⬅ חזרה לאינדקס

מקור מידע על ביצועי ניירות ערך בארץ ובעולם

🕒 פורסם בתאריך: 16/08/2019 07:48
שלום,

לאחר קריאה רבה של הבלוג וספרים כמו "הליכת אקראי" של מלקיאל, אחד מספרי הקרנות של ג'ון בוגל, הגעתי לחלק המעט מורכב יותר של פתיחת תיק השקעות.

בספרים השונים קראתי גם על דרכים להערכת שווי התיק בעוד כ10 שנים.

עבור אג"ח - לבחון את התשואה לפדיון

עבור מניות - לבחון את חלוקת הדיווידנדים היום, הערכה לקצב גידול הדיווידנדים וPE Ratio.

ניסיתי לחפש את המדדים השונים הללו באינטרנט בשביל אג"ח מקומי ומניות בינלאומיות בשווקים מפותחים (מדד MSCI World). לצערי לא מצאתי. אבל אולי לא חיפשתי היטב.

תוכלו להצביע על מקורות מידע טובים בארץ ובעולם?

תודה רבה,

רמי
🕒 פורסם בתאריך: 16/08/2019 12:03
זו המומחיות של @daat99 אבל לצערי הוא כבר לא פעיל בפורום הזה.

אולי תנסה לשאול אותו בבלוג/פורום שלו (גוגל: דיבידעת).
🕒 פורסם בתאריך: 16/08/2019 14:52
הבן אדם שואל על מידע בסיסי על מדד מניות ואתם מדברים על מומחיות של דעת בבחירת מניות דיבידנד ואנשי מקצוע בתשלום בגלל שהוא אמר את המילה ״דיבידנד״?

.....

@ramiv המקור הכי טוב והכי אמין למידע על כל קרן זה האתר הרשמי של הקרן (חפש בגוגל).

מעבר לכך יש כמה אתרים שמרכזים מידע בצורה נוחה:

etf.com

etfdb.com

זה עבור קרנות סל אמריקאיות.

עבור ישראליות, קצת פחות נגיש אבל ביזפורטל ופאנדר הם נקודות התחלה טובות, אבל בסופו של דבר גם תשקיף הקרן.
🕒 פורסם בתאריך: 16/08/2019 19:08
כנראה שלא הצלחת לקרוא את המשפט הבא:

דיבידנדים, גדילת דיבידנדים ומכפיל רווח - בדיוק @daat99
🕒 פורסם בתאריך: 16/08/2019 19:31
אני יודע שזה אולי יבוא לך כשוק, אבל גם מדד מניות מחלק דיבידנדים ומגדיל אותם ויש לו pe ratio, כי ..... וזה השוס האמיתי, הוא מורכב מ מניות
🕒 פורסם בתאריך: 16/08/2019 19:32
אני יודע שזה יבוא לך בשוק אבל אם ג'ק בוגל מפנה אנשים לבלוגרים שמדברים על מניות דיבידנד אז אין לי בעיה לעשות את זה גם כן.
🕒 פורסם בתאריך: 16/08/2019 23:55
המטרה שלי בהבנת חלוקת הדיבידנד היא בשביל לעשות תרגיל בסיסי בהערכת קצב צמיחת תיק בעבר ובעתיד.

פשוט כמדד איכותי למיקום השוק.

בתור מהנדס, אני אוהב לבדוק כמותית על מה מדברים.

@adamshalev תודה על הלינקים. אבדוק!