⬅ חזרה לאינדקס

תשלום מס על רווח לעומת הפסד

🕒 פורסם בתאריך: 21/06/2019 12:20
שלום,

יש לי את המצב הבא : נ"יע (שהיוו חלק מתיק השקעות בבנק) נמכרו בהפסד של X שקלים ובמקומם נקנו נ"יע (בסכום שנותר לאחר ההפסד). ברור לי שמס משלמים על רווח - השאלה היא אם אני מוכר ברווח יחסי את הני"ע החדשים , האם אני משלם מס רווחים או שזוכרים לי עוד את ההפסד ? (גם אם הרווח לא יכסה אפילו את ההפסד הקודם?)

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 21/06/2019 12:22
חפש "מגן מס"
🕒 פורסם בתאריך: 21/06/2019 14:26
כול פעם כשתמכור נייר ברווח יהיה קיזוז מס אוטומטי נגד ההפסדים שצברת בגין המכירה בהפסד.

התהליך אוטומטי עד סוף שנה קלנדארית.

חוצמה, אתה מפסיד כול יום כשאתה שומר/מוכר/קונה ניירות בבנק.

או, ברוך הבא לפורום!
🕒 פורסם בתאריך: 21/06/2019 14:36
האם כאשר מוכרים מספר מניות בבת אחת,חלקן ברווח וחלקן בהפסד, ההפסד מקוזז מהמס על אלו שנמכרו ברווח באופן אוטומטי? (הריי זה קרה בבת אחת, לכן באותה שנה)
🕒 פורסם בתאריך: 21/06/2019 15:32
לכל יחידה שנקנתה יש את בסיס המס שלה

נניח שאתה מוכר מספר מניות

יחידה אחת ברווח 2$

יחידה אחת ברווח 1$

יחידה אחת בהפסד 2$

יחידה אחת בהפסד 4$

3$ רווח פחות 6$ הפסד, יביאו אותך למגן מס של 3$

משמע, כל עוד באותה השנה אתה תמכור ברווח של 3$ אתה לא תשלם מס

במידה ולא יהיה לך רווח בשנה הנ"ל, תוכל להעביר אותו לשנים הבאות באמצעות הגשת דוח
🕒 פורסם בתאריך: 21/06/2019 16:19
אני שואל כי אני רוצה לעזור לקרוב משפחה למכור תיק מנייתי עם כסף רב שלא מושקע נכון- במניות ספציפיות וקרנות מנוהלות על מדדים לא רחבים, חלק מהן ברווח וחלקן בהפסד, ובמקומן לקנות קרן מחקה יחידה על s&p.

עדיף לעשות את כל התהליך של מכירת כלל התיק וקניה של הקרן על s&p בבת אחת ועדיפות לתחילת שנה?
🕒 פורסם בתאריך: 21/06/2019 16:42
באותה שנה קלנדרית יש התחשבנות אוטומטית על רווחים והפסדים.

זה לא משנה אם בתחילת השנה או בסוף השנה.

בכל זאת לא הייתי עושה את זה ביום האחרון של השנה, חלק מהקרנות עלולות להימכר באותו יום וחלק יום אחרי ואז יהיה בלאגן.

בלי שום קשר, ה"המלצה" שלך לעבור ל- S&P 500 עלולה להתגלות כטעות בגלל התזמון, אני הייתי מסביר טוב טוב לקרוב המשפחה מה השיקולים ומה הסיכונים.

עריכה: אם הוא ביותר הפסדים מאשר רווחים אז זה מסתבך קצת, אני מקווה שזה לא המקרה.
🕒 פורסם בתאריך: 21/06/2019 16:51
תלוי באיזה מצב (הפסד\רווח) נמצאים הנכסים הנמכרים
🕒 פורסם בתאריך: 21/06/2019 16:57
צריך לבדוק, אבל למה בעצם? גם אם יש יותר הפסדים מרווחים, עדיין לחכות לתזמון הנכון זה כמו לנסות לתזמן את השוק לא?.

הוא לא במינוס או בחובות, להפך.

ולמה לא לעבור לs&p? הריי זה מה שאני ורבים אחרים עושים בפתיחת תיק השקעות חדש, מדוע המקרה הזה שונה?.

בכל מקרה, האם בסוגיה הזו, רואה חשבון יכול לעזור? או שצריך בעל מקצוע אחר?.

תודה לכולם
🕒 פורסם בתאריך: 21/06/2019 17:10
אז תצטרך להעביר את מגן המס לשנים הבאות, זה הליך שלא מתבצע אוטומטית

כי אם הסנופי ירד והקרנות המנוהלות שלו יעלו, הוא יבוא אליך בטענות.

כמו שכתבתי, אם זה באותה שנה ויש יותר רווחים מהפסדים, לא צריך רואה חשבון. אם יש יותר הפסדים, ייתכן שצריך.
🕒 פורסם בתאריך: 21/06/2019 17:18
אין לי בעיה להעזר ברואה חשבון, הרי בסופו של דבר, להשאר עם תיק מנייתי ומסוכן שלא מחולק נכון, זה דבר לא מומלץ.

ייתכן, אך הוא גם רוצה לעבור להשקיע בצורה סולידית.

אז ייתכן והמנוהלות ירוויחו, בעוד סנופי יפסיד, אבל לטווח הארוך, זה יהיה הצעד החכם לעשות, לא כך?.
🕒 פורסם בתאריך: 21/06/2019 17:25
כדאי לך לדאוג שיש לך מגן מס ממכירת הנכסים המפסידים לפני שאתה מוכר את הנכסים המרוויחים, לפחות מהנסיון שלי עם מכירת ני"ע בבנק, כשאתה מוכר ני"ע ברווח הבנק מנכה לך את המס אוטומטית, אם אחר כך אתה מוכר ני"ע בהפסד אז הוא לא יקזז את המס אוטומטית עם המס שכבר שילמת אלא ירשום לך מגן מס (אני מניח שאם תתקשר אליהם ותבקש הם יחזירו, אבל זה לא מתבצע אוטומטית).

ההפך קורה אוטומטית, אם אתה מוכר בהפסד תקבל מגן מס, ואז מוכר ברווח המס יתקזז מול המגן מס ולא תשלם כלום.
🕒 פורסם בתאריך: 21/06/2019 17:48
זה אכן היה ככה פעם, בשנים האחרונות הזיכוי מתבצע אוטומטית באותה שנה קלנדרית.
🕒 פורסם בתאריך: 21/06/2019 19:19
ברוך הנמצא!

מה קורה אם אני לא מוכר עד סוף השנה - מה שסביר להניח יקרה... נגיד ואמכור עוד שנתיים ברווח שיהיה שווה ערך למה שהפסדתי בדיוק (או פחות, תיאורטית...)

אז אבוד לי ? אשלם מס על הרווח , או שיש דרך לגשר על זה?
🕒 פורסם בתאריך: 21/06/2019 19:22
תודה, חיפשתי כהמלצתך ולמדתי משהו חדש, אך לא ברור לי - זה לא משהו שהבנק אמור לדאוג לו (כאמור, הני"ע הנ"ל הושקעו בבנק)
🕒 פורסם בתאריך: 21/06/2019 19:30
קרא את השרשור הנוכחי
🕒 פורסם בתאריך: 21/06/2019 20:57
קראתי, גם את תגובתך:

הכוונה בשאלתי הייתה האם זה משהו שאוכל לבקש מהבנק, או שיהיה עליי להגיש את הטפסים בעצמי (1322 ו 1344 אם אני לא טועה)? אני עוד בשלבי הבנת ההבדלים בין השקעה בבנק או באמצעות ברוקר חיצוני. תודה
🕒 פורסם בתאריך: 21/06/2019 21:23
תצטרך להגיש דוח שנתי למס הכנסה (בעצמך או בעזרת רו"ח).

אין הבדל ממשי בין בית השקעות ישראלי לבנק ישראלי.

למעט זה שבנקים לרוב יותר יקרים (אם כי לא תמיד)
🕒 פורסם בתאריך: 22/06/2019 01:49
אגב,

מה קורה בתרחיש הבא:

בשנה X יש רווחי הון.

בשנה מאוחרת יותר, Y, יש הפסדי הון.

האם ניתן לקזז מס על רווחי ההון משנה X בעזרת הפסדי ההון משנה Y? או שזה עובד רק בכיוון ההפוך?.

תודה.
🕒 פורסם בתאריך: 22/06/2019 07:48
בין שנים, רק בכיוון ההפוך.

בתוך שנה, אפשר גם שהרווח יהיה קודם.