⬅ חזרה לאינדקס

יתרת מזומן גדולה בעו"ש

🕒 פורסם בתאריך: 30/10/2018 23:11
שלום לכולם

דיברתי היום עם קרוב משפחה, אדם בן 60 שעשה את כל הונו מנדל"ן.

כל שנה הוא חוסך כ200-250K וכל כמה שנים הוא קונה דירה.

הוא מכר עכשיו דירה זולה והוא החליט שהדבר הבא זה נכס יקר וחזק יותר במרכז לונדון, דבר זה ידרוש ממנו לפחות 5-7 שנים של חסכון בנוסף למה שיש לו עכשיו מכיוון שהוא רוצה לבוא עם רוב ההון העצמי ולנסות להימנע מהלוואה.

בהתאם לכך, יוצא מצב שהולכים לשבת מליונים בלי לעשות כלום במשך תקופה של כמה שנים טובות.

חשבתי לדבר איתו על אפשרות של השקעה במניות/אג"ח אבל הרגשתי מאוד לא בנוח כי הבן אדם "אולדפאשיין" וכל חייו עבד והשקיע רק בנדל"ן ובשיחות קודומות איתו היו לו התבטאויות כמו "בורסה זה למשוגעים, אפשר להפסיד 50% ביום אחד ולך תדע מי משחק לך עם הכסף שם".

הצעתי לו לשקול פתיחת חשבון בנק באנגליה וכל פעם שיש לו כסף פנוי בחסכון שיעביר לשם, בסופו של דבר יהיו לו פחות או יותר ממוצע של שער המרה. את הכסף שיש לו בבנק שישים בפקדון שיתן לו ריבית די אפסית כי זה מה שיש בסיכון שהוא מוכן לקחת ולקוות שהאינפלציה תיהיה נמוכה.

אח"כ עלתה לי גם המחשבה שאולי כדי לפזר את הכסף בכמה בנקים ואולי גם בכמה מדינות, נגיד חשבון בשוויץ ובאנגליה.

אשמח לשמוע את דעתם
🕒 פורסם בתאריך: 30/10/2018 23:41
דעתי שנשמע שהוא יודע יפה מאוד מה הוא עושה לפי השווי העצמי שלו אם הבנתי נכון מהתיאור שלך.
🕒 פורסם בתאריך: 30/10/2018 23:58
אפשר לומר שהוא די "ראש לשועלים" ועכשיו הוא רוצה להיות "זנב לאריות"

לגור במקום זול ולקנות נכסים זולים באזור שלך בזמן שאתה מרוויח סכומים כאלה ואין לך משכנתא זה יחסית קל ופשוט.

שמדובר במיליונים ובהשקעה בחו"ל זה משהו שהוא לא ביצע אף פעם וזה דורש קצת יותר חשיבה.
🕒 פורסם בתאריך: 31/10/2018 00:27
א. נשמע מדבריך שהוא לא זקוק לעצות.

ב. שום דבר טוב לא יצא לך מזה.
🕒 פורסם בתאריך: 31/10/2018 01:24
אתה מנסה לחנך איש בן 60 שגם ככה נשמע שהוא מסתדר. בלי קשר למה הדבר הנכון כלכלית לעשות, כנראה שלא תצליח לשכנע אותו, לגרום לו להרגיש נוח עם ההשקעה, וגם להבין אותה.

בכל אופן אם הייתי צריך את הכסף עוד 5 שנים לא הייתי קונה מניות, הייתי שוקל אג"ח. אבל כמובן זה רק אני.
🕒 פורסם בתאריך: 31/10/2018 03:47
היי

דבר ראשון, מאוד קשה לזרים לפתוח חשבון בנק באנגליה.

לגבי השקעה בלונדון בעוד מספר שנים...... יתכן והוא ישקיע כאשר השוק יהיה יקר מדי, אבל לונדון היא אחת מאותן ערים אשר מתאוששת מהר ממשברים,

ולאורך זמן ניתן לצפות לעליות מחירים נומינליים של 10% בממוצע לשנה (כולל תקופות שהשוק יורד).

לכן אם הוא רוכש במזומן, מדובר בהשקעה טובה וסולידית, לטווח זמן בינוני ארוך, בפיזור השקעה למיקום פיזי שונה, ומטבע שונה,

אל תדאג לו, הוא מבין נדל"ן.
🕒 פורסם בתאריך: 31/10/2018 06:14
אותי מעניין איך ניתן לחסוך 200 אלף בשנה אחרי מס.
🕒 פורסם בתאריך: 31/10/2018 06:17
מניות ואגח שה לא הפתרון לכל סכום כסף ששוכב בעו"ש.

במקרה הזה התשובה היא פשוטה. לקנות עם מימון. אבל הוא מכיר את הפתרון הזה והוא לא רוצה. בלי קשר, לא נראה לי שזה רעיון טוב להתערב בהחלטות כספיות גדולות של אנשים
🕒 פורסם בתאריך: 31/10/2018 06:31
הוא לא אמר שזה משכר (לא שזה לא אפשרי). אם הוא יושב על הון מספיק גדול של נדלן מניב, אין מגבלה לכמה כסף הוא יכול לחסוך כל חודש.
🕒 פורסם בתאריך: 31/10/2018 07:50
פותחים עסק מצליח - מסעדה, מספרה, מוסך

עובדים כשכיר במקצוע מכניס ומצליחים בו - רופא, רואה חשבון, מהנדס, עורך דין

חיים טוב אבל בפחות ממה שמרוויחים.

בסכומים כאלו חלק מהאנשים אפילו לא מספיק בכירים כדי שתקרא עליהם בעיתון.
🕒 פורסם בתאריך: 31/10/2018 08:29
היה על זה דיון בפורום, בדיוק על הסכום הזה. הסיכום שלו, למשל, שני מהנדסים שמרוויחים 20,000 נטו בקלות חוסכים את הסכומים הללו, וגם אנשים שמרוויחים פחות מגיעים לסכום כזה.
🕒 פורסם בתאריך: 31/10/2018 09:14
מהנדסים בגיל 60?
🕒 פורסם בתאריך: 31/10/2018 11:06
נוסף על מה שכבר כתבו, במקום לנסות ללמד את האדון, הייתי שוקל ברצינות לבקש ממנו ללמד אותך
🕒 פורסם בתאריך: 31/10/2018 12:27
אם כל אחד מרוויח את הסכום הזה, שיעור חסכון של 50 אחוז נותן 240 אלף... יש כאן אנשים שחוסכים למעלה מ70 אחוז, מה שנותן אפילו חסכון של 350 אלף בשנה.
🕒 פורסם בתאריך: 31/10/2018 13:51
קל, תתחיל לחסוך/להשקיע מוקדם ותחייה הרבה.
🕒 פורסם בתאריך: 31/10/2018 20:00
תודה לכולם על התגובות.

ראשית אומר שאינני מנסה לחנך אותו ולכן גם לא אמרתי כלום על מניות/אג"ח(ה"ציטוט" שלו היה משיחה מזמן בה דיברנו על נדל"ן מול מניות) הוא מודע לסיכונים ולכך שהוא 100% אחראי על החלטותיו בחיים, גם אם ההחלטה הייתה בעקבות עצה ממישהו.

הפורום נועד בין היתר בכדי לשמוע נקודות מבט ודרכי פעולה שונות ולכן ראיתי לנכון לשמוע אולי גישות אחרות לאחזקת הכסף.

אני גם בעד לא להתערב לאנשים אחרים בעניינים אבל בגלל הקשר הטוב בנינו הוא התקשר אלי ושיתף אותי ולכן גם מצאתי לנכון להביע את דעתי מולו.

למי שמתעניין, הבן אדם למד מקצוע הנדסי ורוב החסכון מגיע מעבודה. רוב חיו היו ממוצעים בלי השקעות בכלל(חוץ מהשקעה גדולה אחת שהייתה לו שנכשלה והוא הפסיד בה את רוב כספו), עבד כל החיים באותו מקצוע ורק בשנים האחרונות כיסה את ההפסדים מההשקעה ההיא ובמקביל הגיע למעמד גבוהה, המס שהוא משלם הוא מס אחיד(הפעילות ע"ש חברה), אין משכנתא, אין הוצאות רכב כמעט, חי בצניעות בעיר זולה, הגוזלים עזבו את הקן, האישה גם עובדת(לפי המקצוע מניח שמרוויחה פחות או יותר מינימום) ולכן הוא מסוגל להגיע לשיעור חסכון כזה.

למדתי ממנו המון. כרגע אני סטודנט ולומד את מה שהוא למד.