⬅ חזרה לאינדקס

עבודה בהיי טק - לבטים

🕒 פורסם בתאריך: 04/06/2019 22:41
אהלן, אני עוקב מזה שנים אחרי הבלוג והפורום וראיתי שיש הרבה הייטקיסטים באזור וחשבתי שאולי תוכלו לתת קצת מהפרספקטיבה שלכם לגבי דילמה שיש לי.

אני עובד בתור מהנדס תוכנה באחת מחמשת הגדולות, לא קריטי איזו. התנאים מפנקים מאוד מכל הבחינות, העבודה לא לחוצה ברוב הזמן, האנשים שאני איתם נחמדים ברובם ורוב הזמן ובגדול בכל מה שלא נוגע לעבודה המקצועית הכל סבבה סה"כ.

הבעיה היא שבאופן מפתיע אני חושב שהרמה המקצועית יחסית נמוכה, לפחות לעומת מה שציפיתי. אנשים שלא ממש טורחים לבדוק את העבודה שלהם, מנהלים שלא מוטרדים מהעובדה הזו יותר מידי, הרבה מטלות שאני מקבל נתקעות יחסית מהר בגלל בעיות ובאגים בקוד של אחרים, אנשים שלא יודעים לכתוב משפט נורמלי באנגלית וזה לא עוצר אותם מלכתוב דברים בUX, אנשים שנראה לי שמקטינים ראש מאוד, או שאיכשהו לא שמים לב לבאגים שנמצאים להם מול הפנים. גם כשאני מדווח על באגים הם לא מטופלים. הרבה קצרים בתקשורת כי זה ארגון כזה גדול ועובדים על הרבה דברים שנכתבו בצוותים אחרים, מעבר לים. לא התרשמתי לטובה ממנהלי המוצר. שיט כזה.

בנוסף, התפקיד הוא Full Stack development, אז קצת מהכל וברמה יחסית נמוכה. המטלות לא מאוד מעניינות, אין בינה מלאכותית, אין סייבר, אין למידת מכונה, אין ביג דאטא וכל המהפכות המעניינות של השנים האחרונות. אני מצליח למצוא עניין מידי פעם בחלק מהמטלות אבל בגדול לא מרשים.

שקלתי להתחיל להתראיין במקומות אחרים. העניין הוא שלא תהיה לי שום דרך לדעת מראש איך הרמה המקצועית שם ואני לא בטוח שזה יוביל לשיפור בסופו של דבר. בנוסף, אני כבר לא ילד ולא בטוח שיהיה לי כזה קל למצוא מקומות אחרים. ולא מאוד בא לי להתחיל לעבור ראיונות עבודה שוב.

מה דעתכם? האם הציפיות שלי היו מוגזמות? האם זה מה שאמצא גם במקומות אחרים? איך הייתם נוהגים?

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 05/06/2019 06:46
היי

נשמע לי מקרה קלאסי של ריקבון בחברה גדולה...

בעקרון מצב כזה מאוד לרעתך, כי אם חס וחלילה יהיו פיטורין - מצבך בשוק מבחינת ידע וטכנולוגיות חדשות יהיה לא טוב, ויהיה לך קשה למצוא עבודה.

באופן אישי, מעולם לא נשארתי בחברה שהרגשתי בה דומה למה שאתה מתאר, לא משנה כמה התנאים היו "מפנקים".

הדרך הכי טובה לדעת איך מקומות אחרים היא דרך חברים שעובדים שם - והרבה פעמים חבר מביא חבר זו גם דרך גיוס מועדפת על מעסיקים
🕒 פורסם בתאריך: 05/06/2019 07:33
ל90% מהתעשייה אין ידע בטכנולוגיות שהוא ציין, ולהרבה גם לא צורך.

פות"ש,

יש לך תזרים שנכנס בינתיים, אז אתה יכול לעבור על הדרושים בנחת ולבחון כל הצעה בשבע עיניים מבלי להתפשר.

תוכל לשאול את השאלות שחשובות לך, ומקום שיציע לך עסקה רלוונטית, תסגור איתו.

וחוץ מזה, מי בא כדי לעבוד בעבודה?
🕒 פורסם בתאריך: 05/06/2019 07:56
זה דבר שכדאי מאוד לשאול בראיונות עבודה, או לחפש מראש בתיאור המשרה. נסה לחפש משרות עם המילים algorithm, data, scientist, researcher

סיכוי יותר טוב שתיפול על עבודה מעניינת.

מבחינת רמת הקוד של אנשים יש לי תחושה שתתאכזב בהרבה מקומות...
🕒 פורסם בתאריך: 05/06/2019 07:58
אני במצב דומה לשלך בחברה גדולה, מה שאני יכול להציע לך זה ללמוד בעצמך את מה שמעניין אותך.

למדתי להסתדר ולהמשיך לפתח את עצמי בעזרת הזמן והחופש שחברה גדולה נותנת.
🕒 פורסם בתאריך: 05/06/2019 15:08
אני מקווה שלא אדרוך על אצבעות פה, אבל ההערות המקצועיות שלך נשמעות מאוד מוכרות (בתור אחד שגם עבד בחברה אמריקאית גדולה ומוכרת וגם בחברות ישראליות קטנות). העובדים הישראלים פשוט לא טובים בפרטים הקטנים (וכנראה שגם אני כזה ברמה כזו או אחרת). אנחנו טובים מאוד בPOC מהיר ומרשים, ואז להעביר הלאה לאמריקאים/אירופאים שיעשו מזה מוצר. אם רמת קוד ותרבות מקצועית חשובים לך, אז הסיכוי הכי טוב שלך למצוא אותם בארץ זה דווקא בחברות הגדולות הבינלאומות (כשיש סטנדרט עם צוותים בינלאומיים, לרוב מתיישרים לפיו).

אם אתה מרגיש שאתה בקבוצה עייפה ועם גישה מעט רקובה, אפשר לבקש לנסות לעבור לקבוצה אחרת בחברה שלדעתך יותר מעניינת או שהצוותים שם יותר מקצועיים.

אפשר לחפש בצורה שקטה (לא לשלוח לחברות השמה או לכל סתם משרה שנראית לך קשורה) - לשלוח רק לחברות ותפקידים שנראים לך מדויקים בשבילך, לשאול חברים ולשוטט בלינקדין, לבדוק בtheworker חוות דעת על החברות (מניסיוני 70-80 אחוז מהחוות דעת שם קולעות, כאשר השאר זה כנראה מפוטרים שהוציאו מרמור ותסכול).

לגבי התנאים - שמע, אתה בהיי טק בתפקיד שהכי נדרש היום - fulll stack, אם למדת במקום מוכר ועובד בחברה טובה ומוכרת כנראה שהתנאים שלך בכל מקום שבו תנחת יהיו מעולים (להוציא סטארטאפ של 3 אנשים ודומיהם). אני הייתי עושה את הבחירה במקום העבודה לפי איכות החיים והעניין מהעבודה. פחות משיקולים של - עוד 3K בברוטו או יום כיף בחו"ל במקום בצימר בצפון... אבל זה רק אני.
🕒 פורסם בתאריך: 05/06/2019 15:12
וזה

תמיד נכון. בייחוד בתחומים שלנו.
🕒 פורסם בתאריך: 05/06/2019 17:00
Full stack לא מתעסק בביג גאטא מאותה סיבה שרופא משפחה לא עושה ניתוח לב פתוח.

התפקיד לא תואם לדרישות שלך.
🕒 פורסם בתאריך: 06/06/2019 01:42
מניסיון, אנשים לא באמת מספרים לך על הדברים הלא טובים. כי בדרך כלל זה יגרום להם להודות שהם לא מרוצים והם מעדיפים לשקר לעצמם.

בטח אם הם יקבלו גם כמה אלפי שקלים אם תגיע דרכם לעבוד.

מאוד מתחבר, אבל אני חושב שזה מאוד קשה באמת ללמוד משהו אם אתה לא מתעסק איתו. אני יכול לקחת כל מיני קורסים או לקרוא ספרים אבל זה הכל על פני השטח וללמוד באמת זה רק כשמנסים לגרום לפרויקט גדול ומסובך לעבוד.

עשה לי רושם שדווקא להיפך, כי המוצר יותר קטן והצוות יותר קטן והתחרות יותר קשה, והייתי מניח שזה היה מוביל לגיוס של אנשים יותר חדים ולביקורת הדוקה יותר.

השאלה היא מה קורה אם לא מצליחים, ואיך זה ישפיע על היחס כלפי בצוות הנוכחי במידה ואשאר בסוף.

ברור לי שהוא לא תואם ולא ציפיתי להתעסק עם ML בתור Full stack, ואני לא בא בטענות. אני פשוט חושב שרמת העניין בfull stack היא מלכתחילה יותר נמוכה, ואם המוצר הוא לא מאוד מעניין אז בכלל.

מה שאני מנסה להבין זה האם בגדול זו החווייה של הרוב, וגם בתחומים יותר "סקסיים" כמו סייבר או AI בסוף מתעסקים בשיט הרגיל של לגרום לדברים לעבוד ולהשתמש בספריות מוכנות והעבודה לא באמת מגניבה ומעניינת רוב הזמן, או שאנשים שזה המצב אצלם עוברים ובאמת מוצאים דברים הרבה יותר מעניינים ואז זה שווה את התסכול ואת המאמץ. או שאנשים פשוט זורמים עם העבודה ובשלב מסוים מתחילים להקים משפחה ואז העבודה והעניין יורדים משמעותית בסדר העדיפויות והעוד 3K הופכים לקצת יותר משמעותיים כשיש תינוקות לגדל.
🕒 פורסם בתאריך: 06/06/2019 08:52
אנסה לעזור.

אני Data Scientist שהגיע מעולם הפיתוח, מסיבה דומה לשלך - פשוט שעמם לי.

בסופו של יום בתחום הזה יש גם את השעמום הרגיל (להריץ ספריות מוכנות וכו') ויש גם הרבה מעבר.

ה"הרבה מעבר" תלוי בעיקר בכל אינדיבידואל.

אני יושבת בצוות עם עוד כמה חבר'ה מוכשרים, אבל חצי מגיעים, מריצים מודלים ובעיקר נהנים מטייטל של המקצוע.

אין להם כוח לחשוב, כשנתקלים בתוצאות חלשות, במקום לרדת לחפור במספרים הקטנים עמוק בדאטה, הם רצים להריץ עוד מודל ועוד מודל.

ממש כמו רובוטים, (דרך אגב AutoML יחליף אותם מהר מאוד).

אני הפסקתי לחפש את הדבר/מקום הבא ששם בטוח מעניין, שם בטח יש רמה, שם לא משחקים וכו'.

הגישה צריכה להשתנות איך אני הופך להיון מצויין, איך אני משקיע וחושב כי רוב העולם ברוב המקומות בינוני ומטה.

מה שכן, אני מסכימה שאם התחום ממש לא מעניין אותך או שיש תקרת זכוכית יש מקום לעשות סוויץ'.

בהצלחה!
🕒 פורסם בתאריך: 06/06/2019 10:42
אני יכול להעיד רק על ml שזה לא כמו תיכנות.

יש שלב של קריאת מאמרים שבכלל לא קיים בתיכנות, יש שלב של ניסויים לראות מה עובד ומה לא, יש אפילו אלמנטים שדומים קצת למדע כי אתה מריץ ניסוי ולא יודע מה תהיה התוצאה.

כמובן שיש גם לא מעט עבודה סיזיפית של איסוף מידע והעלאת מודל לפרודקשן אבל בסהכ יש הרבה חלקים מעניינים.

אבל, הם מעניינים אותי, זה לא אומר שזה יעניין אותך. רוצה לדעת אם זה יעניין אותך? קח קורסי אונליין, תלמד את התחום ותשחק עם דאטה מקאגל, זה אמור לתת לך כיוון.

לדעתי כשיש תינוקות לגדל אז איזון בית עבודה נהיה הרבה יותר חשוב.

ויתרתי לפני כמה שנים על (הרבה) יותר מ3k בשביל יותר זמן עם הילדים.