⬅ חזרה לאינדקס

יש לי אזרחות הונגרית חשבתי והון ומתלבט להשקיע

🕒 פורסם בתאריך: 04/09/2019 00:27
יש לי אזרחות הונגרית והון עצמי של 240 אלף שח בערך. חשבתי אולי האם כדאי לקנות דירה בבודפשט או משהו והאם האזרחות תעזור לי.ה קטע הוא שאני לא יודע הונגרית וקצת מפחד לעבוד עם חברות ישראליות כי שמעתי שי המון חברות ישראליות עוקצות. אז לא יודע איך להשקיע שם.

דבר נוסף הוא שאני בן 20 ומפחד שזה יהרוס לי את המשכנתא בישראל.

דבר אחרון הוא שאני מפחד מבחינת הצורך לשלם מס להונגריה, אם יוודע להם ההון העצמי שלי הם יכולים לדרוש ממני מס?

מה עושים?
🕒 פורסם בתאריך: 04/09/2019 00:33
נ.ב שחכתי את הפרט הכי חשוב המטרה של הקנייה היא א. השקעה לטווח ארוך עם תשואה.

ב. אני גם אזרח הונגרי אז אני רואה צורך שיהיה לי שם בית במדינה שאני אזרח שלה. למרות שהייתי מעדיף קודם לקנות בית בישראל כי זו המדינה שלי האמיתית אבל פה צריך מיליונים בשביל פינה הכי קטנה
🕒 פורסם בתאריך: 04/09/2019 05:24
היי

לא נראה לי שבהונגריה יגבו ממך מס על ההון שצברת כתושב ואזרח ישראלי/הונגרי, אתה יכול לבדוק את זה עם רואה חשבון הונגרי.

שוק הנדל"ן בבודפסט נמצא בעליית מחירים ושכירויות מאז שנת 2013, כאשר אני משקיע בשוק מסוים,

אחת השאלות שאני שואל היא, האם אני יכול לצפות לשנים של עליות ערך ושכירויות, בנקודת הכניסה להשקעה.

על ההכנסה משכירות תשלם 16% מס בהונגריה, ולאחר מכן תשלם מס נוסף בישראל.

בבדיקת כדאיות ההשקעה, אתה צריך להביא נתונים אלו בחשבון, לכן עליך ללמוד את השוק, לדעת למה לצפות,

ולחשב תשואה משכירות באופן שמרני, כולל בלתמים.

מאחר ואתה מעוניין לקנות נכס להשקעה, הטיעון לרכוש נכס במדינה שאתה אזרח בה, לא רלוונטית,

ההחלטה על ההשקעה צריכה להיות אך ורק לפי שיקולים של כדאיות כלכלית.

בהצלחה !
🕒 פורסם בתאריך: 04/09/2019 12:19
לא מספיק שאתה רוצה שתמות נפשך עם פלישתים, אתה רוצה לשים את כל ההון שלך במדינה שהכלכלה שלה היא חצי מזו של ישראל?

אז מבחינתך - אם ישראל והונגריה שהם כ-0.4% מכלכלת העולם ילכו לפח, אתה רוצה לוודא שגם אתה תשחה בסחלה של הזבל, בזמן שאר 99.6% מהכלכלה משגשגים וצומחים?

אחלה תוכנית כלכלית לחיים.
🕒 פורסם בתאריך: 04/09/2019 16:23
חיכית

אחי אם ישראל והונגריה ילכו לזבל אז כנראה שאני אשחה בסחלה של זבל ואתה תדחה בזה לא פחות, שחכת שאנחנו יהודים כלומר אם מדינת היהודים תלך לזבל ואם המדינה הונגריה שהיא האופציה האחרונה שלי תלך לזבל אז כנראה שאנחנו באמת אבודים... בחול יש רק אנטישמיות...
🕒 פורסם בתאריך: 04/09/2019 17:56
לא היית מספיק בחו"ל ידידי.