🕒 פורסם בתאריך: 12/09/2019 00:06
טיילתי לא מעט ויש לי יש חמישה טיפים (הראשון הכי חשוב החמישי הכי פחות חשוב):
1. הכי חשוב - שהנעל תהיה נוחה לך כשאתה לובש אותה. יסבירו לך בחנויות שנעליים צריכות לקבל את הצורה של הרגל שלך וכאלה, זה נכון, אבל זה חייב להיות נוח גם בלבישה ראשונה. אם זה לא נוח על ההתחלה, הסיכוי שזה יהיה נוח בהמשך נמוך. תמדוד את כל הנעליים שיש בחנות אם צריך עד שאתה מוצא חברה או שתיים שהנעליים שלהן נוחות לך באופן סביר ומעלה על ההתחלה.
2. חשוב מאוד לקנות נעל גבוהה שתיסגר לך מעל הקרסול ולא מתחתיו, זה מונע פציעות נפוצות בהליכה ממושכת (עיקום קרסול/נקעים וכדומה).
3. עמידות למים - כדאי שהנעל תהיה עמידה למים, יש שתי דרכים להשיג זאת:
א. בד מיוחד שהוא מצד אחד לא מכניס מים ומצד שני כן מוציא אוויר ואז הרגל יותר מאווררת, המותג הכי מוכר בתחום הוא GoreTex, בד"כ יש תווית של גורטקס על הנעל במקום בולט על הבד (חפש בגוגל).
ב. נעל מעור מלא - אני לא ממליץ, הן אטומות לחלוטין גם מבפנים וגם מבחוץ, אם חם בחוץ זה לא מאוד נעים.
4. יש מותג סוליות בשם Vibram, חלק ניכר מהנעליים הטובות קונות סוליות מחברת Vibram. אי אפשר לפספס את הלוגו כי הוא צהוב על סוליה שחורה (חפש בגוגל). היתרון שלהן הוא שהן נשחקות לאט יותר ומספקות אחיזה טובה יותר בקרקע.
5. משקל הנעל - יותר קל זה יותר טוב כי אתה מתאמץ פחות בהליכה (וגם פחות כבד לסחוב אותן בתיק אם אתה לא לובש אותן בחלק מהטיול). נעל עור תהיה כבדה יותר לעומת נעל עם GoreTex, כך שזה עוד יתרון ל GoreTex.
אני באופן אישי מצאתי שהנעליים של Asolo נוחות לי, אבל כאמור זה מאוד אינדיבידואלי.
מחיר הנעל - בישראל, נעל טובה תעלה בטווח של 600-1000 ש"ח.
יש בדיוק שני דברים שלא כדאי לחסוך עליהם בטיול ארוך: הנעל והתיק.
שניהם חייבים להיות *נוחים* ופונקציונליים, גם אם המחיר לא נוח.