⬅ חזרה לאינדקס

מיצוע חלק מנייתי בלבד

🕒 פורסם בתאריך: 26/07/2019 21:05
אז נכנסתי לשוק, עם תיק שהוא 50% מנייתי ו50% אגחי במיצוע מבוסס ערך (כל 3 חודשים מכניס סכום גדול בהתאם לתשואת התיק). הכנסתי סכום ראשוני בהתאם למה שקבעתי במיצוע, גם לחלק המניתיי וגם לחלק האגח"י

החלק האגחי שלי מורכב מ25% קרן מחקה צמודת מדד ממשלתית 2-5 שנים ו25% קרן מחקה שקלית ריבית קבועה ממשלתית 2-5 שנים.

בגלל שהחלק המנייתי הוא המסוכן יותר, והאג"ח אצלי כפי שניתן לראות הוא בעל מח"מ קצר, כלומר פחות תנודתי ומסוכן ונועד לרכך את התנודתיות של החלק המנייתי, חשבתי על נושא המיצוע ועלתה לי שאלה - בגלל שהאגח שלי הוא כזה, למה לא להכניס לחלק האגחי את כל הכסף שמוקצה לו בבת אחת, ולמצע רק את החלק המנייתי?

מה אתם אומרים? מהן החסרונות לפעולה כזו? זה לא עדיף מאשר שהכסף ישב בעו"ש\פק"מ? או שעדיין יש סיכון גבוה בחלק האגחי הספציפי שלי להכנס בבת אחת ב"זמן לא טוב"? (לפניי נפילות וכו') (בחלק המנייתי אני כן רוצה מיצוע חד משמעית בגלל הסיכון ועצם העובדה שאני משקיע מתחיל)

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 26/07/2019 21:16
בריביות שיש היום אין הבדל גדול בין אג"ח ממשלתי קצר למזומן.

אני הייתי מכניס את כל החלק האג"חי, ככה לפחות הצמודים נותנים לך איזה הגנה במקרה של אינפלציה.

אני שם לב שאתה עדיין מנסה לתזמן גם את החלק המנייתי וגם את החלק האג"חי.

שחרר.

תבחר תיק שאתה שלם עם הקצאת הנכסים בו ועזוב אותו, חבל על ההתחבטויות שלך.
🕒 פורסם בתאריך: 26/07/2019 21:22
לבצע מיצוע נחשב לניסיון לתזמון שוק? לפי מה שקראתי זה פשוט נועד להוריד את הסיכון בכניסה לשוק
🕒 פורסם בתאריך: 26/07/2019 21:29
גבולי. הרי אם היית חושב שהשוק יעלה היית מכניס הכל עכשיו.

במיצוע אתה מסכן פחות ומרוויח פחות. זה לא מאוד שונה מהקצאת נכסים מקבילה.

מה יקרה אם הנפילה תתרחש אחרי שתסיים את המיצוע?
🕒 פורסם בתאריך: 26/07/2019 21:42
בדיוק חשבתי על התרחיש הזה, כנראה שיש באג בשיטה :lol: .

בכל מקרה פסיכולוגית זה עוזר.

מה גם שייתכן ואעביר את החלק המנייתי לIB בחצי שנה\שנה הקרובה, האם בכל זאת כדאי להכניס גם את כל החלק המנייתי בבת אחת בהנחה ואצטרך למכור בעוד חצי שנה\שנה ולהעביר את השקלים לIB? (אהיה חייב למכור כי כרגע החלק המנייתי בקרנות ישראליות) זה כבר מרגיש יותר מסוכן ללא מיצוע.
🕒 פורסם בתאריך: 26/07/2019 21:47
סיבה טובה (אני רציני).

אני מבין את השיקול, אבל אני לא חושב שזהות הברוקר צריכה לקבוע את פרופיל הסיכון שלך.
🕒 פורסם בתאריך: 26/07/2019 21:54
זה לא בגלל זהות הברוקר, אלא בגלל שאם אצטרך למשוך את כל החלק המנייתי בעוד חצי שנה (בכדי להעבירו בשקלים לIB כי אזרחים ישראליים לא יכולים להעביר אליהם קרנות ישראליות), אז זה דיי שקול להשקעה של חצי שנה בלבד במניות, וזה מאוד מסוכן, לא ככה?

למרות שאולי זה לא כ"כ משנה, כי בטווח של יום יומיים אקנה קרנות זרות בסכום הזה והשוק כנראה לא יעלה כ"כ הרבה ביום יומיים. הצלחתי לבלבל את עצמי :)
🕒 פורסם בתאריך: 26/07/2019 22:03
אני נכנסתי בתחילת מאי להשקעות בתיק די מגוון דרך פסגות.

לקראת סוף יוני הכנסתי עוד הרבה כסף (יחסית לגודל התיק).

בשבוע הקרוב אני מתכנן למשוך את כל הכסף ולהעביר אותו (כמה שיותר מהר) ל-IB.

יצא לי בסדר (אני כנראה יוצא עם ״רווחים״) אבל בוא נגיד שגם אתה יוצא ״מופסד״ וישר נכנס להשקעה ב-IB, זה לא נורא (חוץ מהעמלות שהן החלק העצוב באמת בהשקעה לטווח קצר כל כך. בפועל אני יצאתי עם רווח אבל הרווח נחתך בגלל העמלות ובגלל מס רווחי הון. גם אם הייתי בהפסד בגלל שהשוק היה בירידה הייתי משלם עוד קנס על העמלות).

למה בעצם אתה רוצה לחכות חצי שנה עד שתעבור ל-IB?
🕒 פורסם בתאריך: 26/07/2019 22:08
אפשר לשאול למה אתה מעביר?
🕒 פורסם בתאריך: 26/07/2019 22:15
1. נדמה שפערי העקיבה שנגרמים מהדרך בה הקרנות הישראליות עובדות באופן עקבי גורמים לתשואת חסר ביחד לקרנות הזרות

2. סיכון של מלכודות מס

3. קרנות עם סיכון גבוה יותר (לפחות ברמה הפסיכולוגית זה נראה לי שזה המצב)

4. סיכון מיסוי במקרה (הדי סביר) של relocation לארה״ב / אירופה

זה נכון שעל המעבר עצמו אני ״משלם״ כרגע אבל התשלום הזה, בחישוב לטווח הארוך, נראה זניח ביחס לסיכונים שציינתי.
🕒 פורסם בתאריך: 26/07/2019 22:17
תודה. אני קונה קרנות זרות בישראל. יותר יקר אבל חןסך הגשת דוחות.
🕒 פורסם בתאריך: 26/07/2019 22:22
יכול להיות שעבור תיק מספיק גדול (או אם יש לך כושר מיקוח מדהים או פרוטקציות) הפער בעמלות לא משמעותי.

ממה שראיתי בפסגות (ומן הסתם בבנקים) מדובר בפערים עצומים.

בכל מקרה ברגע שאתה מחזיק בכל מקרה קרנות זרות אז אתה לא נמצא בסיכון מבחינת הסעיפים שציינתי (חוץ מזה שאני לא בטוח איך המיסוי בארה״ב מתייחס לרווחים על קרנות אמריקאיות דרך בית השקעות ישראלי אבל במקרה הגרוע אתה יכול להעביר את הניירות ל-IB כשיהיה לך צורך)
🕒 פורסם בתאריך: 26/07/2019 22:26
תעשה את החשבון עם העמלות שלך. אני משלם 10 שח לחודש, בערך 0.1 אחוז בהמרה ו 8 דולר (נדמה לי) לעסקה. הפער בעיני בכסף (לא באחוזים) לא מצדיק העברה לחו"ל.
🕒 פורסם בתאריך: 26/07/2019 22:27
באותו אופן שהם מתייחסים לרווחים בברוקר אמריקאי

רוב הבנקים / בתי השקעות בארץ יספקו לך 1099 לפי דרישה.

אבל בוא, אם אתה גר שם אין שום סיבה בעולם להישאר עם חשבון השקעות בישראל, בדיוק כמו שאף תושב ארה"ב אחר לא פותח חשבון בישראל :)
🕒 פורסם בתאריך: 26/07/2019 22:39
עדיין לא גר שם, אבל זה אולי יקרה. בכל זאת FAANG.

זה הכסף שלך ואני לא אגיד לך מה לעשות איתו :)
🕒 פורסם בתאריך: 26/07/2019 22:42
זה מאוד זול.

אגב, אם וכאשר תתחיל לחיות על התיק, מעבר לברוקר זר יאפשר לך מכירה ב-LIFO שיכולה להיות חסכון מאוד מאוד משמעותי (אבל זה לבד לא סיבה לעבור כבר עכשיו).
🕒 פורסם בתאריך: 26/07/2019 23:26
לגמרי שכחתי את היתרון של LIFO. נראה שלתושבים ישראליים החוקיות של זה גבולית אבל עם הסיכוי שאנתק תושבות בעתיד, זה כן יכול להיות משמעותי.
🕒 פורסם בתאריך: 26/07/2019 23:35
אפשר לשאול איך הקסם הזה קורה?

כשמעבירים את המניות לברוקר זר, האם כל הנתונים עוברים? ז"א מחירי הקניה עבור כל מניה ומניה או שזה מועבר כ"מחיר קניה ממוצע" עבור כל הכמות? מישהו ניסה להעביר מניות מברוקר ישראלי וראה שזה קורה?
🕒 פורסם בתאריך: 26/07/2019 23:37
ב-IB אתה מעדכן בעצמך, ידנית, את כל שכבות הקניה של הנכסים המועברים מישראל
🕒 פורסם בתאריך: 26/07/2019 23:38
זה ברירת המחדל בפסגות טרייד.
🕒 פורסם בתאריך: 26/07/2019 23:40
זה המחיר בשיחת טלפון בלי מיקוח כמעט.
🕒 פורסם בתאריך: 26/07/2019 23:41
זה המחיר בשיחת טלפון בלי מיקוח כמעט.
🕒 פורסם בתאריך: 26/07/2019 23:41
וכמה זה יוצא עם הפרשי שער?

(בבתי השקעות אחרים העמלה היא 0, אם לא מחשיבים הפרשי שער.

אבל מחשיבים)
🕒 פורסם בתאריך: 26/07/2019 23:48
אני לא עושה המרות דרך בית ההשקעות הישראלי אז לא התעסקתי בזה ממש.
🕒 פורסם בתאריך: 26/07/2019 23:54
מוסיף עוד סכום זניח. חא זוכר באחוזים.
🕒 פורסם בתאריך: 27/07/2019 00:48
עד כמה שאני יודע, הסכום הזה לא זניח ושווה בערך לעוד חצי אחוז

מוזר, זו פרצה די רצינית.
🕒 פורסם בתאריך: 27/07/2019 00:51
העלמת מס היא פשע די רציני בעולם המערבי.
🕒 פורסם בתאריך: 27/07/2019 05:03
האמת היא שאני לא חושב שזה יקח חצי שנה, זה הטווח שאני מרשה לעצמי להתעכב כדי להרגיש בטוח שזה הצעד הנכון בשבילי כי אני עדיין טרי מאוד בשוק וגם לא יודע עדיין במה כל הסיפור כרוך, יש לי סכום ראשוני גבוהה שאני לא רוצה לעשות דברים בפזיזות איתו.

אתה בטוח שזה סכום זניח? כי אם ככה למה בכלל להתעסק עם כל הכאב ראש של סחר דרך IB? הסיבה העיקרית לעבור אליהם זה בגלל המרווח שער החזירי שלוקחים, תוכל בבקשה לבדוק כמה באמת יוצא לך? זה ממש יעזור :) .

כיצד אתה מבצע את ההמרות? IB או פתרון אחר?
🕒 פורסם בתאריך: 27/07/2019 09:02
יש פה מאזנים ואתה צריך להחליט.

ציינת שאתה חדש בתחום, לא מכיר ולא מתמצא, זה טיעון בעד בית השקעות ישראלי, תוכל לראות איך הענינים מתנהלים, בעברית, עם תמיכה טלפונית בעברית.

מצד שני, אם תרצה להמיר דולרים, בבית השקעות ישראלי ישתו אותך לעומת אייבי.

אולי אפשר להתחיל הישראלי עם נייר ישראלי בסכום לא גדול, רק בשביל ההבנה של הפלטפורמה, ולראות איך התנודתיות משפיעה עלייך פסיכולוגית.

לא ממליץ ולא מייעץ
🕒 פורסם בתאריך: 27/07/2019 10:48
אני עובר לIB בשבוע הבא ועד עכשיו קניתי רק ניירות ישראליים אז לא בדקתי המרה ״על בשרי״. לפחות מהתיאורים בפורום ובאתרים של בתי ההשקעות נראה שIB הרבה יותר זולים בהמרה (במיוחד למי שיש לו סכום גדול שהוא מתכוון להמיר ולהשקיע. ל15000 החודשיים שלי זה יוצא ״0.05 אחוז״ כי המינימום זה 2 דולר, אבל למי שממיר כסף ששווה 100000 דולר משלם על זה גם 2 דולר, שזה 0.002 אחוז. כמובן שעוד נקודה לטובת IB זה שאתה קונה את המטבע על פי השער הרציף בspread ממש טוב [כלומר, בגלל שיש הרבה החלפות מטבע דרך IB אתה מקבל מחיר קנייה שמאוד קרוב למחיר המכירה])
🕒 פורסם בתאריך: 27/07/2019 13:23
דווקא אני תמיד מעדיף באנגלית :)

זה מה שאני עושה, אבל גם אני וגם אחרים העירו על העניין שעדיף להשקיע את כל הסכום כבר ולמכור ברגע שארגיש שאפשר לעבור

אלו בדיוק הסיבות לרצון לעבור, יש גם את עניין המכירה בlifo שרלוונטי מאוד בפרישה, אבל בלי קשר עניין אותי הspread של @גרהם שטען שזה סכום זניח, כי אז המעבר לא יהיה כזה דחוף מבחינתי