⬅ חזרה לאינדקס

מימון נדל"ן, סיכון ואלטרנטיבות

🕒 פורסם בתאריך: 06/12/2019 13:30
שלום חברים,

עבור רכישת דירה חדשה מקבלן,

בהנחה שמחיר הדירה הוא 1.5 מיליון ש"ח (שווי שמאי +1.8 מיליון ש"ח), הון עצמי של מיליון ש"ח (מתוכם 400 אלף ש"ח במדדי מניות) נכון לעכשיו המימון הדרוש למשכנתא הוא כ- 30% והיא תילקח עוד כשנתיים.

אשמח להבין את הסיכון במצב הבא:

* במקום להסית את כספי המניות לאפיק סולידי, אני אשאיר אותם שם.

* במידה ותהיה ירידה בשוק ההון, לא אשתמש בכספים האלו ואצטרך לעלות את אחוז המימון לעד 60%.

* התמהיל החדש שיבנה יכלול בפנים מסלולים שיאפשרו פדיון של חלקים מהמשכנתא בעתיד במידה ושוק ההון יעלה בחזרה.

האם הפער הריביות שישתנה לרעה בגלל אחוז המימון שעלה אמור לגרום לי לוותר על תוחלת היסטורית חיובית של שוק ההון לשנתיים הבאות?

תודה רבה לכם!
🕒 פורסם בתאריך: 06/12/2019 13:53
לדעתי אתה משחק עם עצמך בנדמה לי.

אין קשר בעיני בין אחוז המינוף לתשואת השוק בשנתיים הבאות. קח את המינוף שאתה ישן איצו טוב בלילה ללא קשר לירוק או אדום של התיק.
🕒 פורסם בתאריך: 06/12/2019 14:19
היי, תודה על התשובה אבל לא הצלחתי להבין כיצד היא עוזרת לי.

אני ישן טוב בלילה עם שני סוגי המינוף וללא קשר לירוק או אדום בתיק ההשקעות.

אני מנסה לבצע אופטימיזציה בין ההשקעה בנדל"ן לשוק ההון כאשר מצד אחד עומדת תשואה שנתית בשוק ההון שיכולה להכניס עוד כ- 70 אלף בשנתיים הקרובות,

מצד שני תיתכן עליה בריביות כתוצאה ממימון יתר, לכן אני מנסה להבין האם לדעתכם הפער בריביות לא מצדיק את זה.

אני מפספס משהו?
🕒 פורסם בתאריך: 06/12/2019 14:40
לדעתי כן.

כשאתה אומר שאחוז המינוף ייקבע לפי השאלה אם השוק ירד או עלה בשנתיים האחרונות אתה מנסה לתזמן את השוק. תסתכל על התיק ב + דירה באופן הוליסטי.

כמה כמה מינוף מתאים לך על שניהם יחד?
🕒 פורסם בתאריך: 06/12/2019 15:01
על שוק ההון אני לא מעוניין במינוף, על הדירה כן מהסיבה שמחיר הרכישה שלה מגלם הנחה משמעותית על מחיר השוק (נצא מתוך נקודת הנחה שזה נתון עם רמת וודאות מאוד גבוהה) לכן האינטרס שלי לקחת את הדירה הכי יקרה.

בהנחה שלקחתי אותה והיא עולה 1.5M ש"ח יש לי אפשרות לקחת ב- 30% מימון או 55% מימון.

לכן מעכשיו זה לא משחק של אלטרנטיבות בין הבדלי הריביות של המדרגות לבין הבדלי התשואה בשוק ההון?
🕒 פורסם בתאריך: 06/12/2019 15:13
בעיני לא.

לכסף אין ריח וצבע ולכן אין משמעות למשפט

תחשוב על עצמך כחברה. יש לך מאזן, נכסים והתחייבויות. אם אתה מגדיל את המינוף במאה אלף, במקביל יש לך עוד נכס של מאה אלף - השווי הנקי לא משתנה. זו ההחלטה שלך כמה למנף.
🕒 פורסם בתאריך: 06/12/2019 16:36
אז ההון העצמי לדירה צריך להיות בסביבות 500K?

אם כן, ויש לך 600K הון זמין ללא מה שמושקע במניות, לא הבנתי למה אחוז המימון לדירה אמור לעלות?
🕒 פורסם בתאריך: 06/12/2019 18:12
אם אני שם את כל ההון העצמי (1M מתוך 1.5M) אז אני במימון של 30%

אם אני לא משחרר את הכספים במניות, אז "ההון העצמי לדירה" יורד ובהתאמה אחוז המימון עולה ל- 60%

אני מנסה להבין מה הפערי ריביות בבנק בין המדרגות האלו
🕒 פורסם בתאריך: 06/12/2019 19:23
אוקיי, חשבתי ההיפך...סליחה.

פערי ריביות נובעים משלל סיבות כשרק אחת מהן היא הצורך לרתק הון מעל אחוז מסוים.

אתה צריך לכתת רגליים ולעבור בין הבנקים ולקבל את הצעות המסלולים והריבית שלהם. כל אחד יתן לך משהו אחר וכולם יתייחסו גם ליכולת ההחזר החודשית שלך וגם כמה הם חושקים בך. יכול להיווצר מצב שבבנק אחד תקבל הצעה על 60% מימון שהיא יותר טובה מהצעה של בנק אחר על 45% או 30% מימון.

בנקים זה בסטות בשוק עם עניבה בסך הכל :) הכל ניתן למיקוח במיוחד אם אתה אטרקטיבי.

במידה וישתלם לך להפחית את אחוזי המימון, אני לא רואה סיבה להשאיר את הכספים במניות אלא אם תמצא אפשרות לקחת הלוואה משתלמת אחרת שתכסה על ההפרש. יש כאלה שלוקחים מקה"ש או מהפנסיה (לא ממליצה ולא מייעצת).
🕒 פורסם בתאריך: 08/12/2019 09:44
פערי הריביות לא חייבים להיות גדולים מאוד , זה מאוד תלוי במו"מ שתעשה בין הבנקים ובכמה הם רוצים אותך. השאלה היא האם ההון העצמי שאתה משאיר אצלך "יעשה" יותר מההפרש בין הריביות שתקבל בבנק.
🕒 פורסם בתאריך: 08/12/2019 09:55
בהתחשב גם בעמלות ומס.