⬅ חזרה לאינדקס

תיק השקעות < $100K או השקעה דרך IRA

🕒 פורסם בתאריך: 20/11/2018 14:11
אני מתלבט בסוגיה האם לפתוח חשבון השקעות בIB לחשבון עם פחות מ$100K או להפקיד את החסכון לקרנות השתלמות לעצמאיים ולהשקיע דרך IRA.

אני מתכוון לקנות אג"ח של ממשלת ישראל ומניות VTI+VXUS

קנייה חודשית (או כל רבעון אם העמלות יהרגו)

אני מודע לכמה יתרונות של השקעה דרך IRA כמו דחיית מס אבל יש חסרונות בולטים של דמי ניהול, עמלות המרת מט"ח גבוהות מאשר עבודה ישירה עם IB וכו', אי נזילות וכו'

אשמח לשמוע קצת מה אתם חושבים ואיזו בחירה הייתם לוקחים במידה והייתם במקומי.

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 21/11/2018 16:01
מבלי להכנס לנושא דמי ניהול, כדאי לנצל עד כמה שניתן את הטבת המס בקרן ההשתלמות.

אגב, ככל הידוע לי, לא ניתן לקנות אגח מדינת ישראל *הנקוב בשקלים* דרך IB.
🕒 פורסם בתאריך: 21/11/2018 18:20
אני אישית עושה כך:

מפקיד עד התקרה לקה"ש סנופי של אינטרגמל. [יכול להיות שזה יהפוך מתישהו לIRA.]

מחזיק חשבון בIB דרך המתווך הישראלי (פניתי דרך הקבוצה של דיבידעת). [יכול להיות שאעבור לIB העולמית מתישהו אחרי שיהיו לי 100K$ שם].

בנוסף, יש לי חשבון בבנק ישראלי שאני מתכנן לקנות בו אג"ח ממשלתי ישראלי, אבל בינתיים לא הצלחתי למצוא אפשרות שאני שבע רצון ממנה, אז בינתיים יש לי שם מזומן שקלי.
🕒 פורסם בתאריך: 22/11/2018 08:18
מה מונע ממך לעבור כבר עכשיו לIB? עמלות המרת מט"ח הרבה יותר טובות מאשר עבודה מול המתווך לא?

לי יש אפשרות לנהל כספים דרך קרן השתלמות לעצמאיים (מעל תקרה) בIRA או דרך חשבון השקעות ממוסה ואני מתלבט באיזו דרך לבחור.

דמי הניהול בIRA לסכום המדובר יתקזזו עם העמלה החודשית בIB השאלה היא אם יש עוד נתון שיטה את הכף לטובת אחד הצדדים?
🕒 פורסם בתאריך: 22/11/2018 12:16
גם התשלום החודשי, אבל גם עוד מגוון סיבות.

10 ש"ח לעומת 2$. לזה אתה קורא "הרבה יותר טובות"?

חשוב על הטווח הארוך.

דמי הניהול ילכו ויגדלו, והעמלה החודשית תישאר יציבה או תתאפס.

לא תוכל לעבור בין האפשרויות ללא אירוע מס.

אל תחשוב רק על הקיזוז השנה.

אגב, נדמה לי שבIB הסכום החודשי מתקזז עם עמלות על פעולות. זה ככה גם בהצעה שקיבלת בIRA?

יש מלא נתונים.

מה אתה מתכוון לעשות בכל אחת מהאפשרויות?

עד כמה אתה הולך להיכנס ולצאת מהשוק וליהנות מיתרון דחיית המס?

אתה לוקח בחשבון מיסוי ריאלי מול נומינלי?

אתה לוקח בחשבון מיסוי לפי שכבות?

מיסוי דיבידנדים שונה?

אני לא יודע מה יהיה הכי טוב לך, אבל יש עוד המון נתונים פה....
🕒 פורסם בתאריך: 22/11/2018 15:40
לא מתכוון להכנס ולצאת מהשוק לכן יתרון דחיית מס לא ממש רלוונטי.

תוכל להסביר בקצרה מה ההבדל בין מיסוי ריאלי לנומינלי ומה הפער?

התכנון הוא להחזיק VTI+VXUS ולחזק כל חודש.
🕒 פורסם בתאריך: 22/11/2018 17:34
ריאלי זה בניכוי אינפלציה, נומינלי זה פשוט לפי המספרים.

בגדול (ולא ממש מדוייק, אבל מסביר את הרעיון):

נניח השקעת היום 100 ש"ח במניה. בעוד 10 שנים אתה מוכר אותה ב300.

בנוסף נניח שבאותם 10 שנים הייתה אינפלציה זהה בשקל ובדולר וששניהם ירדו בחצי (2 שח בעוד עשור שווים 1 שח של היום, והשער דולר-שקל נשאר יציב ולא זז).

במיסוי נומינלי תשלם מס על רווח של 200 שח (300 שח שקיבלת במכירה פחות 100 שח מקוריים שאיתם קנית) אבל במיסוי ריאלי תשלם מס רק על 100 שח (ה100 שח המקוריים שווים במכירה 200 שח בגלל האינפלציה, אז החישוב הוא 300-200)
🕒 פורסם בתאריך: 23/11/2018 00:35
מיסוי ריאלי הכוונה למיסוי על הרווח הריאלי, כלומר על הרווח בניכוי האינפלציה.

מיסוי נומינלי הוא מיסוי על הרווח במספרים ללא התייחסות לכמה הייתה אינפלציה באותה שנה.

על ניירות נקובים בשקל (כולל קה"ש למשל) יש מיסוי ריאלי, על ניירות נקובים במטבעות אחרים,יש מיסוי (קרוב ל)נומינלי.

ראה למשל את ההסבר כאן:
🕒 פורסם בתאריך: 23/11/2018 13:46
תודה על ההסברים.

מכיוון שדחיית מס לא רלוונטית כי אני מתכנן להחזיק את הניירות ל"עד" מרגיש לי שעדיף להשקיע בחשבון ממוסה בIB.

אשמח שוב לשמוע את דעתכם על המהלך.
🕒 פורסם בתאריך: 27/12/2018 08:52
במידה ואני משקיע בקרנות מחלקות (VTI+VXUS) דרך IRA אהנה מדחיית מס על דיבדנדים ובכך אהנה מריבית דריבית גדולה יותר

השאלה שעולה לי עכשיו היא האם היתרון הזה לאורך 20 שנה יעלה על החסרון של תשלום דמי ניהול ועמלת המרת מט"ח גבוהה יותר לעומת השקעה דרך IB.

אשמח לשמוע דעות בנושא לפני שאני מקבל את ההחלטה האם להשקיע כספים מעל התקרה דרך IRA או בחשבון פרטי.

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 27/12/2018 09:01
קרנות אמריקאיות מחלקות מנכות מס במקור. אז תשלם מס על הדיבידנדים.
🕒 פורסם בתאריך: 19/08/2021 00:21
אשמח לדעת מה עשית בסוף, מה לגבי שילוב הפקדות חודשיות גם לתיק השקעות בib וגם לחשבון IRA (קופת גמל) בקל גמל בבורסה של לאומי?

ככה עד גיל פנסיה מושכים מהתיק השקעות ואחרי הגיל פרישה ניתן לקבל ללא הפסדי מס את הכסף מהIRA.

ככה שכל חודש עושים אלוקציה מסוימת שחלק הולך לפה חלק לשם וחלק להשקעות אחרות,

באמת זה מעלה לי שאלה כשאני חושב על זה מה קורה אחרי גיל פרישה, אני יכול לקנות מניות ולמכור אותם בלי מס דרך קופת גמל IRA?
🕒 פורסם בתאריך: 19/08/2021 10:11
ב IRA אתה תמיד יכול למכור ולקנות מניות בלי לשלם מס, זה הקטע של IRA. המיסוי הוא רק במשיכה של הכסף מהקופה.

מבחינת משיכה מקופת גמל, בגדול היום כבר אין קופות גמל הוניות אלא רק קצבתיות. זה אומר שאתה יכול למשוך את הכסף כקצבה, או להוון קצבה רק בתנאי שיש לך כבר קצבה מינימלית.

כדי למשוך את הכסף כקצבה תצטרך לנייד למוצר שיודע לחלק קצבה, כמו קרן פנסיה או ביטוח מנהלים.

מבחינת המס, זה תלוי אם אלו כספי קצבה מזכה או כספי קצבה מוכרת. (בגדול החלוקה היא לפי האם הכספים שהפקדת הם לפני או אחרי מס, אבל זה לא לגמרי מדוייק).

על קצבה מזכה (בגדול ההפקדות עד התקרה), תשלם מס מלא על כל שקל כאילו זאת הכנסה מעבודה (יש תקרת פטור מסויים של כמה אלפים בחודש שעליהם לא משלמים מס).

על קצבה מזכה לא משלמים מס במשיכה כקצבה (כי כבר שילמת מס בהפקדה), אבל אם מושכים הונית אז משלמים 15% נומינלית.