🕒 פורסם בתאריך: 10/05/2019 22:58
שלום לכולם,
חדש כאן בפורום D:
לאחר שקראתי הלוך ושוב פוסטים בבלוג ובפורום, החלטתי שאני רוצה להתחיל לנהל את הכסף בעצמי.
כיום אני בן 30 ועובד בהייטק, ויש לי קרן השתלמות אליה אני והמעסיק מפרישים את המקסימום.
אני מעוניין להתחיל להשקיע לטווח של 15-20 שנה לצורך פרישה חלקית/מלאה, והחלטתי להרכיב "שוקולד מריר" משלי.
אני מתכנן לנייד את קרן ההשתלמות לקרן השתלמות IRA ולהשתמש בה עבור הנתח המנייתי של התיק.
בנוסף אני אפתח תיק נוסף אצל ברוקר ישראלי (נמנע כרגע מלדווח עצמאית למס הכנסה) ואשקיע שם 4000-4500 בחודש, כך שסה"כ התיק ייראה כך:
70% מניות:
37% (52% מפלח המניות): שווקים מפותחים (IWDA + VTI)
33% (48% מפלח המניות): שווקים מתעוררים (VXUS)
30% אג"ח ממשלת ישראל:
15%: ממשלתי צמוד 2-5
15%: שקלי ריבית קבועה 2-5
קרן ההשתלמות (1572 ש"ח בחודש):
IWDA
אני מתכנן לקנות פעם בחודש-חודשיים את נייר הערך (5124573) "תכלית MSCI WORLD (4D) TTF"
ופעם בשנה למכור אותם ולקנות IWDA כדי להימנע מעמלות מסחר גבוהות.
תיק ההשקעות הממוסה (4000-4500 ש"ח בחודש):
VTI+VXUS
אג"ח ממשלתי
אני מתכנן לקנות ולאזן מדי חודש את התיק.
הבהרות:
אני מודע למס הירושה בארה"ב.
בחרתי בIWDA בקרן ההשתלמות בגלל היותה צוברת, ומס הדיבידנדים נמוך יותר (להבנתי)
ועכשיו לשאלות:
האם השילוב שעשיתי עם הקרנות האיריות והאמריקאיות הוא בסדר? בחלוקת התיק לאחוזים התייחסתי לIWDA וVTI אותו דבר, ולכן נתתי להם חלוקה של 52-48 עם VXUS כמו שעושים בחלוקה של VTI+VXUS.
האם בחשבון ממוסה אני נפגע משמעותית מעמלות קניית ניירות זרים כל חודש? אני לא יכול להחנות בנייר ערך ישראלי ולמכור כמו בחשבון הלא ממוסה כי אחרת זה אירוע מס, לא?
אשמח לדעת מהי דעתכם הכללית על התיק, והאם יש חלקים שפיספסתי או שלא הבנתי נכון (מודע לכך שאסור לייעץ, רק מה שמותר)
חדש כאן בפורום D:
לאחר שקראתי הלוך ושוב פוסטים בבלוג ובפורום, החלטתי שאני רוצה להתחיל לנהל את הכסף בעצמי.
כיום אני בן 30 ועובד בהייטק, ויש לי קרן השתלמות אליה אני והמעסיק מפרישים את המקסימום.
אני מעוניין להתחיל להשקיע לטווח של 15-20 שנה לצורך פרישה חלקית/מלאה, והחלטתי להרכיב "שוקולד מריר" משלי.
אני מתכנן לנייד את קרן ההשתלמות לקרן השתלמות IRA ולהשתמש בה עבור הנתח המנייתי של התיק.
בנוסף אני אפתח תיק נוסף אצל ברוקר ישראלי (נמנע כרגע מלדווח עצמאית למס הכנסה) ואשקיע שם 4000-4500 בחודש, כך שסה"כ התיק ייראה כך:
70% מניות:
37% (52% מפלח המניות): שווקים מפותחים (IWDA + VTI)
33% (48% מפלח המניות): שווקים מתעוררים (VXUS)
30% אג"ח ממשלת ישראל:
15%: ממשלתי צמוד 2-5
15%: שקלי ריבית קבועה 2-5
קרן ההשתלמות (1572 ש"ח בחודש):
IWDA
אני מתכנן לקנות פעם בחודש-חודשיים את נייר הערך (5124573) "תכלית MSCI WORLD (4D) TTF"
ופעם בשנה למכור אותם ולקנות IWDA כדי להימנע מעמלות מסחר גבוהות.
תיק ההשקעות הממוסה (4000-4500 ש"ח בחודש):
VTI+VXUS
אג"ח ממשלתי
אני מתכנן לקנות ולאזן מדי חודש את התיק.
הבהרות:
אני מודע למס הירושה בארה"ב.
בחרתי בIWDA בקרן ההשתלמות בגלל היותה צוברת, ומס הדיבידנדים נמוך יותר (להבנתי)
ועכשיו לשאלות:
האם השילוב שעשיתי עם הקרנות האיריות והאמריקאיות הוא בסדר? בחלוקת התיק לאחוזים התייחסתי לIWDA וVTI אותו דבר, ולכן נתתי להם חלוקה של 52-48 עם VXUS כמו שעושים בחלוקה של VTI+VXUS.
האם בחשבון ממוסה אני נפגע משמעותית מעמלות קניית ניירות זרים כל חודש? אני לא יכול להחנות בנייר ערך ישראלי ולמכור כמו בחשבון הלא ממוסה כי אחרת זה אירוע מס, לא?
אשמח לדעת מהי דעתכם הכללית על התיק, והאם יש חלקים שפיספסתי או שלא הבנתי נכון (מודע לכך שאסור לייעץ, רק מה שמותר)