⬅ חזרה לאינדקס

השקעת הכנסות משכר דירה בחו"ל

🕒 פורסם בתאריך: 13/11/2019 10:16
שלום לכולם,

החל משנת 2020 דירה שבבעלותי באוסטרליה תתחיל להכניס לי שכר דירה חודשי בדולר אוסטרלי לחשבון בנק שנמצא שם.

יש לי לשלם 15% מס הכנסה פה בארץ פעם בשנה על השכר דירה שנכנס.

אשמח לדעתכם על היכן ואיפה להשקיע את הכסף הנכנס משכר הדירה- האם להעביר אותו לארץ לחשבון ההשקעות שלי כאן ובכך לשלם עמלת העברה ועמלת המרה, או להשאיר את הכסף שם ולהשקיע איכשהו באוסטרליה שאני לא יודעת איך?

ובנוסף, הייתי מאוד שמחה לשלם את המס השנתי בשיעור 15% משכר הדירה שהתקבל משם. האם זה חכם לבצע העברה פעם בשנה לצורך העניין או לשלם אותו מהחסכונות שלי בארץ?

תודה מראש :)
🕒 פורסם בתאריך: 13/11/2019 12:37
IB עובדים עם אוסטרליה, זה אומר שגם תוכלי להשקיע את הכספים שם בקלות וגם להעביר את הכספים לארץ בחינם.
🕒 פורסם בתאריך: 13/11/2019 14:19
אדם חדש שנקלע לפורום הזה בטעות עלול לקבל את הרושם שזה פורום שיווקי שממומן ע"י IB, שמוצגים כפתרון לפחות או יותר כל מצב.

אבל האמת היא שהם פשוט מציעים שירות חסר תחרות בכל מה שקשור להכנסה והוצאה של כספים מישראל ולהמרות מטבע, בנוסף לזה שהם לא נופלים מכל ברוקר אחר בשאר השירותים. זה מטורף בעייני שעובר כל כך הרבה זמן ואף חברה לא חושבת בכלל לנסות להתחרות בהם על העניין הזה.
🕒 פורסם בתאריך: 13/11/2019 14:55
היי, תודה על התגובות

אשמח לעוד פירוט- יש לי חשבון שם בבנק מאוד מפורסם. מה התהליך של להשקיע את הכסף שם? מה העמלות? האם אני יכולה להשקיע בקרנות מחקות עם הדולרים האוסטרליים באוסטרליה לדוגמת הVT?

(סליחה על הבורות....)

תודה שוב!
🕒 פורסם בתאריך: 13/11/2019 15:02
נידון ארוכות בפורום.

התהליך הוא להעביר לשם (לחשבון בנק אחר באוסטרליה) את הכסף ולרכוש ני"ע.

העמלות כ"כ זולות שאפשר שלא להתייחס אליהם, כנ"ל עלויות המרת מט"ח.

את יכולה להשקיע בדולר אוסטרלי בכל ני"ע שנסחר באוסטרליה.

VT נסחר בארה"ב אז תוכלי להמיר את הדולר האוסטרלי לדולר ארה"ב או לרכוש כל ני"ע אחר אמריקאי.
🕒 פורסם בתאריך: 13/11/2019 15:05
בבקשה לא להסיט את הדיון. הנושא הוא שכ"ד בחו"ל.

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 13/11/2019 15:46
תודה על התגובה והסבלנות ...

לפי הבנתי מהשרשור- עליי להעביר את כספי השכירות לIB, ומשם לבצע פעולות שונות (קניית דולרים וכ').

דרכם אני יכולה גם לבצע את ההשקעות?

ואפשר להעביר משם ישר את הכסף לחשבון שלי בארץ במידה וארצה?

ולסיום,

אם אפשר לקבל את הקישור לIB אשמח. :)
🕒 פורסם בתאריך: 13/11/2019 16:11
שאלה מוזרה:

מצד אחד, התהליך שמתואר כאן בעזרת IB נשמע זול וקל.

מצד שני, כשאני רציתי להעביר כסף לחו"ל בבנק (חד פעמית), התהליך היה גם יקר וגם מסורבל. לא יצא לי להחזיר כסף חזרה לארץ, אבל אני זוכר שנדרשתי על ידי הפקידה בבנק למלא טופס כלשהו של רשות המיסים.

אם נצא מתוך הנחה שהבנקים לא סתם דורשים את הטופס הזה, אלא הם מחוייבים לפי החוק לבקש מהלקוח למלא אותו, עולה השאלה - איך IB מאפשרים את זה, או האם יש עבירה על חוקי המס אם מעבירים דרך IB בלי למלא את הטופס.

השאלה שלי היא לא במישור הטכני, אלא במישור החוקי. ראינו למשל שמי שמנהל את התיק ב-IB זה מטיל עליו במקרים מסויימים חובת הגשת דוח שנתי. האם יש חובות נוספות שנובעות מהעברת כסף לחו"ל \ מחו"ל דרך IB?
🕒 פורסם בתאריך: 13/11/2019 16:11
היי

אני לא בטוח שאתה תצטרך לשלם מס על השכירות בישראל, לאחר תשלום המס באוסטרליה שעומד על 32.5%

במדרגת המס הראשונה (זה תלוי בעיקר במס השולי שלך משכר העבודה), לדווח בישראל אתה מחויב.
🕒 פורסם בתאריך: 13/11/2019 16:53
אה. אז זה נושא שנגמר במשפט אחד: "אין שום הבדל בין השקעת כספים שהתקבלו משכ"ד לבין השקעת כספים שהתקבלו מכל מקור אחר".