⬅ חזרה לאינדקס

חובש בטיולים כעבודת סטודנט.

🕒 פורסם בתאריך: 02/08/2019 13:32
אהלן,

פחות רלוונטי לשנה הקרובה כנראה (לא אעבוד בשנה הראשונה כנראה בכלל), אבל חושב קצת על העתיד על מציאת עבודה לתוך כדי הלימודים משנה ב' נגיד, ל2-3 משמרות בשבוע.

אחת האופציות שקוסמות לי זה חובש בטיולים. נשמע לי נחמד לטייל ולא לעשות יותר מדי, וגם בלי קשר אני מתכנן מתישהו בקרוב לעשות קורס חובשים של מד"א (בעיקר לידע כללי.)

מישהו עובד/עבד בזה ויכול לשפוך קצת אור על העבודה?

והכי חשוב - כמה קשה יהיה לי להשיג עבודה בזה בהתחשב ואוכל לתפקד כחובש בלבד (אין לי רובאי בשביל להיות מאבטח גם, והבנתי שלאחרונה המון פעמים מעסיקים חוסכים ושמים בן אחד על 2 התפקידים האלו.)

תודה מראש.
🕒 פורסם בתאריך: 02/08/2019 15:17
הייתי חובש + מאבטח בטיולים.

הקורס במד"א עולה כסף, לא הרבה אבל אין הבטחה שתקבל עבודה אלא רק בהתנדבות.

כדי להיות חובש בטיולים אתה צריך להיות מחובר לחברת אבטחה.

וכן, אתה תהייה מאבטח וגם חובש במשכורת מינימום.

עכשיו, כל חברות האבטחה לא ממנות את תעודת רובאי והכשרה כמלווה טיולים אבל זה לא ממש לא הרבה כסף - בערך 600 ש"ח לשבוע ומקבלים הסעה וארוחת צהרים. בתום ההכשרה, רשיון הנשק שייך לחברה ולא שלך [אבסורד אבל ככה זה עובד במדינה שלנו]. את תעודת חובש חברת האבטחה מארגנת עם מד"א ללא תשלום.

חברת האבטחה, בהנחנה שיש לה חוזה עם מועצה מקומית, עירייה או בית ספר, מעסיקה את המאבטחים בשני כובעים - מאבטח + חובש, וכך הם מקבלים פעמיים תגמול ואתה פעם אחת.

מצד שני, זה ממש כיף לטייל בארץ, כולל טיפוס על ג'בלעות, לינות שדה או מלונות זולים.

עבורי זה היה רק כדי לסגור חורים ולמלא זמן לאחר הפרישה וזה השתלב נהדר עם תחביב הצילום שלי.
🕒 פורסם בתאריך: 02/08/2019 15:21
יוס,

יש מצב שאתה חי עשרות גלגולים בגלגול חיים אחד של אנשים רגילים ? :)

מתי הספקת את כל זה? כל פעם אני קולט עוד טפח חדש

יישר כח
🕒 פורסם בתאריך: 02/08/2019 15:29
ת'שמע, עברתי המון בחיים, הרבה מקומות עבודה, תחביבים, ספורט וכן, כשנה לאחר פרישה לקחתי על עצמי משהו אתגרי כדי להזיז ת'תחת אחרי שנים של ישיבה מול מסך.
🕒 פורסם בתאריך: 02/08/2019 15:58
יישכר כח, אתה ענק! יירד החום נעשה ביחד את ג'יזס טרייל.

הגיע הזמן שתתחיל לכתוב את הספר, "הפרישה ואני" ככה נוכל לקבל את הכל בצורה מסודרת [מתכונים שלך/צנצנות עם מללפונים/שוק פייסל ושאר טיפים מאת יוסי]

.
🕒 פורסם בתאריך: 02/08/2019 18:41
אפשר להיות חובש בלבד

זה קצת יגביל את היצע הטיולים שאתה יכול לעשות אבל לא באופן משמעותי.

אם אתה זורם על טיולים פחות פופולריים (סופי שבוע ו/או לינת שטח) תוכל למצוא הרבה עבודה.

כל החברות משלמות +- אותו דבר. המלצה שלי תברר איזו חברה פעילה באזור שלך ותתקשר אליהם.

(אגב, אופציה מקוצרת זה לעשות רק קורס מאבטחים ולעבוד כמאבטח שהוא לא חובש. או להתחיל בזה ולשדרג עם הזמן לחובש מאבטח)

כסטודנט לא עדיף שתמצא עבודה בתחום שלך? עבודה כחובש בטיולים היא נחמדה אבל לא תורמת במיוחד לקורות חיים.
🕒 פורסם בתאריך: 02/08/2019 21:01
גם לא רובאי 02?
🕒 פורסם בתאריך: 03/08/2019 00:01
כנראה יש לו פטור. האם בישראל לא ניתן להוציא רישיון נשק אם אין שירות צבאי? להיות מאבטח ללא שירות צבאי? אם אני זוכרת נכון - ניתן, אין קשר לשירות צבאי.

אפילו שזה נוגד את ההיגיון (אולי בגלל זה אתה תמהה ניר).
🕒 פורסם בתאריך: 03/08/2019 00:02
אני מעוניינת אולי, מישהו יודע? כמה עולה?

אולי עדיף שאפתח נושא חדש, לגבי קורס עזרה ראשונה של מד"א. מה דעתך יוסי?
🕒 פורסם בתאריך: 03/08/2019 01:44
מה הלו"ז ? אולי תפרטי שנייה מה מצבך בחיים ולאן את חותרת ואז נוכל לעזור יותר כשנדע תמונה רחבה יותר ?

שבת שלום כמובן
🕒 פורסם בתאריך: 03/08/2019 08:07
הייתי חובש בצבא.

העקרונות די זהים.

להסתובב עם פק"ל של חובש ולהתלוות לטיול. אני אישית מאוד נהנתי; עשיתי ראפטינג, ביקרתי במוזיאונים, טיילתי בארץ ואכלתי טוב.

ברוב הטיולים שהייתי בהם היה תמיד מקרים קטנים של מישהו שהחליק או נשרט וכו', המקרה הכי חמור שהיה לי היה היפרוונטילציה. היו גם מקרים יותר קיצוניים(התקף לב לדוגמא) לחובשים אחרים שאני מכיר.

מבחינת סמכויות טיפול, יש מגבלה ברמת הידע והפועלות שאתה יכול לעשות בתור חובש, זה מתחיל בדברים פשוטים כמו להרים רגליים למישהו שהתעלף/חבישות ונגמר בפתיחת וריד/הנשמות ועיסויים.

אם הרובאי זה מגבלה, במקרה דיברתי לפני כמה ימים עם חובש שעשה גם קורס מצילים ועבד בבריכה. לא יודע אם זה נכון אבל הוא טען שהוא הרוויח 75 שקל לשעה. אולי שווה לבדוק גם את הכיוון הזה.
🕒 פורסם בתאריך: 03/08/2019 09:28
נקודה מעניינת, היה לי מקרה שילדה נעקצה מאיזה חרק. הוצאתי מהתיק משחה בדיוק בשביל מקרה כזה [מחטא ומאלחש קלות]. אחת מהאימהות המלוות קפצה עלי בטירוף, ציצללה לרופא שלה שחזר אליה אחרי חצי שעה ובינתיים הילדה סבלה ובכתה... אז שתדעו שיש מקרים מצחיקים וגם מעצבנים ותקלים עם הורים מלווים.
🕒 פורסם בתאריך: 03/08/2019 09:30
יש גם מע"רים בעבודות כאלה?
🕒 פורסם בתאריך: 03/08/2019 10:28
כן. מאמיו ש-80 אחוז ממאבטחי הטיולים עובדים בתפקיד של מגיש עזרה ראשונה ומאבטח, השאר בתפקיד של חובש ומאבטח.
🕒 פורסם בתאריך: 03/08/2019 10:41
יש אופציה רק למע"ר? טירונות 03 זה מספיק למאבטח או איך בדיוק זה עובד?
🕒 פורסם בתאריך: 03/08/2019 11:14
אני לא חושב. המאבטחים נושאים אקדח ולפעמים איזה רובה ענטיקה. כול חברת אבטחה שולחת את המועמדים עם או בלי שירות צבאי לשבוע למידה/רענון בתפעול אקדח כולל תרגולים קלים בחטיפת אקדח ממחבל. את זה לא מלמדים בצבא, באזרחות יש נהלים אחרים.
🕒 פורסם בתאריך: 03/08/2019 11:23
מספיק בהחלט. הולכים לחברת אבטחת טיולים, עוברים ראיון כלשהו, שולחים אותך ליום קורס עזרה ראשונה וזהו, הוסמכת. מעתה אתה יכול לצאת לטיולים ולהיות מאבטח ומגיש עזרה ראשונה.

נ.ב. מדובר במאבטח עם נשק ארוך ענתיקה, כמו שיוסי אמר. במידה וזה אקדח אז דרוש יום מטווחים כדי לקבל רישיון.
🕒 פורסם בתאריך: 03/08/2019 11:26
נשמע נחמד, תודה!

ללא ספק ייתכן שיבוא לעזרתי בעתיד
🕒 פורסם בתאריך: 03/08/2019 13:05
היית בשירות קרבי ?