⬅ חזרה לאינדקס

כסף ו/או עניין

🕒 פורסם בתאריך: 19/02/2019 21:21
היי כולם,

אני פעיל בפורום, פתחתי משתמש חדש רק לשאלה הזו לשם הפרטיות D:

אני מפתח web fullstack בסטארטפ מזה מספר חודשים.

מדובר על סטארטפ יחסית בשל, כ-100 עובדים וצומח בקצב מרשים (יהיה שמה מעתה X).

לאחרונה פנה אליי חבר והציע לי להצטרף לחברה בה הוא עובד, מדובר על חברה בסדר גודל של Google ודומותיה.

יהיה שמה מעתה Y.

הכוונה להצטרף כ-tech lead בעולם ה-frontend ולאחר שנה להתקדם לתפקיד ניהול צוות fullstack (כולל QA ו-Product).

התנאים שמוצעים בחברה Y טובים משמעותית מאלה הקיימים בחברה X. אפרט את התנאים הידועים לי כעת:

1. שכר בסיס הגדול ב-5,000 ש״ח ברוטו לפחות.

2. בונוס שנתי של 10-15 אחוז מהמשכורת.

3. RSU של לפחות 50K דולר (בונה על 100K) לארבע שנים.

4. ESPP.

5. perks למיניהם הכוללים: ביטוח בריאות משפחתי, תן ביס מכובד, החזר הוצאות ספורט ומחשוב.

6. כ-20,000 ש״ח לשנה ללימודים הקשורים לתחום.

7. 3 חודשי לידה בתשלום (עבורי - ללא קשר לאשתי, רלוונטי מאוד לזמן הקרוב).

ההתלבטות בנושא כוללת מספר מרכיבים:

1. נאמנות לחברה - עובד רק מספר חודשים - חוסר נעימות מול המעסיק והרזומה שלי.

2. Pivot לקריירה - עברתי לסטארטפ X במטרה להכיר יותר את עולם ה-fullstack (מגיע מכיוון ה-frontend). בחברה Y ההתמקדות תהיה עולם ה-frontend. השיקול המרכזי כאן הוא רוחביות מול התמחות.

3. מפתח hands on או ראש צוות - אוהב לפתח, חושש מהתרחקות מהמקלדת כתוצאה מתפקיד ניהולי (חשוב להבהיר שישנה האפשרות להתנסות בניהול צוות ולחזור לפיתוח נטו במידה ואבחר בכך).

אשמח לשמוע מנסיונו של מי שהיה בסיטואציה דומה או בעל ניסיון בניהול צוות או פיתוח בחברה מבוססת מספר שנים.

תודה!
🕒 פורסם בתאריך: 19/02/2019 21:32
כתבת הרבה מאוד על כסף ומעט מאוד על עניין. מה זה אומר?

ודעתי: עבודה מעניינת מצדיקה משכורת נמוכה עד 30%.
🕒 פורסם בתאריך: 19/02/2019 21:41
@חתול לילה , כנראה שהכסף הוא המלך :)

באמת לא הרחבתי לגבי סוגיית העניין.

החברה הנוכחית מאוד טכנולוגית, מתחדשת כל הזמן, יש לה data pipeline מכובד שיכול לאפשר לי כ-fullstack לגעת בהרבה תחומים.

החברה האחרת, חברת Y גם מוכוונת data אבל ה-backend שלה יחסית חד גוני (java ו-python) וגם כך אני מוכוון ל-frontend.

עוד דבר בנוגע לעניין - החברה הנוכחית צומחת כל הזמן ויש סוג של תחושת שייכות להישגים שלה, ללקוחות שמצטרפים כל הזמן, לאתגר ביצירת מוצרים שבאמת משפיעים על הכיוון שהחברה הזו יכולה לקחת. בחברה Y, מכיוון שכבר נקנתה, קצת חסר ה-edge והריגוש של חוסר הוודאות. למרות שעניין לא יחסר אני מניח.
🕒 פורסם בתאריך: 20/02/2019 05:32
ככה זה באמת נראה ממה שכתבת, אז בוא נתמקד בו:

פירטת את התנאים בחברה Y וחוץ מסעיף 1 שברור שהוא יותר גדול מאשר X (כמה זה גדול באחוזים מהשכר כעת?) לא ברור אם שאר הסעיפים לא קיימים במקום עבודה הנוכחי. כלומר- אם תכמת את כל הסעיפים בכל אחת מהחברות, בכמה אחוז תגדל המשכורת שלך (כולל הפינוקים).

השאלה השניה היא אופק הצמיחה שלך בכל אחת מהחברות מבחינת הגדלת הון. האם בחברה הנוכחית יש תכניות לאקזיט? באיזה משתי החברות יש לך סיכוי גדול יותר להתעשר?

בכל מקרה, נראה שאין לך בעיה בנושא העניין. גם כאן וגם שם אתה יודע איך למצוא אותו (או כך לפחות אני הבנתי ממה שקראתי). בהצלחה!
🕒 פורסם בתאריך: 20/02/2019 07:21
תודה @בת העמק !

בחברה Y הגדילה בשכר הבסיס היא ב-10%.

מקום העבודה הנוכחי מציע אופציות אך קשה באמת לכמת אותן.

ההנהלה מדברת על הנפקה ולא אקזיט והיעד הוא איפשהו בארבע שנים הקרובות.

כמובן שמדובר על ספקולציה ואי אפשר לדעת מה יוליד יום.

על הנייר, חברה Y היא מנוע צמיחה רציני יותר מבחינת הון.

חברה X הנוכחית צומחת מהר ואם הייתי קורא בקפה הייתי אומר שהיא כנראה תצליח מאוד.
🕒 פורסם בתאריך: 20/02/2019 08:08
אתה נוגע בנקודות ההתלבטות הנכונות, גם במישור הכספי שנדמה לי שהוא העיקרי מבחינתך.

בחברה ענקית יהיה לך קשה לפרוץ את תקרת הסכומים שכתבת אלא אם תתקדם מאד. בסרטאפ זה די תלוי מה מעמדך הנוכחי. כבר יצא חי לראות עובדים בכירים שאינם מייסדים שיוצאים עם כמה מליוני שח כשהחברה נמכרה במאות מליוני שח (פחות מחצי מיליארד).
🕒 פורסם בתאריך: 20/02/2019 08:21
@גרהם, אני העובד ה-100 כך שקשה לדעת מה יהיה חלקי במידה והחברה תצליח.
🕒 פורסם בתאריך: 20/02/2019 08:48
אם יורשה לי להוסיף נקודה נוספת לדיון שאינה קשורה לכסף, בהנתן העובדה שבקרוב יוולד תינוק (ילד ראשון?) שווה לקחת בחשבון גם שיקולי איזון בית עבודה שכנראה יהיה יותר טוב בcorp האמריקאי (שלושה חודשים חופשת לידה זה די מדהים בעיני).

לגבי הכסף, יש פה המון אי וודאות אבל אפשר לנסות לחשב תוחלת, תנסה לזרוק מספר שיהיה באיזור של מה שאתה מעריך שתקבל אם הסטראפ יימכר/יונפק, תכפול בהערכה גסה של הסיכוי שזה יקרה ותשווה לבונוס ולמניות שאתה מקבל בcorp. זה רחוק מלהיות מדוייק אבל אולי ייתן תחושה...
🕒 פורסם בתאריך: 20/02/2019 08:56
@ת.אוקהם , העלית נקודה חשובה מאוד.

זו הסיבה העיקרית שהזיזה אותי מכסאי.

לא חיפשתי משרה אחרת והרגשתי טוב סך הכל במקום העבודה הנוכחי, עם זאת סוגיית איזון בית עבודה טרפה את הקלפים.

תוספת: אכן מדובר על ילד ראשון.
🕒 פורסם בתאריך: 20/02/2019 09:01
מתחבר לזה לגמרי.

אם לתת דוגמא מעצמי, בחיפוש עבודה האחרון שלי ויתרתי על 100k~ שנתי בtotal comp בשביל מקום עם איזון בית עבודה משמעותית יותר טוב.
🕒 פורסם בתאריך: 21/02/2019 09:16
לדעתי תישאר.

בתחילת הקריירה עדיף להיות בורג גדול במכונה קטנה מאשר בורג קטן במכונה גדולה.
🕒 פורסם בתאריך: 21/02/2019 10:42
@Fitch , נקודה מעניינת.

השאלה איך זה מתיישב עם התכנון לפרישה מוקדמת.

בחברה קטנה זה בעיקר ספקולטיבי, בגדולה אני בתמונה מלאה על התנאים ועל הדרך ליעד.
🕒 פורסם בתאריך: 21/02/2019 10:48
תהיה טוב בקטנה, אח"כ בגדולה הקפיצה תהיה עוד יותר משמעותית.
🕒 פורסם בתאריך: 28/02/2019 15:36
ברזומה שלי עבדתי רק בסטארטפים, יש לי קצת דעות קדומות על תאגידים.

But that's me...
🕒 פורסם בתאריך: 12/07/2021 07:12
היי כולם, אני מחיה את השרשור הזה.

אחרי כמעט שנתיים וחצי בCorp אמריקאי קיבלתי החלטה להמשיך הלאה (רצון לחזור לפיתוח, כרגע ראש צוות).

אני מתבלט בין שתי אפשרויות:

1. להתכונן לראיונות FAANG ולהמשיך במסלול ה-Big tech.

2. להצטרף לסטארטפ שגייס Seed כעובד ראשון, מכיר את המייסד, היה הבוס שלי בעבר, מעריך אותו אישית ומקצועית.

השיקולים שמנחים אותי:

1. תנאים - FAANG יוביל (בשאיפה) ל-TC גבוה יותר, בסטארטפ קשה לדעת, מקבל שכר בסיס מעט נמוך יותר ממה שאני מקבל היום, מאבד הטבות אחרות כמו בונוס שנתי ו-RSU. מצד שני יש equity של אזור ה-0.5 אחוז.

2. עניין טכנולוגי - אני רוצה להאמין שב-FAANG אהיה סביב אנשים חכמים ויהיו את המשאבים ללמוד ולהתפתח. בסטארטפ קשה לדעת מי יהיו האנשים והאם הבחירות הטכנולוגיות שיעשו שם ייטיבו איתי מבחינה מקצועית (כרגע ה-stack הוא Ruby on Rails ו-React).

אשמח לשמוע מאלו שנתקלו בסיטואציה דומה או מכל מי שרוצה להשתתף בדיון!
🕒 פורסם בתאריך: 12/07/2021 07:55
קשה לי לייעץ בנוגע למה ששאלת, אבל כן מעניין אותי אם בדיעבד, כמעט 3 שנים אחרי המעבר - האם הוא היה נכון?

מבחינה כלכלית ומקצועית.
🕒 פורסם בתאריך: 12/07/2021 10:19
@Gogo123 , כלכלית זו הייתה החלטה טובה, מקצועית קשה להגיד - עברתי לניהול ובפן הזה למדתי הרבה אבל טכנולוגית יכולתי להתקדם יותר.

עוד פן חשוב שגיליתי במעבר - הפן החברתי - התאגיד שעברתי אליו מדהים מהבחינה הזאת, הכרתי מלא אנשים מדהימים, זו הייתה ממש תחושה של תיכון שוב :)
🕒 פורסם בתאריך: 12/07/2021 10:55
לא שכחת אופציה 3 - להשאר בחברה ולהחליף תפקיד?
🕒 פורסם בתאריך: 12/07/2021 11:08
@solidix2 , חשבתי על האפשרות הזאת - מבחינתי זו ברירת המחדל, בעיקר כי טכנולוגית בחברה שאני נמצא אין עניין (סטארטפ ותיק שנרכש ע״י התאגיד).

אני יכול לעבור לאזור אחר בחברה, אבל אומר לעצמי - אם כבר אני בתאגיד אמריקאי - למה לא לממקסם יכולת השתכרות ולעבור ל-FAANG.
🕒 פורסם בתאריך: 12/07/2021 11:09
+1
🕒 פורסם בתאריך: 12/07/2021 11:11
תמיד אפשר לנסות, ממש לא קל להתקבל וגם אל תשכח שהדשא של השכן תמיד ירוק יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 12/07/2021 11:13
מסכים לגבי הדשא של השכן.

אני די שלם עם ההחלטה לא להמשיך בנקודה שאני נמצא בה (ניהול בחברה הנוכחית), וחושב על שלושת האפשרויות שצויינו (כולל מה שהצעת - לזוז הצידה בתאגיד שאני עובד בו). ברקע יש הצעה להצטרף לסטארטפ כעובד ראשון, ולהצעה הזו יש תאריך תפוגה.
🕒 פורסם בתאריך: 22/07/2021 09:27
רק רוצה לעדכן (אם מישהו עוקב D: ) שבחרתי להצטרף כעובד ראשון בסטארטפ, אדע עוד שנה אם זו הייתה בחירה טובה (לא בהכרח מבחינת אופציות אלא career-wise).

ההתלבטות היחידה שלי היא ה-stack, עובדים כרגע עם Ruby on Rails בבקאנד ואני יודע שאין הרבה ביקוש לזה בארץ (מצד שני זו אחלה טכנולוגיה ל-prototyping ואחרי זה אפשר לעשות pivot טכנולוגי).
🕒 פורסם בתאריך: 22/07/2021 10:08
מזל טוב...את שאר ההודעה לא הבנתי אבל אני מכירה הרבה בדיחות על שפת ההייטקיסטים הזאת :)

אמא שלי ז"ל היתה מתבלת את השיחה בעברית במילים באידיש ורק החברות שלה הבינו מה היא אומרת. אני חושדת שמאז אני די מתעבת דיבור כזה, לא כל שכן כאשר אתה כותב בפורום כלכלי ולא הייטקיסטי (שמעתי שיש לכם פורומים משלכם, אולי שווה לפתוח אחד איזוטרי גם כאן?).
🕒 פורסם בתאריך: 22/07/2021 11:11
בהצלחה!
🕒 פורסם בתאריך: 22/07/2021 11:42
@בת העמק , צודקת, התלבטתי אם לעשות ״שעטנז״ בהודעה שלי. כל מקרה אשמח לשמוע כמה בדיחות!
🕒 פורסם בתאריך: 22/07/2021 13:08
זה יקח הרבה יותר משנה.. אולי אף פעם לא תדע (או אולי בערוב ימייך).

אני חושב שזו בחירה מעולה.. זו חוויה די נדירה שמאפשרת ללמוד המון (כולל על עצמך).

בהצלחה
🕒 פורסם בתאריך: 22/07/2021 13:09
לדעתי.. תעבור כמה שיותר מהר.

לשכתב בעתיד זה משהו שקל להגיד (והרבה אומרים) ונדיר מאוד שבאמת קורה.
🕒 פורסם בתאריך: 22/07/2021 13:54
ביררתי עם ה-founder, מבחינתו נעבור די מהר ל-stack אחר, מקווה שהוא צודק.
🕒 פורסם בתאריך: 22/07/2021 14:17
קורה כשנדרש ריפקטור גדול בכל מקרה, ואז יותר קל 'לתרץ' את המעבר, אפילו במחיר של יותר זמן.

באופן כללי הייתי שמח אם יעבירו הרבה דברים אצלינו מ-C++ ל-Rust, אבל זה חלום באספמיה.