⬅ חזרה לאינדקס

נדלן מול שוק ההון

🕒 פורסם בתאריך: 07/03/2019 15:59
אז מה באמת השקעה עדיפה?

בהנחה שיש סכום קטן (פחות מ500K שקל) זה ברור ששוק ההון כי בכסף הזה תוכל לקנות רק זבל בנדלן.

אבל בהנחה ויש לנו יותר מזה, איפה עדיף להשקיע?

נחלק את השאלה לישראל ולעולם .

שיקולים:

1. נדלן יש רק 10% מס

2. נדלן יש יכולת לקחת מינוף זול יחסית (משכנתא) ודיי בטוח אם אתה נשאר בטווח של עד 30% מערך הדירה משכנתא

3. שוק ההון יש לו צמיחה היסטורית יפה של 3% בשנה דיי בטוחים (בממוצע) ללא התרוצצויות מיותרות

השאלה נשאלת כישראלי שלא מעוניין להגר לחו"ל...
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2019 01:21
רק בארץ ועד 5000 ש"ח בחודש = 0%.

גם בשוק ההון.

מאד לא בטוחים, ללא התרוצצויות זה נכון.
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2019 06:35
מדובר בשני תחומים שונים, נדל"ן אתה לא משקיע בלחיצת כפתור. ההחלטה כיצד לפעול היא אינדיבידואלית, בהתאם ליעד

של המשקיע ולמאפיינים ותכונות האופי שלו.

כל משקיע צריך להחליט מה מתאים לו, בהתאם ליתרונות והחסרונות של כל דרך, ניתן גם לשלב בין 2 האפשרויות.
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2019 08:55
* בשור ההון מינוף של 30% הוא סופר מסוכן.

* הבטוח הוא ממוצע היסטורי (סטייל מחקר טריניטי)
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2019 08:57
אני מניח שהשאלה בעצם היא מה הדרך לייצר יותר הון...

האם הבורסה היא פשוט הנדלן לעניים/עצלים והיא שוק מקבילי שהרווח שם ובנדלן זהה +- (מה שמייתר את הצורך בהשקעה בנדלן שמוסיף רק כאבי ראש)? או שבנדלן יש יותר כסף סולידי? או שבבורסה יש יותר כסף סולידי?
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2019 09:18
וואו, חשבתי על זה כל סוף- השבוע!

שוטטתי קצת במחשבון של הבורסה ולפי הנתונים שלהם השקעת ההון שלי בבורסה הייתה מביאה אותי היום לאותו הון כמו השקעה בנדלן.

בלי התרוצצויות, בלי עצבים ובלי לשלם ים, ים! של כסף למדינה ולבעלי מקצוע שונים.

אח"כ נשמתי קצת והבנתי שהחישוב שלי לא נכון כי הדירות שקניתי לא היו בבורסה כל התקופה כך שאם בזמן מכירת הדירה הכסף היה מושקע מחדש במלואו בבורסה התשואה הייתה גבוהה בהרבה.

אבל זה כמובן נכון להשקעה לפני 10 שנים ויותר. התשואות היו הרבה הרבה יותר גבוהות. מה שמביא אותי למה ש- @רוני אמר, השקעה בנדלן היא לא השקעה פאסיבית והעיתוי שלה חשוב לאין ערוך מהעיתוי של השקעה בבורסה. חשוב גם הנכס והמיקום כי אין פיזור.

הערה נוספת: מחשבון הבורסה מתייחס למדד אך לא מתייחס לעלות הקרנות המחקות שהיא, בישראל, גבוהה מאד. לא חישבתי את העלייה בניכוי דמי ניהול וזה ייתן תוצאה שונה. כיום, ההשקעה שלי היא בפיזור עולמי ובקרנות אמריקאיות זולות. נראה מה יהיה.

זהו.

פרקתי.
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2019 10:04
מסוכן אולי בקטע של תנודתיות (גם בנדל"ן), לא מסוכן ברמה של MARGIN CALL.

טריניטי חוקר היסטוריה, אתה מדבר על העתיד ובנוסף אתה מדבר על "בטוח" שום דבר בתיק מנייתי אינו בטוח.
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2019 14:49
למה לא ברמת MARGIN?

תשקיע בסנופי עם מינוף של 30%? האם תשקיע בנדלן עם מינוף של 30%? (לא,כן לרוב האנשים).

המניות הן נכס לא יציב מטבעו, הוספת על זה מימון והגעת לקלף משוגע

הנדלן יציב יותר ולכן הסיכון נמוך יותר משמעותית (בכל הקשור למינוף) יש לא מעט אנשים ובנקים שייתנו לך 70% משכנתא כלומר כל 100$ שלך הופכים ל300$+.
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2019 15:12
אני לא יכול להעיד על שוק ההון, אך בנדל"ן ישנו הבדל מהותי בין הביצועים של המשקיעים, הניסיון וההתמקצעות באים לידי ביטוי.
🕒 פורסם בתאריך: 10/03/2019 17:47
כן וכן.

כי לא.

נכון, תקרא את מה שכתבתי.