⬅ חזרה לאינדקס

תואר במדעים באופ

🕒 פורסם בתאריך: 28/10/2018 12:37
למישהו יש ניסיון עם תואר במדעים באוניברסיטה הפתוחה,(ביולוגיה,פיזיקה,מתמטיקה, ומדעי המחשב) ויכול לחוות דעה על הרמה ואפשרויות קבלה לאוניברסיטאות אחרות(בארץ ובחו"ל) אחרי תואר ראשון שם לתארים מתקדמים בתחומים האלה?

נכנסתי לאתר המלג ,אבל אשמח גם לשמוע מאנשים שעברו את המסלול
🕒 פורסם בתאריך: 28/10/2018 17:59
אחותי עשתה תואר ראשון בביולוגיה באו"פ.

מסיימת בימים אלו תואר שני באוניברסיטת אריאל.
🕒 פורסם בתאריך: 28/10/2018 18:11
נשמע לי כמו more pain and no gain
🕒 פורסם בתאריך: 28/10/2018 19:07
לדעתי, ומניסיון אישי, הפתוחה היא מוסד אקדמי מעולה.

מבחינת רמה, הפתוחה לוקחת בהליכה כל מכללה (חוץ מאולי הבינתחמי, ורק בגלל איכות הסגל), ולא נופלת מרוב האוניברסיטאות. יש לה גם יתרון משמעותי על האוניברסיטאות, בזה שבוגרי הפתוחה, יודעים ללמוד לבד, בד"כ מאוד עצמאיים, ו self motivated, ולפחות מההיכרות שלי יותר מתאימים למה שנדרש בשוק העבודה.

יתרון נוסף הוא הלוגיסטיקה. ויש גם את האפשרות לעשות מסלול מעבר לרוב לאוניברסיטאות.

יש כמובן גם חסרונות. זאת האוניברסיטה עם הכי הרבה סטודנטים, והכי מעט בוגרים. וה"עצמאות" היא חרב פיפיות. בהרבה מובנים זה: "הנה קח ספרים, וניפגש במבחן" (למרות שהם נורא מנסים שזה לא יהיה המצב).

אם המטרה היא מחקר או תארים מתקדמים, יש יתרון ללימודים באוניברסיטה שבה אתה רוצה להמשיך. מנגד יכול להיות שעדיף ללכת למכללה, ולהגיע עם ציונים משמעותית יותר גבוהים...
🕒 פורסם בתאריך: 28/10/2018 19:16
אני יודע שאפשר תו"כ תואר לעבור לבן גוריון מאו"פ. ממליץ לבדוק את התנאים לפני מהלך כזה!

למרות שחלק מהקורסים של מדעי מחשב באונ' בן גוריון קשים ואחוז מעבר במבחנים לפעמים לא אמיתי.. בסביבות 40-50 אחוז מעבר. לא למדתי תואר במדעים כך שאני לא יודע להגיד לך בדיוק מה צריך להשים לב אליו בב"ג.

ממליץ לחפש סטודנטים שלמדו באו"פ שיתנו לך חוו"ד דרך קבוצות פייסבוק של סטודנטים של אוניברסיטות אחרות כי לא ממש מצאתי כזו של או"פ.
🕒 פורסם בתאריך: 28/10/2018 21:07
למה יש יתרון ללימודים באוניברסיטה שבה רוצים להמשיך?
🕒 פורסם בתאריך: 28/10/2018 21:21
היא הייתה צריכה לעשות קורסי השלמה מסוימים כדי להמשיך לתואר שני באריאל?
🕒 פורסם בתאריך: 28/10/2018 21:34
חלק משמעותי בלימודי תארים מתקדמים הוא נטוורקינג אקדמי, ובזה האונ' הפתוחה נופלת מאונ' אחרת, פשוט כי אתה נמצא פחות במוסד הלימוד.

ספציפית לגבי מדעים, אם מדובר במעבדות הייתי בודק איך זה משתלב עם הלימודים מרחוק. אני יודע שיש לימודים במעבדה, אבל אם אתה מכוון ללימודי המשך, הייתי מוודא אם החלק הזה תואם את דרישות המשך הלימודים.

השנקל של ניסיון אישי שלי - קורס אחד בכלכלה לפני שהמשכתי במקום אחר, הספר מצויין וברור. המבחן הרבה יותר קל מהמקביל לו באונ' אחרות. לא חסרון בעיני.
🕒 פורסם בתאריך: 29/10/2018 14:38
נראה לי שלא