⬅ חזרה לאינדקס

שליטה בהוצאות של הורה מבוגר

🕒 פורסם בתאריך: 25/12/2019 10:57
רציתי להתייעץ עם חברי הפורום לגבי מנגנונים של הבנקים/חברות האשראי להגביל סכומי משיכה/עסקאות ללא אישור מאדם אחראי נוסף על מנת למנוע היקלעות לעסקאות מפוקפקות. אמא צלולה ומסוגלת לקבל החלטות, אך לא תמיד מושכלות והמצב עלול אף להחמיר בקרוב.

אני מעוניין לקבל עצות לפן הטכני, מבלי להיכנס פה לפן המשפחתי/אישי של העניין.

תודה!
🕒 פורסם בתאריך: 25/12/2019 11:18
אז שתעשה את ההחלטות שלה.

כמובן שזכותכם לדבר עם אדם צלול שמסוגל לקבל החלטות ולהבין יחדיו מה נכון ולא נכון עבורה (וזה לאו דווקא מה נכון ולא נכון עבורכם)
🕒 פורסם בתאריך: 25/12/2019 11:59
הייתי במצבך והבעיה מוכרת לי. אם אמא שלך מסכימה להפוך אותך לשותף בחשבון שלה ואם היא מוכנה שמעל סכום הוצאה מסוים צריך אישור משניכם אז אולי זה יאפשר לך יותר שליטה. אני לא הצלחתי ולכן מצאתי את עצמי נלחמת כל שני וחמישי עם נציגי מכירות ששיכנעו את אבי לקנות/לבטח/לעשות מנוי באלפי ש"ח.

בהצלחה!
🕒 פורסם בתאריך: 25/12/2019 12:16
זה שלב מאד בעיתי כי בד"כ ההורה לא מודע ולא רוצא להכיר או להודות בכך שיש בעיה.

קודם כל וחשוב מאד - זה שלב בו ממלץ מאד לדאוג שההורה יעבור לגור ליד אחד הילדים. בשלב מאוחר יותר מעבר דירה עלול לפגוע בה (חולי דימנציה מומלץ לא להעביר דירה כי מקום לא מוכר מדרדר את מצבם)

בנוסף מומלץ לחתום עכשיו על יפוי כח מתמשך (בלי להכניס את הצד הכלכלי לתוקף מיידי). לא עוזר לשאלה ששאלת אבל יעזור בעתיד, כשימנע אפוטרופוסות שהיא יותר מסובכת ביוקרטית.

כלכלית יש כמה אפשרויות, אף אחת מהם לא ממש טובה

1. לא להתערב. לתת לה לעשות את הטעויות שלה ולשלם עליהם כל עוד מצבה מאפשר

האפשרויות האחרות מניחות שיש אמון מלא ואין סיבוכים משפחתיים ואז אפשר (ובשלב מסויים אין בררה ) לקחת את האחריות על ההתנהלות שלה

2.לעקוב מקרוב. להכנס כשותף בחשבון ולעקוב באופן סדיר. לעבור על מכתבים וחשבונות. להכנס לתמונה כשצריך (וצריך....).

3. להעביר את רוב הכספים לחשבון אחר ולהשאיר בחשבון שלה סכום מבוקר וכרטיס שלא מאפשר משיכת יתר. עדיף כבר עכשיו להעביר את כל הוצאות והכנסות הקבע לחשבון החדש שיהיה תחת הפיקוח שלך - בעיקרון היא יכולה ללכת לבנק החדש ולעשות בחשבון החדש מה שהיא רוצא אבל אם היא צלולה מסבירים לה שאתה אחראי ובבקשה שלא תעשה שם פעולות. עוזר אם כרטיס האשראי שלה והצקים שלה הם בחשבון הישן בלבד.

דורש כמובן שיתוף פעולה מצד כל המשפחה ומעורבות מלאה שלך, אבל משאיר לה עצמאות ומגביל את הנזק.

4. הפתרון הרישמי - המדינה סומכת על פקידי הבנק יותר מאשר על הילדים. אני לא ממליץ: יפוי כח מתמשך עם יפוי כח כספי שמתחיל במיידי. בעיקרון זה פיתרון בעיתי מאד כי בשביל שבאמת יגן על האמא צריך להודיע בבנק שימנע ממנה לעשות פעולות גדולות ויוצאות דופן (ואם היא צלולה היא צריכה לאשר ולהסכים לזה ) ואז בעצם אתם מעבירים לבנק את הסמכות על החשבון שלה - כלומר כמיופה הכח אתה האחראי, אתה צריך לעקוב ולבדוק ולדאוג שהכל בסדר אבל לבנק יש סמכות לחסום פעולות שלך (ושלה) שלא ניראות לו וכל הפעילות הכלכלית מסתבכת.
🕒 פורסם בתאריך: 25/12/2019 16:28
יש כמה אפשרויות, לא כולן טובות:

בויזה יש אפשרות לקבל סמס על כל עסקה שנעשית בכרטיס (אצלי זה רק בעסקאות מט"ח ברשת, לא יודעת אם יש את אותה אפשרות גם לעסקאות בארץ) וזה נותן שליטה מסויימת.

יש גם אפשרות להגביל סכום חודשי שירד מהכרטיס. הבעיה כאן היא שיש ריבית על יתרת הסכום שעוברת לחודש הבא.

אולי יתאים כרטיס ויזה נטען? או כרטיס דביט\דיירקט?

כדאי כמובן שיהיה לך יפוי כח לחשבון הבנק שלה.
🕒 פורסם בתאריך: 25/12/2019 17:10
איזה שלב מדכא..

מה שעשינו עם סבתא שלי, העברנו את הניהול של כל הכספים שלה לאבא שלי באופן מלא.

הוא שילם חשבונות, שכ"ד, עשה לה קניות וכל מה שצריך..

היה לה מזומן עליה לצרכים שוטפים.
🕒 פורסם בתאריך: 25/12/2019 19:58
גילוי נאות: אני עובד באחת מחברות האשראי

לפחות בחברה שבה אני עובד (אבל אני מניח שיש מנגנון דומה גם בחברות המתחרות) יש מודעות מאוד גדולה לצורך בעזרה/הגנה על לקוחות מבוגרים מפני הונאות/עסקות מכר מפוקפקות, מציע שתתקשר בנוכחות אמא שלך לחברת האשראי שלה ותשאל מה ניתן לעשות כדי למנוע מצבים לא נעימים בעתיד
🕒 פורסם בתאריך: 25/12/2019 21:33
נראה לי שיכול לעזור פירוט מה האפשרויות בחברת האשראי בה אתה עובד, גם מבלי לציין את שם החברה.