⬅ חזרה לאינדקס

רכישת דירה מחו"ל

🕒 פורסם בתאריך: 18/04/2019 05:39
אשתי ואני נמצאים החל מ-2017 בארה"ב, בוסטון, עבור פוסט-דוקטורט שלה (שנינו על ויזה J שהיא אינה לצורכי הגירה). הפוסט-דוקטורט צפוי להמשך 3 או 4 שנים ולאחריו נחזור לישראל (כלומר נחזור לישראל ב-2020 או 2021). אנחנו מעוניינים לרכוש דירה בישראל כעת ומנסים להבין אם נאלץ לשלם מס רכישה כתושבי חוץ או כתושבי ישראל (ההבדל הוא כ-130-150 אלף שח עבור עלות הדירה שאנחנו רוצים--שזה המון ויכול לחלוטין להשפיע על הפעולות שלנו).

מצד אחד, עפ"י הנתונים היבשים, איננו עונים על הקריטריונים של תושבי ישראל (כבר שנתיים קלנדריות לא בארץ רוב השנה). מצד שני, נסענו לפוסט-דוקטורט במטרה לחזור (ויש הוכחות לכך בצורת התכתבויות עם מעסיקים ישראליים), אני משלם את הסכום המינימלי של ביטוח לאומי, כ170 שח בחודש (אשתי לא בתור אזרחית נשואה), אנחנו מגיעים לביקורים פעם ב, המשפחות שלנו שם, וממשיכים לנהל חשבונות בנק.

את הרכישה עצמה אנחנו מתכננים לבצע בעזרת יפוי כח למשפחות שלנו. מצאנו דירה מדהימה שעונה לכל הקריטריונים שלנו ואין באפשרותינו לטוס לארץ כרגע (ענייני ויזה). האם זה משנה משהו?
🕒 פורסם בתאריך: 18/04/2019 07:48
לדעתי מומלץ להתייעץ עם עו"ד בנושא, קשה לי להאמין שתצטרכו לשלם מס רכישה, יש לכם אזרחות ישראלית, מדוע בכלל צריך לדווח לרשויות המס

שאתם כרגע שוהים בחו"ל ?
🕒 פורסם בתאריך: 18/04/2019 07:58
לדוגמה, חוזה הדירה יחתם בעזרת יפוי כח ואני מניח שהטפסים האלה (שכוללים יפוי כח חתום על ידי קונסוליה בארה"ב) יגיעו לרשויות. לא כך?
🕒 פורסם בתאריך: 18/04/2019 10:21
יש לי חבר שעבר מקרה דומה

יש להבדיל מס הכנסה מביטוח לאומי, שני גופים זרים אחד לשני ועם דרישות שונות.

אין בעיה להיות תושב חוץ לצורכי ביטוח לאומי אך מס הכנסה זה סיפור אחר

יש מבחן תושבות לצורכי מס הכנסה ויש לצורכי ביטוח לאומי

אם מרכז חייך, לפי מבחן (מרכז חיים כלכלי חברתי ורגשי) לא בארץ כרגע ואינך משלם מס הכנסה בארץ כתושב (לאזרחות אין קשר) - סביר שאתה תצטרך לשלם מס רכישה.

אם תקח עורך דין לערער על כך , סביר שתוכל לנצח אך אז תצטרך לשלם מס הכנסה על שכר מהעבודה שלך בארהב במקום.

אם אתם מקבלים סובסידיה מלאה ולא עובדים אזי אין לך מה להפסיד - הייתי קונה את הדירה ובמקרה הצורך מביא עורך דין לערער

אני לא עורך דין .או רוח אך הסבירות שזה יגיע לנקודה זו היא לא גבוהה בכלל.
🕒 פורסם בתאריך: 18/04/2019 11:09
למה זה סביר בעיניך?

אתה תובע גוף ממשלתי חזק :

לך זה עולה זמן וכסף , להם לא

אם תפסיד אתה תתקפל, אם תנצח - הם בדרך כלל יערערו.

אם יפסידו בערעור ידפקו אותך בדרך אחרת.

חלק מהשופטים פוסקים לטובת מס הכנסה באחוזים מטורפים ( השופטת סרוסי מעל 95% ) .
🕒 פורסם בתאריך: 18/04/2019 11:14
גם אם אתה תושב חוץ ואין לך דירה בחו"ל תוכל להנות מאותם מדרגות מס רכישה של רוכש דירה יחידה תושב ישראל אז זה כלל לא משנה אם אתה תושב חוץ או לא.
🕒 פורסם בתאריך: 18/04/2019 11:18
אתה מסבך את זה מידי.. אל תלך רחוק

אומר לך מניסיון שכרגע חבר קרוב עבר אותו סיפור- עורך דין זה לא רק לבתי משפט ותביעות..

הוא שם כדי להציג את הסיפור שלך בפני גוף ממשלתי , במקרה של החבר, זה נפתר מיד ובלי כאבי ראש אך דרשו שישלם מס הכנסה על המשכורת שהרוויח (ולא שילם בניגוד לחוק)
🕒 פורסם בתאריך: 18/04/2019 16:19
החוזה שאני חותם עם השוכר בארץ לא מגיע לרשויות המס, אני דואג לשלם מס ובזה זה נגמר.
🕒 פורסם בתאריך: 18/04/2019 21:01
ייתכן ותתקלו בבעיות ומכשולים מצד עו"ד בשני צידי העסקה ומצד הבנקים.

רכישת נדל"ן מחו"ל באמצעות ייפוי כח הם דגל אדום מבחינת דיני איסור הלבנת הון.

לא משהו בלתי עביר אבל כדאי לקחת בחשבון שהדברים לא יעברו חלק.
🕒 פורסם בתאריך: 19/04/2019 00:09
באמת? על מה זה מבוסס? איך זה משתלב עם מה שיהונתן ב אומר?

לא יודע אם זה רלוונטי, אבל הדירה היא בפרוייקט מחיר למשתכן (מ-2017 שמתחיל לרקום עור וגידים רק עכשיו) אז עניין יפוי הכח קיים built in.
🕒 פורסם בתאריך: 19/04/2019 00:18
זה היה ככה בעבר כנראה והשתנה והיום זה לא ככה שטעיתי.

מומלץ מאד להתייעץ עם עו"ד הבקיא בתחום.
🕒 פורסם בתאריך: 19/04/2019 01:52
לא הבנתי. סביר שאצטרך לשלם מס או לא סביר?

בנוסף, מבחינת תשלום מס הכנסה -- מדובר רק על ההפרש מהמס בארץ, נכון?
🕒 פורסם בתאריך: 19/04/2019 02:31
האם הוא נאלץ לשלם מס הכנסה על כל השנים שלו בארה"ב? אנחנו נהיה 4 שנים סה"כ בארה"ב אז מה נצטרך לשלם הפרשי מס כל ארבעת השנים? זה לא הגיוני קצת...
🕒 פורסם בתאריך: 19/04/2019 07:14
עדיף לדבר עם חברת ייעוץ מס שמתמחה ברילוקיישן