⬅ חזרה לאינדקס

השקעה בדירת יוקרה

🕒 פורסם בתאריך: 05/01/2019 13:58
התלבטות של אדם קרוב:

נניח שיש בידכם אפשרות לקנות דירת יוקרה חדשה (פנטהאוז) במחיר שמשקף תשואה של 2.5%-3%. הדירה לא במרכז הארץ.

בדירה הזו אתם יכולים ומתכוונים לגור מספר שנים מועטות ואז לעבור למקום אחר.

האם הייתם ממשיכים להחזיק בנכס לאחר המעבר?

מצד אחד:

כשהדירה צעירה והבניין צעיר, יש בה משהו אטרקטיבי יותר מאשר דירה בת 10 או 15 שנים. מה שעשוי להקל על מציאת קונה וסגירת עסקה אך עליית הערך לא מאוד גבוהה בשנים הראשונות.

מצד שני:

ערכן של דירות כאלה בד"כ מטפס עם הזמן, מה שעשוי לפצות על ה"הזדקנות".

כמובן שישנה אפשרות להשכיר את הנכס בנתיים אבל:

- לא בקלות רבה ניתן למצוא שוכרים לדירות כאלה. אם כי זה אפשרי.

- ישנו סיכון לנזקים מצד שוכרים

- זה לא קל לממש נכס כאשר גרים בו שוכרים, וגם הדירה לא נראית בשיאה כאשר היא בשכירות, לעומת כשהיא מאוכלסת על ידי הבעלים.

מה לדעתכם הייתם עושים? מה אתם בכלל חושבים על השקעה בדירות מן הסוג הזה, לעומת דירות פשוטות יותר?

לצרכי פשטות התעלמו מעניין המימון לצורך העניין, הדירה ללא מימון זר.
🕒 פורסם בתאריך: 05/01/2019 14:03
אני אישית הייתי מוכר ורוכש שני נכסים זולים עם פוטנציאל השבחה גבוה.

אם שווי הדירה לא מאפשר רכישת שני נכסים אז אפשר גם לרכוש נכס אחד עם פוטנציאל השבחה ואת ההפרש להשקיע באפיק אחר (למשל, שוק ההון). כך גם יחסך מס רכישה על דירה שניה (בהנחה שאין דירות נוספות).

לא ממליץ ולא מייעץ. סתם פורק כאן את השגעונות שלי :)

ג.נ.

משקיע בשוק ההון ובנדל״ן
🕒 פורסם בתאריך: 05/01/2019 14:12
זו בהחלט אפשרות.

ניתן להחליף את הנכס בשני נכסים ברמה שאינה גבוהה (ישנים יחסית) אך בתשואה יותר גבוהה במעט, או לחלופין נכס אחד טוב ואת ההפרש כפי שאמרת להשקיע באפיקים אחרים.

העניין הוא אולי גם קצת פסיכולוגי. אני מניח שקשה לשחרר נכס בעל מאפיינים מאוד ייחודיים.
🕒 פורסם בתאריך: 05/01/2019 14:16
עוד אפשרות זה לקנות נכס ברמה נמוכה ולהשקיע את ההפרש בשיפוץ מסיבי. כמובן שכדאי לבדוק לעומק את המספרים - צריך הרבה ניסיון כדי לחשב את העסקאות הללו בצורה נאמנה.
🕒 פורסם בתאריך: 05/01/2019 14:18
מכיר את זה מקרוב (מההורים שלי).

אבל בתכנון של השקעות רצוי להתעלות מעל התחושות האלו ולא להקשר יותר מדי קירות בטון...

כמובן שלא כולם מסוגלים וזה גם משהו שיש להתחשב בו.
🕒 פורסם בתאריך: 05/01/2019 14:52
אתה צודק, אם כי לא מדובר בהיקשרות לקירות ובטון אלא לנכס שההיצע שלו מוגבל מטבע הדברים.

בגלל זה שאלתי גם בכלליות, האם השקעה בדירות יוקרה זה אפיק ששווה לשקול אותו.

כמעט בכל בניין חדש ישנה אפשרות לקנות דירה כזו. אמנם המחירים הם לא זולים אבל בפריפריה זה לא משהו דימיוני.
🕒 פורסם בתאריך: 05/01/2019 15:07
אם זה לצרכי מחיה אז ודאי. אבל אם אין רצון לגור שם (כעת או בשלב מאוחר יותר) אז עדיף לבחון את העניין מנקודת מבט כלכלית - אם יחודיותו של הנכס יכולה להניב לך תשואה עודפת אז מעולה ואם לא אז עדיף להמירו בנכס משתלם יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 05/01/2019 17:29
היי

סוג דירות זה לא מתאים להשכרה, אסביר מדוע,

1. מדובר בדירות הפונות לקהל יעד מצומצם יותר של שוכרים, המשמעות יותר זמן בעת מציאת שוכרים.

2. בדרך כלל מדובר בדירות גדולות ומרווחות, לכן צפויים ליותר עלויות תחזוקה, ועלויות ארנונה כאשר הנכס לא מושכר.

3. כאשר תרצה למכור את הנכס, הוא יפנה לקהל יעד מצומצם יותר של רוכשים היכולים לרכוש נכס זה (משקיעים לא יקנו נכס זה).

4. סביר להניח שמס הרכישה יהיה גבוהה יותר.

5. במידה והדירה תימכר בסכום גבוה מ 4,500,000 ש"ח, תחויב בתשלום מס שבח, אם מדובר בדירת מגורים יחידה.

6. במידה ותרצה למכור את הדירה בעוד 10 או 15 שנים, יתכן שתצטרך להשקיע כסף ברענון וסטיילינג, כשמדובר בדירה גדולה, זה עלול לנגוס בתמורה ממכירת הדירה.

7. עלויות המכירה של דירות יוקרה גבוהות יותר מאחר וברוב המקרים מדובר בצורך למתן בלעדיות למתווך.

8. זמן ארוך יותר בעת מכירת דירת יוקרה.

9. דירת יוקרה לא מייצרת עליית ערך גבוהה יותר באחוזים, בהשוואה לדירה עממית באותו האזור.

במידה ואתה רוצה לגור בדירת יוקרה, מוטב שתשכיר דירה כזו, את הכסף הקיים ברשותך תוכל להשקיע בנכסים מניבים אם תרצה בכך.
🕒 פורסם בתאריך: 05/01/2019 18:00
המילה "דירת יוקרה" אולי מוציאה את הדירה קצת מפרופורציות.

ישנם פנטהאוזים בפריפריה שעולים 2-3 מיליון שקלים. ובמקומות מסוימים אפילו פחות מזה.

אולי זה נותן פרופורציות אחרות לעניין חלק מהסעיפים שרשמת, וחלקם אף מתבטלים.

אני מניח שאת רוב הדברים לא היית אומר על דירה שעולה 2-2.5 מיליון באזור המרכז.

אני מסכים עם הדיעה שאלה לא דירות אידאליות להשכרה. ההתלבטות נובעת מכך שעקב ההיצע היחסית מוגבל של נכסים מיוחדים, האם שווה להחזיק אותן ולא למכור.

מתשובתך שדירות כאמור לא נהנות מעליית ערך שונה מאשר דירות אחרות, אני מבין שהתשובה לדעתך היא לא. יכול להיות שאתה צודק.
🕒 פורסם בתאריך: 06/01/2019 02:12
אני לא יודע כמה פנטהאוזים ראית בחייך ועל כמה שילמת.

מי שמתעניין בשכירות פנטהאוז, יודע שהביקוש נמוך ביחס להיצע (בכל בניין חדש יש כזה, השכירות גבוהה).

כל חודש שהוא יעמוד ריק, תשלם הרבה כסף, במזומן.

המחירים שלהם גבוהים בצורה לא פרופורציונלית ביחס לקומה מתחת.

העלית שאלה רגשית.
🕒 פורסם בתאריך: 06/01/2019 05:40
הכל יחסי, אם דירה זו נחשבת ליוקרתית בפריפריה, סביר להניח שקשה יותר למכור או להשכיר אותה.

במידה ושוקלים לעבור בעתיד למקום אחר, זה לא נכון לרכוש דירה יוקרתית בפריפריה, עדיף לרכוש נכסים מניבים במרכז, ולהחליט לגור היכן שרוצים בשכירות,

אני נהגתי כך לפני מספר שנים, אני אוהב את תחושת הניידות, והחופש להחליט לגור היכן שאני חפץ.
🕒 פורסם בתאריך: 06/01/2019 09:04
מחיר כזה בפריפריה הוא שווה ערך למחיר משולש בת"א ומעט מאד אנשים ירצו לקנות ולגור בזה כי אם כבר יש כסף ורוצים לעבור לפריפריה- אנשים

מעדיפים לגור בבית בכפר. לדעתי, פנטהאוז מחוץ למטרופולין מרכזי הוא לא אטרקטיבי כהשקעה (לטעמי גם לא למגורים :) ).

כמו שאמרו לפניי, מדובר על החלטה רגשית ולא על החלטה קרה וכך יש להתייחס אליה.
🕒 פורסם בתאריך: 07/01/2019 09:19
אם המטרה היא לגור בנכס מספר מצומצם של שנים למה לקנות?

לא הייתי קונה דירה בשביל מספר חד ספרתי של שנים
🕒 פורסם בתאריך: 10/01/2019 16:14
מוכר בשניה שמתפנה משם. השתגעת?