⬅ חזרה לאינדקס

החלפת קרן מחקה עקב עליית דמי ניהול

🕒 פורסם בתאריך: 06/04/2019 13:48
שלום,

אני מחזיק בקרן מחקה מס' 1150242 ושמתי לב שדמי הניהול עלו ל-0.55%.

ישנה קרן אחרת מס' 5118344, שמחקה את אותו המדד, ודמי הניהול שם 0.25%.

ראשית, אשמח להסבר כללי על דמי ניהול אלו. מתי הם נגבים? מהו השלם אשר ממנו האחוזים הללו נגבים? (הרווחים\הסכום הצבור).

שנית, אשמח לשמוע מכם האם כדאי לעבור לקרן הזולה יותר - משמע למכור את כל אחזקותיי בקרן היקרה ולקנות את הקרן הזולה. אני מניח שלהתהליך זה מתווספות עמלות שונות כך שאני בספק האם המעבר משתלם.

תודה רבה מראש!
🕒 פורסם בתאריך: 06/04/2019 13:56
לדעתי הקרן המחקה השנייה כבר לא קיימת, אלא התחלפה בקרן הראשונה שציינת, שהיא קרן סל.

משום מה קרנות הסל מרשות לעצמן לקחת דמי ניהול גבוהים יותר + עמלת יצירה/פדיון.

כך שספציפית לשאלה שלך - אין לך אפשרות להחלפה שרצית.

אני במצב דומה, ומתכוון להחליף את קרן הסל לקרן מחקה על S&P 500 שיש לה ביצועים דומים מאוד.
🕒 פורסם בתאריך: 06/04/2019 14:19
יש את 5124284 עם דמי ניהול של 0.4%.
🕒 פורסם בתאריך: 06/04/2019 14:40
זאת השיטה של הישראלים, להוציא קרן חדשה ב0 דמי ניהול בשביל ללכוד משקיעים חדשים, ואז כשאתה שבוי לאט לאט להעלות אותם. במקביל מוציאים עוד קרנות חדשות והמעגל נמשך
🕒 פורסם בתאריך: 06/04/2019 15:15
הרגולציה כיום אוסרת על מנהל קרנות להציע 2 קרנות על אותו מדד.
🕒 פורסם בתאריך: 18/02/2020 15:38
בגלל שזה אחת התוצאות הראשונות של גוגל אשאל פה לחפושים עתידיים.

המעבר עצמו בין קרן מחקה לקרן מחקה גורר תשלום מס ובעצם הקטנת הקרן והריבית דריבית שאנחנו עושים.

יש פה משהו לגמרי לא בסדר, שמאפשר לבעלי הקרן לשנות את התנאים שלה למחזיקים קיימים ועצמם הופך אותנו ללקוחות שבויים.

1. האם יש דרך להימנע מתשלום המס במעבר מהסיבה הזו או למנוע את בעלי הקרן מלעלות למחזיק את דמי הניהול?

2. יש איזשהי הודעה מוקדמת שמגיעה בדרך כלל לפני ההעלה?
🕒 פורסם בתאריך: 18/02/2020 16:40
יש קרנות ידועות. כמו ואנגארד שרק מורידים ד"נ כל הזמן וצריך להזהר מקרנות ישראליות שנוהגות לעלות ד"נ...

אם זה פנסיוני אין אירוע מס ..
🕒 פורסם בתאריך: 18/02/2020 17:03
יש גם מנוטרלת מט"ח 5128079 שכיום מוצעת ב-0%.

הגישה שלי להעלאות היא תמיד ברכישה לקנות את הזולה בדמי הניהול.

במכירה (לצרכי איזון או צריכה בפרישה) למכור את היקרה בדמי הניהול.
🕒 פורסם בתאריך: 18/02/2020 17:04
קנית מכונת קפה מחברת "קפה קומבינה" שעובדת על קפסולות ייחודיות רק להן, הם לא התחייבו על מחיר הקפסולות, האם זה לא הוגן שהחברה תעלה את מחיר הקפסולות מעת לעת? זו שאלה פילוסופית יותר מאשר פרקטית, לא צריך לפתח על זה דיון :)

בפועל, מותר להם לבצע שינויים מהסוג הזה פעם בשנה קלנדרית אם אני זוכר נכון, אם זה קורה הם מודיעים על השינוי לבורסה וזה מופיע באתר "מאיה" ובתשקיף הקרן מעט זמן (חודש?) לפני השינוי בפועל.

כמו שציין @שלמה 123 - אם קנית את זה בחשבון של קרן התשלמות או קופת גמל - אין תשלום מס רווחי הון, אחרת, בטווח הקצר - לא.

בטווח הבינוני - בהחלט, לא לקנות קרנות של חברות שמתנהגות "רע", נדגמה לי שקוראים לזה צרכנות נבונה.

במקרה זה - מדובר בכל החברות הישראליות (טרם שמעתי על חברה שלא נוקטת באסטרטגיה הנכלולית הזו, תקנו אותי אם אני טועה). יש אלטרנטיבות, אפילו בשקלים (בלאקרוק).