⬅ חזרה לאינדקס

התחלת השקעה פיננסית

🕒 פורסם בתאריך: 12/04/2019 19:46
היי חברה,

התחלתי להתעניין בהשקעות עם הכסף שלי. עד עכשיו הוא סתם שכב בבנק (ואני מרגיש ממש דביל על זה אחרי שהתחלתי להתעניין).

בכל מקרה, איך כדאי לחלק את הכסף שאני משקיע באופן כללי בין קופת גמל לקופת גמל להשקעה? האם כדאי להשקיע במדדים במקום הקופת הגמל להשקעה?

* אני לא אשתמש בתגובות כאן כייעוץ

תודה רבה :)
🕒 פורסם בתאריך: 12/04/2019 20:22
מציע לקרוא וללמוד עוד. נראה שאתה מערבב בין מכשירי השקעה לצרכים שונים מאוד ובין אפיקי השקעה
🕒 פורסם בתאריך: 12/04/2019 20:36
אתה יודע מה ההבדל בין שני המכשירים? אלו שני מכשירים שונים בתכלית
🕒 פורסם בתאריך: 13/04/2019 12:58
היי,

לא הסברתי את עצמי מספיק טוב בשאלה, ולמעשה יש שתי שאלות.

1) אני מבין את ההבדל בין שני המוצרים. השאלה שלי היא לגבי מידת חלוקת הכסף בין חיסכון לטווח בינוני (גמל להשקעה) לבין חיסכון לטווח ארוך (גמל).

2) האם בתור השקעה לטווח בינוני, האם עדיף להשקיע בקופת גמל להשקעה או לקנות קרן מחקה מדד?

תודה רבה :)
🕒 פורסם בתאריך: 13/04/2019 13:39
עדיף למי, עדיף למה...

אם הייתה תשובה נכונה אבסולוטית היה רק מוצר אחד וכולם היו עושים את זה.

זה תלוי במצב שלך, בידע שלך, באופק ההשקעה שלך, בסיבולת הסיכון שלך, ברצון שלך... אין אמת אחת
🕒 פורסם בתאריך: 13/04/2019 14:16
לא יודע מה אתה מבין לגבי ההבדל, אבל הוא לא קשור לטווח החיסכון.

ויותר מזה - סוג הכסף שאתה יכול להכניס לגמל הוא לא אותו הכסף שאתה יכול להכניס לקופגל"ה. זה לא שאתה יכול להחליט ככה סתם למשוך כסף מקופגל"ה ולהשקיע אותו בגמל או להיפך.
🕒 פורסם בתאריך: 13/04/2019 23:34
למרות זאת, קבל 2 עצות: אחת- לכלל שכתבת יש יוצא מן הכלל, וכדאי שהוא יהיה זה (עצה שניה):

וע"י כך תגיע למצב שהתחושה

תתחלף בהרגשה טובה של ידע, ולא פחות מכך שמחה על כך שנמנעת מלהיות כפי שציינת, שזה היה עלול להתרחש אם היית פועל לפני שקראת ולמדת עוד.

בהצלחה רבה, לעניות דעתי המסע הזה הוא מהנה ומרתק.