⬅ חזרה לאינדקס

מחפש טיפים לתואר שני

🕒 פורסם בתאריך: 04/11/2018 13:39
התחלתי השנה תואר שני במיקרו-ביולוגיה באוניברסיטת אריאל.

אני רואה את התואר השני בתור נקודת זמן יחודית בחיים שלי. יש לי את הזמן והשקט הכספי והמנטלי לצלול לעומק של נושא מסויים ולרכוש כישורים וידע. אני מפקפק בכך שהזדמנות כזו תתרחש פעם נוספת בחיי וחשוב לי להפיק ממנה כמה שיותר.

לכן התחלתי לתהות, מה הם הדברים החשובים ביותר מבחינת מיקוד בתואר שני? איזה מיומנויות הכי משתלם לפתח (ברור לי שזה תלוי תחום) איזה קשרים שווה ליצור? במילים אחרות אם הייתם מתחילים היום תואר שני על מה הייתם שמים דגש? איפה היה חשוב לכם להקדיש זמן ואיפה פחות?

תודה מראש
🕒 פורסם בתאריך: 04/11/2018 13:58
בהצלחה ידידי!

@ביולוג ירושלמי
🕒 פורסם בתאריך: 04/11/2018 14:20
הכי חשוב לבחור מנחה טוב.
🕒 פורסם בתאריך: 04/11/2018 16:12
שהמנחה יהיה עם קביעות, אחרת הוא יהיה כל כך לחוץ שהוא ישב לך על הראש כל הזמן
🕒 פורסם בתאריך: 04/11/2018 16:24
יש כאלה שאומרים שזה דווקא טוב כי למנחה צעיר יש הרבה מוטיבציה והוא מעורב יותר במחקר. לכן יהיה קל יותר לייצר תוצאות ולפרסם הרבה מאמרים.

למנחה עם קביעות יש פחות מוטיבציה כי הוא את שלו עשה כבר.

לא דחוף לו לפרסם מאמרים ולהיכנס לתחומים מבטיחים שקצת רחוקים ממה שהוא רגיל אליו.

אז נכון שהוא לא יישב לך על הראש ותוכל להעביר את התואר עם פחות לחץ אבל גם התוצאות יהיו בהתאם.
🕒 פורסם בתאריך: 04/11/2018 17:20
אם כבר העלנו את הנושא. מה דעתכם על שילוב של עבודה ותואר שני?

יש כמה חלטורות שאני יכול לעשות במקביל לתואר (שיעורים פרטים, ניסויים בפסיכולוגיה וכו') אבל אני תוהה האם אני לא "שורף" זמן שיכול להיות מוקדש ללימודים.

(אני יכול להתקיים מהמלגה של התואר. המשמעות של עבודה היא כמה אצליח לחסוך בשנתיים הקרובות.

על פי החישוב שלי אם אעבוד במקביל לתואר אחסוך + - 40K שזה נחמד אבל לא משהו שלא אצליח להשיג בכמה חודשים של עבודה אחרי התואר.)
🕒 פורסם בתאריך: 04/11/2018 17:33
לימודים + עבודה/חלטורה במקביל תחשל אותך וכך עם רגל אחת במציאות ורגל שנייה באקדמיה שהיא גם אפס [לא 0, פ׳ דגושה], אסטרונאוטית.

אני לא זוכר יום אחד שלא עבדתי בזמן הלימודים. לא היו לי מלגות, קרעתי ת׳תחת ולא מצטער לרגע, זה הקנה את ה street smart ופתח חלונות ואפשרויות נוספות מעבר ללימודים.
🕒 פורסם בתאריך: 04/11/2018 17:50
קשרים טובים עם אנשים שיוכלו לקשר אותך הלאה. למשל האנשים שאחראים על שיתופי הפעולה של האוניברסיטה עם גורמי חוץ
🕒 פורסם בתאריך: 04/11/2018 18:11
אני נגד. עדיף לעשות כל אחד מהם בהצטיינות ולא לחפף.
🕒 פורסם בתאריך: 04/11/2018 18:26
תלוי בתואר ומה המטרות שלאחר מכן.

אני רואה בעבודה במקביל ללימודים שילוב מצוין של השכלה וניסיון פרקטי - יתרון משמעותי לאחר מכן בשוק העבודה.
🕒 פורסם בתאריך: 05/11/2018 18:33
אולי תוכל להיות מתרגל? אם לא, כדאי מאוד למצוא עבודה בתחום רלוונטי - בייחוד אם אתה לא בטוח עדיין שאתה רוצה להמשיך באקדמיה. יש משרות סטודנט, ולפעמים אפשר אח"כ להתקדם בחברה.

אם האפשרויות זה רק חלטורות, עדיף כבר להתרכז בלימודים. ככה לפחות לא תמרח את התואר על יותר זמן מהדרוש.