⬅ חזרה לאינדקס

חישוב מיסוי בישראל משכירות עם משכנתא בארה"ב

🕒 פורסם בתאריך: 30/05/2019 08:33
היי

אני מנסה להבין את הנושא המיסוי ללא הצלחה, יש לי מספר נכסים בארה"ב שרכשתי לאחרונה.

נושא 2 מסלולים מובן לי, בחרתי לשלם לפי המס השולי ז"א הכנסות פחות הוצאות = רווח , ועל הרווח אני אמור לשלם מס שולי לפי מדרגות המס (תקנו אותי אם אני טועה).

מאחר ורוב ההשקעות שלי הם ממונפות עם משכנתאות אמריקאיות, פחות כל הוצאות הניהול , ביטוח וארנונה, ופחות הפחת, יוצא שאני ברווח מינורי של כ 5,000 דולר בשנה על פי הדוח מס האמריקאי, למרות שאני בתזרים חיובי יותר גדול.

איך יחושב המס בישראל? לפי סה"כ ההרווחים שרושמים בדוח המס האמריקאי, או שהם נכנסים לסעיפים ומחשבים את ההכנסה בצורה שונה, ולא לפי סעיף הרווח בדוח המס האמריקאי?

תודה מראש לכל העונים, דני
🕒 פורסם בתאריך: 30/05/2019 08:56
קודם כל להתייעץ עם איש מקצוע. אין תחליף לזה, גם לא מגיבים סמי אנונימיים באינטרנט עם המון הודעות ולייקים.

אבל אני בטוח של @רוני ו @אורי ג. יהיה מה להגיד בנושא.
🕒 פורסם בתאריך: 30/05/2019 08:59
אין קשר לדוח האמריקאי, לכל מדינה החוקים שלה, כלומר אתה לא נעזר בו בשום דרך בזמן הגשת הדוח בארץ.

אבל - החישוב הוא במקרה דומה - גם בישראל אתה רשאי להפחית מההכנסה ריבית על מימון, פחת, תחזוקה וכד במסלול השולי. שים לב שחישוב הפחת יכול לצאת לך שונה בגלל חוקים שונים של חישוב פחת בארץ ואז הרווח נטו אחר.
🕒 פורסם בתאריך: 30/05/2019 09:18
תודה על התגובה המהירה,

מה הכוונה שאין קשר לדוח האמריקאי, דוח המס השנתי האמריקאי הוא ההוכחה להכנסות, וההוצאות ולתשלום המיסים המקומיים על אותה שנה...

אם לא על פי זה מחשבים את המיסים בישראל אז על פי מה יחשבו אותם?

ת
🕒 פורסם בתאריך: 30/05/2019 09:45
היי

על תערבב בין המיסוי בארה"ב למיסוי בישראל, הסטייטמנט החודשי בנוסף לחשבוניות,

וטופס 1099 לאחר סוף שנת המס שתקבל ממנהל הנכס, הם ההוכחה שלך במידת הצורך לגבי ההכנסות וההוצאות, בארה"ב וגם בישראל.

את המס ששילמת בארה"ב, בנוסף לריבית המימון,

אתה יכול לקזז בנוסף ליתר ההוצאות בשיטת חישוב המס השולי בישראל,

שזה החל מ 31% מס לאחר הוצאות שונות.

במידה ואתה שכיר, תצטרך לפתוח תיק במס הכנסה כדי לקזז הוצאות ולחשב את המס לפי המס השולי.
🕒 פורסם בתאריך: 30/05/2019 09:53
אין לי מושג, לא מבין בזה.
🕒 פורסם בתאריך: 30/05/2019 10:01
קודם כל אתה מחשב הכל. מס הכנסה רק כועס עליך אם אתה טועה, הוא לא מחשב בשבילך.

שנית - מסמכי המקור הם כל הדוחות וכל הקבלות תשלום הרלוונטיות. אם וכאשר מס הכנסה בארץ (או בארהב) יבוא אליך בדרישה להציג מסמכים שעל בסיסם חישבת עליך להיות מסוגל להציג אותם לכן תשמור הכל היטב מראש.

הדבר היחיד שהדוח של ארהב טוב בשבילו בארץ כפי שרוני ציין זה כדי שתוכל לקזז את המס ששולם בחול מחבות המס שלך בארץ (על בסיס אמנת המס בין ארהב לישראל).