יש לך ידע שלי אין

גילוי נאות,: אני חושב שכל האנשים האלה חיים בסוג של סרט ,אבל אני לא הולך להפריע להם כל עוד הם לא מפריעים לי
🕒 פורסם בתאריך: 11/09/2018 09:19
דת באשר היא משכנעת אותך שיש משמעות לחייך אים \ כי אתה עושה דברים שמישהוא אחר החליט שהם מבטאים את ערך החיים. לא עדיף להחליט בעצמך מה נכון לך ומה לא?
🕒 פורסם בתאריך: 11/09/2018 09:23
יש כאלה שמחליטים בעצמם שלהיות חלק מעדי יהוה זה הדבר הנכון . וזה בסדר, לא צריך להניח שהם לא חשבו בעצמם רק כי אתה לא חושב כמוהם
🕒 פורסם בתאריך: 11/09/2018 09:50
וקבוצה לא נוצרית שגורמת לאנשים להתנתק מהקהילה והמשפחה כן נסבלת בעיניך?
🕒 פורסם בתאריך: 11/09/2018 10:11
@arn ניסה לפרסם את הדת שלו למישהו שלא ביקש אותה. סתם מישהו ששיתף את הפורום בבעיה רגשית שיש לו.

וזה לא שהוא הסביר למה ואיך זה רלוונטי, סתם נתן משפט כמו "זה ייתן לך משמעות" (השואל בכלל לא חיפש משמעות), ושלח אותו לקרוא.

בואו לא נתבלבל, זו מיסיונריות.
🕒 פורסם בתאריך: 11/09/2018 10:17
כנראה ההגדרות שלנו למיסיונריות שונה . אני שמח כשמפנים אותי לעוד מקור מידע , גם אם זה לא נראה לי רלוונטי. לבחור שהציע את הכיוון הזה זה נראה רלוונטי וזה מה שחשוב. סומך על עצמי ואחרים שישקלו את מה שהם קוראים ייקחו מה שטוב
🕒 פורסם בתאריך: 11/09/2018 11:10
אתה טועה. האתוס המרכזי שלהם הוא פעילות מיסיונרית. האינטראקציה העיקרית שלהם עם "הציבור הכללי", היא לעבור מדלת לדלת ולנסות ללכוד "נפשות תועות". בין השאר הם מאמינים שכל מי שאינו "נוצרי" לפי תפיסתם הולך לגהנום, ושהשטן מסתובב בעולם ומנסה לחבל בפועלם. פנימית, הם מתנהלים לפי כל העקרונות וההידורים של כת. ממליץ לחפש ולקרוא.
🕒 פורסם בתאריך: 11/09/2018 11:25
אין לי שום חיבה למחזירים בתשובה, אם לזה התכוונת. או, לדוכני התפילין למינהם. אפילו ניסיתי לשכנע כמה בחוסר קיומו של אלוהים....

לעומתם, נוצרים, או כתות נוצריות, שעוסקים בפעילות מיסיונרית בקרב יהודים, בעיניי זה משהו בלתי נסבל. לאור ההיסטוריה של היחסים בין היהדות לנצרות, לתפיסתי, פעילות כזאת היא משהו שאסור לקבל.

מצידי שבנצי גופשטיין יבוא, ויפוצץ את כולם מכות. בעינין הזה, אני עם הפאשיסטים היהודים.
🕒 פורסם בתאריך: 11/09/2018 12:04
וקבוצה לא נוצרית שגורמת לאנשים להתנתק מהקהילה והמשפחה כן נסבלת בעיניך?

אין לי בעיה עם דוכני הנחת תפילין. יש לי בעיה עם מי שגורר אנשים לקהיחה שמנתקת אותו ממשפחתו. יש כאלו יהודים.

אלו ואלו לא צריכים לחטוף מכות כהצעתך. חופש הביטוי וההתארגנות נבחנים דווקא כלפי דעות מרתיחות.
🕒 פורסם בתאריך: 11/09/2018 13:19
מכיוון שאתה לא מתאר משהו חמור/כרוני, הייתי מציע דברים שקשורים לסגנון חיים:

1. מדיטציה

2. NOFAP

3. גמילה מרשתות חברתיות

כמובן, שאם אתה מרגיש החמרה, חשוב לפנות לעזרה מקצועית.
🕒 פורסם בתאריך: 11/09/2018 13:44
אנחנו סומכים עליך captain o_o