⬅ חזרה לאינדקס

מישכון נכס קיים להשקעות נדלן?

🕒 פורסם בתאריך: 02/09/2018 01:46
היי חברים, אשמח לקצת סדר לגבי השקעות נדלן בעזרת מישכון נכס קיים.

אני מעוניין להבין דרך פעולה מומלצת, כאשר אוכל לקבל ערך משכון של 1.1-1.3 מליון תלוי בהערכת שמאי של הבנק.

איך אני יודע מה זה מינוף גדול מידי? האם כדאי לי לחלק את הסכום וגם לקחת משכנתא בנוסף, לדוגמא לקנות 2 נכסים של 500 אלף על חשבון המשכון, ועוד משכנתא של 300 כל אחד?

זה לא שם אותי במצב בעייתי של חוסר, כאשר יש לי משכנתא כוללת של 800k על כל דירה, שבטוח לא מכסה את המשכנתא כל חודש?

מה הדרך הכי נכונה להתייעל? להסתכל על נכסים בפריפריה ב500-600 א"שח?
🕒 פורסם בתאריך: 02/09/2018 14:58
כמה כסף יש?

איזה נכסים יש?

כמה נכסים רוצים?

לי יש כלל פשוט. עד 45% מימון לנכס.
🕒 פורסם בתאריך: 02/09/2018 20:30
כרגע אין לי כסף נזיל... בכל מקרה הבנתי שזה לא באמת אמור לעצור אותי כשיש נכס ששווה הרבה.
🕒 פורסם בתאריך: 02/09/2018 21:13
אתה מדבר בסיסמאות במקום במספרים.

החלטות של כדאי או לא כדאי מקבלים עם אקסל.
🕒 פורסם בתאריך: 18/09/2018 14:09
לי לא ברור כל כך מה הנתונים. יש לך דירה שווה כמה? כמה משכנתא יש עליה ( אם בכלל), כמה דירות אתה מתכנן לקנות? באיזה שווי?
🕒 פורסם בתאריך: 18/09/2018 17:05
אוקיי,

אתה רוצה לקנות נכסים בפריפריה עם מימון מלא, כאשר כבר היום במיקומים שונים יש עודף היצע של נכסים שילך ויגדל בחלק מהפריפריות, המשמעות ירידה במחיר הנכסים, ירידה המחירי השכירות וזמן ארוך יותר למציאת שוכר.

אתה צריך לתת את הדעת כיצד תנהל נכסים אלו (בעיקר בניהול מרחוק), מדובר בהתעסקות, זה לא הכנסה פסיבית, ובנוסף, אתה פונה לאוכלוסיה מוחלשת ומסתמך עליהה בתשלום השכירות החודשית כדי לשלם את עלויות המימון.

החשיבה שלך למנף נכס קיים היא נכונה ומקובלת, השלב הבא שצריך לקחת בחשבון הוא, מיקום הרכישה, עיתוי הרכישה, קהל היעד של השוכרים, התשואה משכירות ביחס לעלויות המימון.

בהצלחה !