⬅ חזרה לאינדקס

שאלה על מחירי היצע וביקוש ו Limit

🕒 פורסם בתאריך: 11/06/2019 17:11
היי, רציתי להבין יותר את הקונספט של הקטע של אפשרות הקנייה של מניות ב limit, אני פשוט ייתן את מה שאני חושב ואני מקווה שיתקנו אותי אם אני טועה.

שמישהו מבקש לקנות מנייה במחיר Limit של 10.5 שקל , הוא בעצם אומר "אם המחיר של המנייה מגיע ל 10.5 שקל או נמוך מזה, תקנה את המניה"

שמישהו מבקש למכור מנייה במחיר Limit של 10.5 שקל, הוא בעצם אומר "אם המחיר של המנייה מגיע ל 10.5 שקל או גבוה מזה, תמכור את המנייה"

עכשיו, מחירי ההיצע ומחירי הביקוש שיש לכל מנייה, הם בעצם הסך הכולל של בקשות Limit רבות, למשל - כאשר יש למנייה מסויימת מחיר "היצע" של 10.5 שקל, זה אומר למעשה שיש הרבה מאוד אנשים שנתנו הוראת Limit בממוצע של 10.5 למכור את המנייה. כנ"ל אותו רעיון לגבי מחירי הביקוש.

בהנחה שמה שאני אומר נכון, ואין צורך בתיקון, אפשר להבין איך עובד המכניקה בה נקבע מחיר ה market ? זה בעצם נקודת האמצע בין מחירי ההיצע והביקוש, שנוצר אוטומטית ?

תודה מראש !
🕒 פורסם בתאריך: 11/06/2019 17:18
בגדול, כשאתה נותן פקדות קניה בלימיט של 10.5 ש"ח אתה אומר שאתה מוכן לקנות ב10.5 ש"ח. וכשאתה נותן פקודת מכירה זה אומר שאתה מוכן למכור ב10.5 ש"ח.

כל הפקודות הנ"ל נכנסות לרשימה, שממויינת לפי המחיר. כשיש התאמת מחיר בין מישהו שקונה לבין מישהו שמוכר אז מתבצעת עסקה. (זה אומר שאם שמת פקודת מכירה בלימיט של 10.5 ש"ח ויש מישהו שמוכן למכור ב10.5 ש"ח תתבצע עסקה.) אם אין התאמה אין עסקה.

כשאתה אומר שאתה רוצה לקנות במרקט, אתה בעצם אומר שאתה מוכן לקנות בכל מחיר שמישהו יציע למכור. (ומכירה במרקט זה אותו דבר רק הפוך).

נניח רגע שיש מניה עם מסחר דליל, שבה פקודת הקניה הכי גבוהה היא 10 ש"ח ופקודת המכירה הכי נמוכה היא 11 ש"ח. במצב כזה כרגע לא תתבצע שום עסקה.

אם אתה מכניס פקודת קניה במרקט אתה בעצם תקנה את המניה ב11 ש"ח. אם תכניס פקודת מכירה במרקט אתה תמכור ב10 ש"ח.
🕒 פורסם בתאריך: 11/06/2019 17:22
@roneng

איך לא נוצר המצב התיאורטי,

שמנייה נפתחת במחיר של 10

אני מחזיק במנייה, ואני שם פקודת מכירה על 20

קונה ביש מזל שם פקודת מרקט

יכול להיות שהוא יקנה ממני ב20?
🕒 פורסם בתאריך: 11/06/2019 17:23
נניח שיש היצע וביקוש

כל עיסקה מול אחד מהצדדים הנ"ל נעשית בפקודת מרקט

במידה ואתה רוצה להצטרף להיצע או הביקוש אז אתה שם לימיט
🕒 פורסם בתאריך: 11/06/2019 17:26
לימיט גבוה (או נמוך במכירה) מהביקוש (או נמוך מההיצע) יתפס כפקודת מרקט

הבא אחריך כבר יקנה מה שיש לשוק להציע
🕒 פורסם בתאריך: 11/06/2019 17:39
זה אכן יכול לקרות במניה עם סחירות מאוד נמוכה.

בגדול את ספר הפקודות ממינים לפי מחיר, אז אם פקודת המכירה שלך היא הפקודה הכי זולה קניה במרקט אכן תקנה במחיר 20.

הקטע שאז בעצם מחיר המניה הופך להיות 20 ולא 10.
🕒 פורסם בתאריך: 11/06/2019 19:57
סגרת לי את הפינה יפה, תודה