⬅ חזרה לאינדקס

רכב בליסינג ממקום העבודה

🕒 פורסם בתאריך: 13/11/2019 15:55
היי,

אשמח להתייעצות לגבי רכב בליסינג דרך מקום העבודה.

אני עובד במקום לא נגיש בתחב"צ (הפיתרון היחיד שעובד היום סביר זה קארפול של וייז, ולצערי איפה שאני עובד - כפר נטר - אין המון אופציות אז אם יש לטרמפ שלי סידור אני בבעיה, שלא לדבר על זה שיש לי טיפול מסוים פעם בשבוע בתל אביב עד 9 בבוקר, ומשם לצערי לא הצלחתי למצוא טרמפ לעבודה בכלל).

הגעתי למסקנה שלצערי אאלץ להתחיל לנסוע ברכב.

אין לי רכב וגם לא למשפחה שלי, כך שזה או לקנות או לקחת בליסינג דרך מקום העבודה.

ברור לי שרכב יד שניה זה האופציה העדיפה באופן עקרוני, אבל היות ואין לי כל ניסיון בנושא קניית רכב ותחזוקתו, וגם לא הון עצמי לרכישת רכב שעולה מעל כמה אלפים, ואני גם רק עכשיו בתחילת תהליך הוצאת רישיון נהיגה (סיפור בפני עצמו), אנשים המליצו לי ללכת בתור התחלה על ליסינג.

עם זאת עכשיו שמעתי על כך שבכל חוזה ליסינג יש סעיף שאם החברה פושטת רגל (לא צפוי לקרות כרגע אבל לא בלתי סביר, סטרטאפ) אני עלול לחטוף את החובות על הליסינג (זה מה שקרה למי ששמעתי את זה ממנו). אם זה המצב, זה משנה את התמונה לגמרי.

זה נכון?

תודה!
🕒 פורסם בתאריך: 13/11/2019 16:15
החוזה ליסינג הוא אינו בין החברת רכב למעסיק?

כמה יורד מהמשכורת עבור התענוג?
🕒 פורסם בתאריך: 13/11/2019 16:46
בהנחה שהמעסיק מוריד לך מהמשכורת, ומשלם לחברת הליסינג, כנראה אם המעסיק "נעלם" תצטרך לשלם בעצמך. כל עוד לא מדובר על כלל תשלומי המעסיק לליסינג (לכל המכוניות), אלא רק התשלומים על המכונית שלך - זה בהחלט לגיטימי.

בלי קשר (בעיקר כי עוד אין לך רישיון וייקח זמן עד שתוציא אותו), כדאי לך לשקול גם קורקינט שמצד אחד יכול לעלות לאוטובוס בקלות, ומצד שני יכול לסגור את הפינה מנתניה עד לכפר נטר (לא סגור עד כמה קרוב בנתניה אתה יכול להגיע בתחב"צ).
🕒 פורסם בתאריך: 13/11/2019 16:56
+1.

לא יודע איפה אתה בכפר נטר, אבל נראה לי בכל מקרה לא יותר מ-10 דקות בקורקינט מאחת מתחנות הרכבת (ספיר/בית יהושוע).
🕒 פורסם בתאריך: 14/11/2019 06:17
עדיין לא קיבלתי את חוזה הליסינג (לאור העובדה שעוד אין לי רישיון, משאבי האנוש לא מזדרזים לשלוח לי אותו - הבנתי שהם צריכים לעשות בירורים ולקבל סכומים עדכניים - ואני מעדיף שלא ללחוץ עליהם בינתיים כשזה ממילא לא רלוונטי עדיין..)
🕒 פורסם בתאריך: 14/11/2019 06:20
לגבי קורקינט - הכוונה לאחד רגיל או חשמלי?

רגיל להבנתי דורש קצת כושר שעדיין אין לי (עובד על זה :) ). לגבי חשמלי, אין דרישה לעבור תאוריה כמו באופניים חשמליים? (אני בסרט נפרד לגבי תאוריה, בגלל בעיה רפואית מסויימת לא נתנו לי אישור כשירות אלא העבירו למכון הרפואי לבטיחות בדרכים,אז אני כבר חודשיים פלוס בהמתנה והיד עוד נטויה - יש להם עד 140 ימי עסקים לתגובה כלשהי... ולפי הנהלים החדשים אי אפשר גם לגשת לתאוריה בלי החןתמת שלהם).
🕒 פורסם בתאריך: 14/11/2019 06:23
אני עובד בגרנד נטר (הכניסה הצפונית לכפר נטר מכיוון פולג). במרחק של 3 קמ משתי התחנות :/ כאשר מספיר גם אין שביל אופניים + יש גשר לעבור. מותר לנסוע בקורקינט על המדרכה? (באופניים הבנתי שאסור)
🕒 פורסם בתאריך: 14/11/2019 09:26
המרחק מתחנת רכב ספיר לפתח גרנד נטר הוא 1.5ק"מ, שום סיכוי שאתה קונה רכב לטובת הטירלול הזה, על אחת כמה וכמה עם על כל הנסיונות שעושים כעת על הנהגים בכבישי ישראל.

אם אינך עושה ספורט כלל וכלל ההליכה הזאת של 10דק כל יום תפתח לך את הצ'אקרות, בהתחשב בזה שאין כאן חורף, ניצחת.

בקיצור - אין לך אישור לקנות רכב :) או לשכור וכו'
🕒 פורסם בתאריך: 14/11/2019 09:32
קצת בעייתי,כי מדרום תל אביב לכפר נטר פעם בשבוע להגיע זה די מורכב...על אחת כמה וכמה כשחם. וגם לתחנת רכבת הרצליה זה 3 קמ מהבית שלי.

וגם,אמא שלי זקוקה לרכב כדי לבקר אותי בסופי שבוע (כרגע מתניידת במונית ספיישל)

אז יכול לעבוד אם יפתחו את רעננה מערב לצפון ו/או קורקינט...אחרת, אני חושש שאצטרך רכב.
🕒 פורסם בתאריך: 14/11/2019 09:36
סליחה, חשבתי שאתה מתכוון שאתה קרוב לרכבת ומגיע לשם כל יום. הגרנד הזה צמוד לרכבת, לדעתי ספציפית במקרה הנ"ל, רכבת.

רכבת הרצליה לבית שלך, 3 ק"מ בהליכת צב זה 20 דק'. כמובן כל אחד ואיך שהוא ישן טוב בלילה וכו' אבל לדעתי זה לבדו לא מצדיק את עניין הרכב. כי זה לא רק הנסיעה מהבית שלך לרכבת הרצליה זה גם חנייה, לפעמים יהיה פקקים ושאר מרעין בישין, ה-20 דק' הליכה יחסכו לך הרבה צרות.

בנוגע לאמא בסופ"ש, אם אתה תקנה רכב והוא יהיה אצלך לטובת הנ"ל, איך היא תגיע אליו בסופ"שים? או שפספסתי משהו...

אני מנסה להוריד אותך מהעניין כי אם אפשר להסתדר בלי רכב, זה עדיף במדינה. (חוץ מהשיששבת כמובן)
🕒 פורסם בתאריך: 14/11/2019 11:36
9 קמ"ש זה צב די זריז :lol:
🕒 פורסם בתאריך: 14/11/2019 11:51
אמת. הצב הארץ-ישראלי, בפוסט טראומה תמידית, ממהר לפני שייגמר.
🕒 פורסם בתאריך: 14/11/2019 12:10
תבדוק אם מותר לגשת לתיאוריה מיוחדת של אופניים חשמליים בלי המכון הרפואי או שאי אפשר.

אם אי אפשר, עדיין מרגע שיאשרו לך תיאוריה עד שתעבור טסט עשוי לקחת כמה חודשים. קורקינט כנראה יעלה לך פחות מהמחיר שתשלם לליסינג לתקופה דומה, והוא יאפשר לך גם אחרי שתחזיק רכב להתנייד איתו למקומות שיש פקקים \ מחסור בחניה.

(אני אישית מחזיק רכב פרטי, ועדיין נוסע רוב הזמן באופניים חשמליים. בגלל שאצלך מדובר גם בשילוב של תחב"צ, עדיף קורקינט על פני אופניים, אפילו המתקפלים).

ואם לא מאשרים לך לגשת גם לתאוריה של אופניים חשמליים - עד כמה אתה מוכן ללמוד טכניקות חדשות? הוברבורד לא צריך רישיון.
🕒 פורסם בתאריך: 14/11/2019 19:44
מבין, אני בעד לחסוך הוצאות שאפשר לחסוך במאמץ קל.

לצערי במקרה הזה נראה שהמאמץ של האלטרנטיבה הוא כבר לא קל בכלל... ניסיתי ללכת ברגל מנתניה ספיר לעבודה כמה פעמים. זה סבבה כשלא חם. כשחם (ובוא נודה באמת, זה המצב רוב השנה בארץ), אני מתחיל להזיע חבלז עוד באמצע הדרך (הדרך היא לא מישורית). משער שאם אהיה יותר בכושר יהיה לי יותר קל (על זה אני כבר עובד), אבל כרגע זה המצב, וזה בעייתי במיוחד כי אין לנו מקלחות בעבודה + לצערי השותף שלי לחדר במשרד לא אוהב מזגנים. כך שאם זה היה כושר חביב בבריזה,תאמין לי שהייתי זורם בכיף, אני תמיד מעדיף הליכה על פני נסיעה. ניסיתי את זה מספיק כדי להבין שזה שורף לי אחכ שעה התאוששות במשרד. והזמן שלי בעבודה שווה לי יותר מכמה גרושים שאחסוך.

לגבי אמא שלי, הכוונה היא שאאסוף אותה מהבית אלי והפוך..

ובאופן כללי, תקן אותי אם אני טועה אבל ליסינג זה לא חתונה קתולית. להבנתי אני תמיד יכול לקחת רכב לתקופה קצרה, ואם אראה שהעלות עולה על התועלת, פשוט להחזיר אותו לחברת הליסינג. אז מה יש לי להפסיד?
🕒 פורסם בתאריך: 14/11/2019 19:47
תודה, אבדוק.

אני לגמרי אנסה פתרונות אחרים שעוד לא ניסיתי (רשמתי לי לנסות את הקורקינטים להשכרה שמפוזרים בתל אביב כבר מחר, ואם אראה שזה נוח לגמרי אשקול לקנות אחד לפחות לתקופה הקרובה).

השאלה המהותית יותר היא- גם בהנחה וזה לא דורש תאוריה, האם מותר להעלות קורקינט לרכבת\אוטובוס?

כמו כן נראה שאסור לנסוע בקורקינט על המדרכה. לצערי יש קטעים ארוכים למדי בדרך לעבודה שלי שאין בהם שביל אופניים, ואני די חושש לרדת לכביש. כך שזה יכול לעבוד כפיתרון זמני, אבל באופן קבוע אני מעדיף שלא להתחיל להתחמק מפקחים.
🕒 פורסם בתאריך: 14/11/2019 20:57
ברוב חוזי הליסינג יש התחייבות ל3-4 שנים ואם אתה מחזיר לפני החוזה אתה אמור לשלם קנס, בחברות מסויימות במקרים מסויימים מוותרים לך.
🕒 פורסם בתאריך: 14/11/2019 21:59
?

אם מדובר בקורקינט ממונע, אסור לך לבדוק כבר מחר. אתה צריך קודם להוציא רישיון (שמבוסס על מבחן תיאוריה בלבד)

תחפש קורקינט חשמלי מתקפל.

באוטובוס עירוני - לפי הנהלים אתה צריך לשים אותו מקופל בשקית גדולה (אשפתון) ולהרים ביד, כדי להכניס לאוטובוס (בנהלים קוראים לזה "תיק נשיאה" אבל לא מגדירים מאיזה חומר זה צריך להיות). רוב הנהגים (מניסיון לגבי אופניים מתקפלים) יאפשרו לך להכניס מקופל בלי לדרוש דרישות נוספות.

באוטובוס בין עירוני מכניסים לתא המטען (אם אתה פרנואיד, אפשר גם לקשור לעמודים בתוך התא עם מנעול פשוט שמאפשר קשירה והתרה זריזה).

ברכבת לא מצאתי נהלים נוכחיים, בטיוטה שהם פרסמו החודש לעיון הציבור, הם מציעים לאפשר לגלגל את הקורקינט פתוח בהליכה מהכניסה לתחנה עד לרכבת (אבל בלי לרכוב עליו בשטח התחנה), ולקפל בכניסה לקרון.

ברכבת מרגע שהם קובעים כללים, יש הרבה יותר קשיחות, ואין את המצב שהנהג "מעלים עין" אם אין עומס וזה לא מפריע לאף אחד.

עוד ייתרון להוברבורד - מותר על המדרכה (אני חושב שרק עליה).

בקורקינט נוסעים על הכביש, עם קסדה (ובלילה עם זוג פנסים ואפוד זוהר).

לדעתי לא נוסעים על המדרכה בכלי חשמלי - לא בגלל הפקחים, אלא כי זה מסוכן ולא הוגן כלפי הולכי הרגל.

מה מהירות הנסיעה בכבישים שבהם אתה מתכנן ליסוע?
🕒 פורסם בתאריך: 14/11/2019 22:37
תיכף יהיה גשום ולא הייתי לוקחת את הסיכון של כלי חשמלי בדרכים בעיקר אם אין נסיון קודם בזה..

מציעה לך פתרון קצת שונה. אם הבעיה היא להגיע מתחנת הרכבת לעבודה- בחזור לפחות יש אפשרות שיהיה לך טרמפ עם קולגה עד התחנה?

אתה יכול לעשות הסדר קבוע (שהוא מוזל מלהזמין מונית כל פעם) עם נהג/תחנת מוניות בשביל לפתור את העניין נקודתית עד שתקבל את הרשיון. יש מקומות עבודה שמסבסדים דבר כזה אז שווה לדבר עם המעסיק.
🕒 פורסם בתאריך: 15/11/2019 01:03
מניסיון (רוכב אופניים), מספר ימי הגשם שבהם אני צריך ליסוע ברכב הוא זניח. גם בחורף.
🕒 פורסם בתאריך: 15/11/2019 13:27
תודה על הטיפים!

בכל מקרה,לרכב יש עוד כמה יתרונות שאני לא בטוח שנלקחו כאן בחשבון.למשל,לעשות קניות עם תחבורה ציבורית זה סיפור הרבה יותר מאשר עם רכב (בתור מי שאבחנו אותו עם סכרת, אני גם צריך להקפיד על ארוחות מתאימות,ואין לי מבחר נורמלי קרוב לבית.ולהיסחב באוטובוס עם מלא שקיות זה לא תענוג בלשון המעטה). או זה שיש לי כלב, והמרפאה הוטרינרית די רחוקה מאיתנו,אז לקחת אותו לוטרינר בלי רכב זה חתיכת סיפור (אפילו נהגי מוניות לא מסכימים לקחת כלב). וכנל מבחינת לבקר קרובי משפחה במעלה אדומים (כרגע הם אוספים אותנו כל הדרך מהרצליה, כי לא מרשים להעלות כלב גדול לאוטובוסים של אגד שזה עיקר התחבורה הסבירה מהמרכז לירושלים עד שיסיימו את חיבור הרכבת)... או להגיע למפגשים בטבע כשגם יש איתך מלא ציוד...זה בכלל אפשרי רק עם טרמפים (שלרוב אין) או הסעות (שאין ב50% מהמקרים) או מונית ספיישל