⬅ חזרה לאינדקס

איך בוחרים מטרה כשאין?

🕒 פורסם בתאריך: 19/03/2019 08:31
שלום לכולם, אני כבר קורא די הרבה זמן את הבלוג ואני באמת רוצה להתחיל להשקיע.

אני בן אדם חסכוני, שכל חודש מכניס את רוב הכסף לחסכון וחבל לי שהוא סתם שוכב שם.

אני בן 22 ומתחיל את לימודי באוקטובר (כן כבר אמרתי את זה פה בעבר) הצבתי לעצמי מטרה שלפני הלימודים כבר תהיה לי תכנית השקעה ברורה ומסודרת שתלווה אותי לאורך שנים ארוכות.

הבעיה שלי, כמו בכל דבר - ההתחלה. איך מתחילים? איך אני בוחר מטרה כשאין לי משהו ספציפי בראש? אני באמת לא יודע כמה כסף אני ארצה עוד 15-20 שנים, או מה אני רוצה לעשות עם הכסף הזה בכלל.

אבל האם זאת סיבה מוצדקת להשאיר את הכסף בחסכון? אני באמת חושב שלא..

בגלל שאני צעיר חשבתי על חלוקה של 70/30, שימוש בקרן השתלמות (100% מניות) ועוד בית השקעות אחד או שניים.

להפקיד כל רבעון סכום כסף שאני יכול להפקיד (3 חודשים - אני מצליח לחסוך 10,500).

אחרי שקראתי ובאמת הקדשתי זמן להבין אני לא רואה שום דבר מסובך בלפתוח תיק השקעות, אני יודע שהקושי הוא תוך כדי, כשיש מפולות או חדשות מרעישות והרוב פסיכולוגי. אבל מבחינת ידע? לא יודע אני לא מצאתי משהו שהוא קשה כל כך ואני ממש רוצה כבר להוציא את הכסף ששוכב בחסכון ל"חופשי". ושוב, הבעיה היא שאין לי מטרה כלשהי ואני לא יודע איך להתחיל לכתוב תכנית השקעה מסודרת.

אני לא מבקש המלצות או דברים ספציפיים, אבל הייתי רוצה הכוונה מאנשים שכבר יש להם תיק השקעות סולידי. איך הייתה לכם ההתחלה? איך כותבים תכנית מסודרת? אם אין מטרה מה עושים?

אני ממש אודה לאנשים שיעזרו לי!
🕒 פורסם בתאריך: 19/03/2019 08:46
זה נשמע כמו תכנית לא רעה בכלל, מאוד פשוטה וכזו שלא מסובך להיצמד אליה.

Over תכנון זו גם בעיה, כשאתה משקיע ככל הנראה התכנית שלך לא תצא לפועל כמו שאתה מצפה ( מכל מיני בחינות - טווח זמן, כמות נכסים שנאספו וכו'), לכן הכי טוב כדי להתחיל - לדעתי זה פשוט לעשות מה שכתבת כאן, פיצול פשוט ותוך כדי להמשיך לקרוא עד שאתה משוכנע שיש לך כיוון יותר טוב.
🕒 פורסם בתאריך: 19/03/2019 08:50
איזה כיף, בדיוק מה שחשבתי. תודה רבה! ואולי המטרה תבוא בהמשך? אני רק מתחיל את הלימודים ומי יודע מה ארצה שיהיה ברשותי בעוד עשרות שנים.
🕒 פורסם בתאריך: 19/03/2019 08:56
לא יודע אם אתה מתכנן לעבוד או לא בזמן הלימודים, אבל תשמור לעצמך קצת כסף בצד במזומן למחיה.
🕒 פורסם בתאריך: 19/03/2019 09:14
קשה מאד להגדיר בגילך מטרה אחת לטווח ארוך. ייתכן ועדיף לפרוט את זה למספר מטרות משנה, מטרות ביניים, ומטרות לטווחי זמן שונים.

למשל, אולי תרצה להגדיר מטרה ראשונית מהיום ועד ליום סיום התואר הראשון (סכום לחסכון, מכשיר השקעה, אחר). ואז אפשר להתפצל ולהגדיר מטרה מקבילות עבור פרק הזמן מסיום התואר הראשון ועד סיום הדוקטורט, או אם תפנה לעבודה אז מטרה לחסכון בחמש השנים הבאות. ואז מטרות נוספות למשך 10 שנים, ו-20 שנה. ככל שהזמן יעבור ודברים בחייך יתפתחו באופן טבעי, תוכל לברור מבין המטרות האלו את מה שרלוונטי עבורך ומה שיראה לך נכון בהמשך, אבל בינתיים לפחות מימשת את מטרות המשנה לטווח הקצר והבינוני, ויש לך כבר סכום שחסכת להתחיל איתו את השלב הבא.

בהצלחה!
🕒 פורסם בתאריך: 19/03/2019 09:30
לדעתי "לתת לכסף לעבוד ולא להישחק" זו מטרה ראויה בפני עצמה. כשהייתי בגילך לא ידעתי מה אופק ההשקעה שלי ולא היה לי את הידע שיש לי היום שרכשתי בזכות @המשקיעה אז פתחתי פוליסת חסכון 70-30. זה עשה משהו סביר עד סוף התואר, אז התחלתי לנהל עניינים בעצמי.

לגבי שני בתי השקעות - זה מיותר ויקר. אחד מספיק.

כל עוד אתה לא יודע מתי תצטרך את הכסף, אל תיקח סיכונים גדולים מדי.

אבל אתה צודק שזה לא מסובך ואין הרבה לדעת.

בהצלחה!
🕒 פורסם בתאריך: 19/03/2019 09:34
אצלי זה היה ככה:

1. פתיחת קופת גמל להשקעה באלטשולר

2. העברת קרן פנסיה + קרן השתלמות למסלול מנייתי

3. העברת סכום סמלי לבית ההשקעות וקניית קרת מחקה ראשונה

4. סגירת קופת גמל להשקעה

5. קונה את הקרן מחקה שוב כל רבעון

האמת שזה היה לי ממש מבולגן בהתחלה ועשיתי מעט שטויות - אבל נכנסים לזה ומבינים כמה זה פשוט מאוד מהר.
🕒 פורסם בתאריך: 19/03/2019 12:18
לא מסכים. כל עוד אתה לא יודע שאתה צריך את הכסף ל-x, אין סיבה להיות שמרן מדי.

"לא יודע מתי תצטרך" שקול ל"לא תצטרך". נכון, אולי יצוץ צורך, אבל זה נכון גם כשאתה "כן יודע למה תצטרך".

אין לראות בדברי המלצה אישית, זה רק תיאוריה כללית
🕒 פורסם בתאריך: 19/03/2019 12:49
בטח שיש לך מטרה, אגירת כסף

מטרה מה לעשות איתו, כשהוא יהיה בחזקתך, המוח יפעל, אל דאגה

יעד מתי תצטרך אותו, תן לעצמך נקודות שרירותיות בזמן, נניח, "סיום לימודים", "טיול גיל 30", זה לא משנה אם תשתמש בו או לא

פשוט תחליט אם אתה "חייב" אותו, אם כן, אז תשמור עליו במינון נמוך יותר של מניות

אם אתה לא "חייב" אותו ויש לך איך לגבות את עצמך בכל מקרה שלא יהיה, טווח ההשקעה הלא ידוע שלך הוא המניע הכי טוב לריבית דריבית

תן לו לעבוד, תחליט למה האו משמש אחרי זה
🕒 פורסם בתאריך: 19/03/2019 13:50
היי

יש מטרות שלוקח שנים להגיע אליהם, אתה יכול להגדיר לעצמך מטרה כלכלית, זה פשוט מאוד, תכנס לאתר של הלמ"ס, תברר מה עלויות המחיה החודשיות

עבור משפחה ממוצעת בישוב בו אתה גר, תציב סכום זה כיעד להכנסה פסיבית חודשית.
🕒 פורסם בתאריך: 19/03/2019 18:07
תודה רבה לכולם! ממש הרגעתם אותי. אני אתחיל להשקיע הרבה לפני שחשבתי!
🕒 פורסם בתאריך: 19/03/2019 20:24
אני אספר מהניסיון שלי. אני זוכר את היום המדויק שבו ניסחתי את המטרה הראשונה שלי. לא רק שניסחתי אותה ברור. אני גם זוכר שאפילו דיברתי עליה עם חברים. הם צחקו. חשבו שזאת בדיחה. אחרי זה לא הזכרתי את זה שוב בנוכחותם...

המטרה היתה: "עוד 10 שנים יש לי 1M ש"ח (השקעות, לא פנסיוני)".

ב-10 השנים האלו קרו המון דברים (שינויים במקום העבודה, אשה, ילדים) אך המטרה נשארה קבועה והיוותה מצפן/כוכב צפון להתנהלות הכלכלית שלי.

שיהיה לך בהצלחה!