⬅ חזרה לאינדקס

השקעה להשגת עתיד טוב יותר

🕒 פורסם בתאריך: 30/03/2019 16:00
שלום לכולם ,

אני פשוט רוצה בשלב ראשון להביע הערכה גדולה ועצומה לכל חברי הפורום הנהדר הזה, על המידע, על נועם ההליכות ועל התשובות המקצועיות .

ברשותי להעלות כאן את תהיות לגבי כמה מחשבות שיש לי ולקבל כמובן חיזוק או הערות :

בן 40 מתגורר ברחובות נשוי +3 בנות .

ברשותנו דירה 4.5 חדרים בשווי נכון להיום 1.85 ללא משכנתא .

עובד במקום מסודר בתור מהנדס פיתוח ובעל משכורת ממוצעת של 15000 נטו .

אשתי לאורך השנים האחרונות הקדישה את מיטב זמנה לגידול הבנות ולא עבדה ( יש צפי לחזרה לעבודה בתקופה הקרובה)

היא ללא קרן השתלמות או הפרשות לפנסיה עקב הפסקה ארוכה ( ככה שכל מה שיגיע דרכה הוא בונוס אדיר ) .

ברשותינו נכון להיום קרן השתלמות עם 230,000 שקלים ועוד חשבון עו"ש של 150000 שקלים .

עקב "התעוררות " מאוחרת החלטתי לקחת צעד קדימה בנוגע לחיים בזמן הפנסיה ויכולת להקנות לילדים את מה שיצטרכו בעתיד .

עולות שאלות רבות במוחי והם מה לעשות כדי לייצר הכנסה פאסיבית :

1. דירה להשקעה שגם פה יש שיקול של מה הסכום של הדירה שימצה מבחינתי את ההון שאני משקיע מול תשואה?

יש גם את עניין הציפייה מההשקעה ( לא רואה עניין של מכירה אלא להחזיק במשך תקופה ארוכה)

2.השקעה במניות עם דיבידנדים .

3. להשאיר את הכסף בקרן השתלמות שנותן קרוב ל 4 אחוז שנתי ואת העו"ש להשקיע במניות עם דיבידנדים או כל מסלול אחר .

הפוסט הוא רק חימום לכמות המידע שאני רוצה לשתף ולקבל תגובות מאנשים עם ניסיון כמוכם....
🕒 פורסם בתאריך: 30/03/2019 16:15
לא יודע איך התנאים בתעא, אבל אני חושב שלא משלמים לך מספיק
🕒 פורסם בתאריך: 30/03/2019 17:27
היי

כדי להחליט באיזה דרך לפעול, אתה צריך לפני כן להגדיר יעד של הכנסה פסיבית חודשית, ורק לאחר מכן לבחון באיזה דרך עליך לבחור כמשקיע,

כדי להגיע ליעד.
🕒 פורסם בתאריך: 30/03/2019 17:31
העניין קצת מורכב ....

1. ידוע שהכנסה פאסיבית מדירה היא רק לאחר שמסיימים לשלם עליה ומחזירים את החובות .

אני ריאלי ואומר שדירה תשלם את עצה בערך 20-25 שנים ורק אז נראה הכנסה פאסיבית.

2. השקעה מסכום העוש ממניות או דיבידנד נראה לי כמו משהו של 5 אחוז במקרה טוב טוב טוב לאורך שנים שזה מצויין כלומר משהו כמו 1000-500 שקל בחודש על הסכום הזה