⬅ חזרה לאינדקס

ישום לאחר קריאה בבלוג.

🕒 פורסם בתאריך: 13/11/2019 17:04
אז ככה חברים אני צריך את עצתכם.

לאחר קריאה ממושכת בבלוג בימים האחרונים הבנתי כמה חשוב להשקיע את הכסף שלי ולתת לו להפוך ליותר כסף מאשר סתם לתת לו לשבת בחשבון הבנק.

לכן פתחתי קופת גמל להשקעה עם סכום ראשוני של 10,000 שקלים ועוד הוראת קבע חודשית של 300 שח (כמובן שכשיהיה יותר כסף גם הוא יכנס)

בנוסף הכנתי בהמלצת העמוד 25,000 שיהיה לי מעיין מצנח זהב לשעת צרה כשאתחיל להכנס להשקעות באמת.

השאלה שלי היא כזאת האם אתם ממליצים להשקיע את ה25,000 שהכנתי לשעת צרה בתיק השקעות דיגיטלי או שעדיף להשקיע אותו בפוליסת חיסכון.

עוד משהו שיישמתי הוא חוק החיסכון ולחסוך כ50 אחוז מההכנסה החודשית שלי.

מה אתם ממליצים לעשות עם הכסף שנחסך.

כרגע המטרה היא לא להכנס להשקעות עד שאלמד וארגיש בטוח בנושא אבל בינתיים אני לא רוצה לתת לכסף שלי סתם לשבת בחשבון הבנק ולאבד מערכו. ואני גם לא רוצה לקחת סיכון גדול מידי על הכסף שכבר חסכתי.

אשמח לעזרתכם.
🕒 פורסם בתאריך: 13/11/2019 17:06
ברוך הבא לפורום!
🕒 פורסם בתאריך: 14/11/2019 21:54
תנסה לקרוא עוד (ושוב) בבלוג, וכעת גם בפורום.

אתה קצת סותר את עצמך להבנתי.

אסור להמליץ, אל תבקש את זה.

אתה בהחלט בדרך הנכונה, כל הכבוד!

ברוך הבא :)
🕒 פורסם בתאריך: 16/11/2019 01:51
נסה לענות על השאלות הבאות:

מה מטרת ההשקעה?

מה טווח ההשקעה?

מה סיבולת הסיכון?

למה דווקא קופת גמל ולא מוצר השקעה אחר?

ממליץ להעמיק בקריאה. נסה את גלריית התיקים בפורום ואת סדרת המאמרים של התמונה הגדולה.

זה יעזור לך להתמקד
🕒 פורסם בתאריך: 24/11/2019 21:28
ברוך הבא לפורום ויישר כוח על זה שאתה עושה צעד חשוב להתנהלות כלכלית נכונה. קצת קשה להתייחס לשאלות שלך כי לא ברור כמה באמת אתה יכול ורוצה לחסוך ולשם מה? למשל זה:

לא מסתדר עם

כעיקרון, אתה לא זקוק להמלצות שלנו. אם אתה מעוניין להשקיע לפי עקרונות הבלוג הזה אז מה שעליך לעשות הוא:

1. להחליט על סיבולת הסיכון שלך.

2. להחליט על איזה סוג נכסים אתה רוצה לקנות.

3. למצוא מוצרי השקעה זולים בהתאם.

לגבי כסף נזיל. כתבת ש:

האם הכסף מיועד להשקעה או שהוא קרן חירום למצב מצוקה פיננסי לא צפוי? לפי דעתי כדאי שתהיה קרן חירום לכל צרה שלא תבוא.

כך או כך, הסכומים שיש לך עדיין לא גדולים וגם אם כן, לא יקרה כלום אם תקרא את הפוסטים הרלוונטיים פעם ועוד פעם ועוד פעם עד שתפנים את העיקרון ותרגיש בטחון באופן הפעולה שבחרת.

לגבי שאלות מעשיות, יש כאן בפורום כמה נינג'ות שישמחו לענות על שאלות ספציפיות.