⬅ חזרה לאינדקס

"עמלות צד ג' שלבנק אין צד בעניין"

🕒 פורסם בתאריך: 02/06/2019 12:14
האם זה מדוייק? האם גם אם זה נכון, יש מה לעשות על מנת להוזיל את העלויות?

זו התשובה שאני מקבל מהבנק בנוגע לעמלת סליקת קסטודיאן של 250 אירו לקניית קרן גידור וכן בנוגע לעמלות ברוקר בתיק מנוהל שיש לי שמגיעות לעיתים ל $10-$20 ועד %1 מהעסקה.

ולפני שקופצים :) אני היום מבין שלהשקיע דרך הבנק ו/או בניהול אקטיבי זה לא כדאי ואני בדרך החוצה.

תודה!
🕒 פורסם בתאריך: 02/06/2019 13:44
מצוין, אז יש מסקנה, ואין צורך בדיון.
🕒 פורסם בתאריך: 02/06/2019 14:08
גם בדרך החוצה יש עמלות.
🕒 פורסם בתאריך: 04/06/2019 18:51
יש לי שאלה אם למישהו פתרונות. @סטרבו @Yevgeny העברתי מט"ח מחשבון ההשקעות שלי במיטב לבנק שלי (זה כנראה ההסכם) שלחתי אישור ניהול חשבון ובתעריפון כתוב בפירוש

העברת מטבע חוץ בארץ ומבנק אחר בארץ

לחשבון או מחשבון אותו לקוח -10 דולר בפיקוח

הבנק לקח לי משהו כמו 1.5% בקיצור לישט 55 ודולר 65 דולר. זה אמנם לא הרבה כסף, אבל מה היה קורה אם הייתי מעבירה סכום גדול. בעת ההעברה הפקידה שטענה שהיא אחראית מטח (כי שאלתי אם אוכל לקבל מישהו אחר-בחורה שכבר אמרה לי פעם עם חתימה על כרטיס ויזה שאבוא עוד שבועיים והיא לא ביצעה הוראה) אמרה שלא יכולה לומר לי כמה זה יצא. שלחתי לה במייל את התעריפון והיא אמרה שהיא לא מבינה מה אני שולחת...

לאחר מכן, התווכחתי איתם שזה נוגד את התעריפון ופניתי לנציב התלונות. הייתה לי שיחה עם סגן מנהל הבנק היום. בהתחלה הוא פשוט ציין סעיף אחר ושלחתי לו את הסעיף המדובר הוא התווכח שזה מחשבון שלך לחשבון שלך ושוב הקראתי את הסעף. בסיכום הוא אמר לי -אכתוב להם שלא הבנת נכון.

אמרתי לו שזה כתוב בפירוש. קיצור נראה לי ניסה לכסתח את הנושא כדי לסגור את התלונה בנציב.

אבל אולי העברה ממיטב אינה נחשבת לחשבון שלי? 4 פעמים בחודש אני עושה לחברה העברות ליחידת מטח במיטב ושם זה בחשבון נאמנות שאולי על שם החברה.

אני כועסת לחינם?
🕒 פורסם בתאריך: 04/06/2019 19:16
לדעתי ברמה הטכנית - הבנק צודק, למרות שאני לא זוכר אם כולם מקפידים על כך לגמרי. העניין הוא שחשבון הבנק במיטב שאת מעבירה ממנו לא רשום על שמך - אלא זה מן חשבון מעבר או חשבון משותף בו מיטב מחזיקים את המזומן (והשיוך לטובתך הוא רישומי פנימי בספרי בית ההשקעות). כך שבפועל חשבון המקור והיעד של ההעברה רשומים על שמות שונים.

עדיין אפשר לכעוס על החיוב המגוחך הזה, גם אם הוא חוקי :)

לפעמים היה לי זול יותר להמיר את המטח לשקלים לפני ההעברה שלו לחשבון בנק. ואפשר לשקול חלופות באופן כללי האם חשבון בנק בארץ זה מקום טוב להחזיק בו מטח.