⬅ חזרה לאינדקס

שיעור נדל"ן בתיק השקעות והאם דירת מגורים נחשבת?

🕒 פורסם בתאריך: 19/08/2019 16:42
אחה"צ טובים,

אתמול הסתכלתי שוב בפוסט על 25 תיקי השקעות להרכבה עצמית וצצו לי כמה שאלות באספקט הנדל"ני.

1) האם סביר לכלול בחלק שמיוחס לקרנות ריט גם דירה להשקעה?

2) מה עם דירת מגורים בבעלותינו? אם לא, איך נתייחס אליה בהסתכלות הנרחבת על הפורטפוליו?

3) איך משכנתא בשני המקרים ישתלב בחישובים?

4) האם חלק מהמכובדים בפורום יסכימו לחשוף/להסביר לאיזה אחוז נדל"ן/ריט בתיק ההשקעות שלהם הם מכוונים?

תודה!
🕒 פורסם בתאריך: 19/08/2019 16:47
1. זה הגיוני בערך כמו להגיד שיש לך מניות בסטארטאפ כי קנית את מדד נאסדק. אין קשר בין דירה להשקעה לקרנות REIT.

2. לא סופרים דירת מגורים כחלק מהתיק (יש על זה דיונים שלמים, ולא כולם חושבים כמוני).

3. תלוי, אם זה משכנתא על בית מגורים לא הייתי מחשיב אותה בתיק, אם היא עבור נדלן להשקעה אז היא חלק מהנכסים בתיק (רק עם סימן מינוס לפני).

4. 20% עבורי בנדלן להשקעה. אין לי ריטים.
🕒 פורסם בתאריך: 19/08/2019 17:11
לא סותר אבל אני מתאר לעצמי שיש קורלציה חזקה בין דירה להשקעה לריט?

ב-25 התיקים השונים לא נראה שמציינים בכלל נדל"ן להשקעה, או שאולי דורין עשתה שם חיבור בין נדל"ן לריט שלא מדוייק?
🕒 פורסם בתאריך: 20/08/2019 14:15
לא סופר משכנתא, רק הון עצמי

80% נדלן בארץ

20% מדדי מניות, מתוכם 80% ארה״ב
🕒 פורסם בתאריך: 21/08/2019 07:09
זה קטע איך אנחנו (גם אני) מתדיינים כאן על קוצה של מניה במדינה מתפתחת והאם הפיזור מספיק עם 1000 או 2000 מניות, אבל פתאום חושבים על זה שיש דירה בישראל, וכבר למעשה מרבית ההון מושקע בנכס אחד מסוג אחד ברחוב אחד.
🕒 פורסם בתאריך: 21/08/2019 07:46
למה לא?

במידה ואתה מתכנן חופש כלכלי אתה מחשב את ההוצאות שלך כולל שכירות? אין מבחינתך משמעות למחיר שלה והאם הוא עולה או יורד? כשאתה מתכנן מה אתה משאיר לילדים הדירה לא כלולה? בהנחה שיש לך אפשרות להשביח את הנכס בשביל רווח כלכלי, לא תעשה זאת?

אם כבר ענית על כל זה בשרשור אחר אשמח אם תפנה אותי.
🕒 פורסם בתאריך: 21/08/2019 08:30
אם יש לך דירת מגורים אז אתה לא משלם שכירות ולכן ההוצאות שלך בסעיף הזה יותר נמוכות. מצד שני, בעלות על הבית דורשת הוצאות אחרות, תחזוקה ויש להחשיב הוצאות אלה בדיוק כמו בדירה שמחזיקים להשקעה.
🕒 פורסם בתאריך: 21/08/2019 08:50
אני לא רוצה לפתוח את הדיון מחדש כאן, הוא נידון בלפחות שני שרשורים. אפשר בטח למצוא בגוגל.