⬅ חזרה לאינדקס

הפקדה לקרן השתלמות אחרי 6 שנים

🕒 פורסם בתאריך: 21/05/2019 13:21
שלום,

האם יש אפשרות להמשיך להפקיד לקרן השתלמות אחרי שעברו 6 השנים ? הכוונה האם מקום העבודה שלי יכול להמשיך להפקיד עבורי כספים לאותה הקרן בדיוק או שיש צורך לפתוח קרן חדשה

בנוסף עוד שאלה האם אני יכולה בתור עצמאית להמשיך את ההפקדות לקרן שפתתי בתור שכירה ? למשל אם עברו 4 שנים ממעוד פתיחת הקרן, אבל הפכתי להיות עצמאית כעת אני יכולה להמשיך להפקיד לאותה הקרן או צריך לפתוח חדשה ?
🕒 פורסם בתאריך: 21/05/2019 13:26
אפשר להמשיך להפקיד לאותה קרן השתלמות באותו מסלול

לא ניתן להעביר כספים מקרן עצמאית לשכירה ולהפך, התקנות והזיכויים שונים ואף קופה לא תאפשר זאת
🕒 פורסם בתאריך: 21/05/2019 13:27
אכן

אין צורך בקרן חדשה

סביר שלא, ושהמשך הפקדות יותנה בפתיחת קרן חדשה במעמד עצמאי. בהצלחה!
🕒 פורסם בתאריך: 21/05/2019 14:14
תודה רבה :)

שאלה נוספת באותו נושא, אם עברו 6 שנים, עזבתי את מקום העבודה, וחזרתי אחרי 3 שנים. ז״א הקופה בת 9 ולא נעשו אליה הפקדות במשך 3 שנים . חזרתי לאותו מקום עבודה, אפשר להמשיך את ההפקדות לאותה הקרן או צריך לפתוח חדשה ?
🕒 פורסם בתאריך: 21/05/2019 14:57
סתם שאלה, למה זה משנה לך?

מבחינת דמי ניהול אין הבדל (כי החברות מסתכלות על סך הכספים בכל הקופות יחד)

מבחינת יכולת משיכה גם אין כמעט הבדל, כי אפשר לעשות "השלכת ותק".

אם כבר יש יתרונות לפתיחת מספר קופות שונות (אם כי היתרון די זניח) כי זה מאפשר יותר גמישות במשיכה
🕒 פורסם בתאריך: 21/05/2019 15:02
אני משתעשעת ברעיון של הקצאת הקרן השתלמות כירושה לילדים מתוך מחשבה שככה יש לי קרן צבורה על שמם (תאורטית על שמם מעשית על שמי) והאי תשלום מס רווחי הון. חושבת על הדרך הפשוטה ביותר (קרן אחת לכל ילד זה שיא הפשטות) .
🕒 פורסם בתאריך: 21/05/2019 20:32
כל עוד לא ביצעת משיכה מהקרן, ניתן להמשיך ולהפקיד (או לחדש הפקדות). אין קשר מהו מקום העבודה שלך והאם הוא זהה או שונה למקום בו עבדת בעבר.
🕒 פורסם בתאריך: 21/05/2019 21:43
רוצה להסב את תשומת לבך שזה לא בדיוק כך. לכל קרן תיארוך אחר של ההפקדות ולכן אפילו אם תפקידי בהן בדיוק אותו הדבר, רוב הסיכויים שיהיו בהם סכומים שונים, ובאופן פסיכולוגי הכי קל ופשוט דוקא לחלק את היתרה לחלקים שווים בין הילדים. להבנתי, הם לא יכולים לשמור את קרן ההשתלמות אלא פודים אותה ומעבירים אותה אליהם על פי האחוזים. אם אינך רוצה שבן הזוג שלך גם יקבל בה חלק, עליך לקבוע מוטבים ואת היחסים ביניהם.

המקרה שאני מכירה הוא מצב שבו היתה קרן / ביטוח לכל ילד, באחת היה בסוף הרבה כסף ובשניה מעט, וזה יצר חיכוכים במשפחה.
🕒 פורסם בתאריך: 22/05/2019 09:20
ציינת שהיתרון זניח, אך בכל זאת, מה הוא?

כשאני מושכת חלק מהכסף שיש בקרן ההשתלמות, קורה משהו? (אה, היא חסומה להפקדות חדשות אולי?..)
🕒 פורסם בתאריך: 22/05/2019 09:29
כמו שאמרתי:

כן. ברגע שמשכת כסף מקרן מסויימת (אפילו שקל 1) היא חסומה להפקדות חדשות ואי אפשר להשליך ממנה ותק.

כלומר אם יש לך רק קרן אחת, ברגע שמשכת כסף אז כל כסף חדש שאת מפקידה נעול שוב ל6 שנים.

אם יש כמה קרנות נזילות, את יכולה למשוך מאחת מהן קצת כסף, ועדיין לשמור את האחרות כדי להשליך ותק על הקרנות הצעירות יותר (אאל"ט מוגבל להשלכת ותק אחת לכל קרן).
🕒 פורסם בתאריך: 22/05/2019 09:35
ואפשר לפתוח קרן חדשה בכל שנה אני מניחה? או רק אחת לשש שנים?...
🕒 פורסם בתאריך: 22/05/2019 09:39
עד כמה שאני יודע, אפשר תאורטית כל חודש :-)
🕒 פורסם בתאריך: 22/05/2019 14:44
חשבתי שכל אחד מאיתנו ייעד את הקרן שלו לטובת הילדים. כרגע יש ילדה אחת , אבל מצד שני לכל אחד יש קרן השתלמות עם סכום שונה אז חלוקה לפי אחוזים גם יכולה לעבוד.