⬅ חזרה לאינדקס

החברה להתחדשות עירונית ושאלות בנושא פינוי בינוי

🕒 פורסם בתאריך: 03/01/2020 18:49
אהלן

בבעלותי דירה בשכונה ג׳ בבאר שבע, הדירה נרכשה להשקעה לפני כ -3 שנים.

לאחרונה פנוי אלי מהחברה להתחדשות עירונית, חברה פרטית שעושה פרויקטי פינוי בינוי, עם התעניינות מצידם לקדם פרויקט פינוי בינוי בבניין.

שכונה ג׳ היא המתקדמת ביותר בב״ש מבחינת היתרי עיריה ואישורי תוכניות התחדשות.

כמה שאלות:

1. מכירים את החברה? דעות?

2. באופן כללי, איך בכלל כדאי לגשת להצעה כזאת? בסקפטיות? בהתלהבות? מה כדאי לי לבדוק?

3. אני מניח שהם יורים לכל הכיוונים (אני יודע שהם פנו גם לבעלי דירות בבניינים אחרים), השאלה היא האם בפעולות אקטיביות שלי אני יכול לסייע להם להתקדם עם הבניין שלי? האם בכלל כדאי לי להכנס לזה או לתת להם לעשות את על העבודה ולהיות פסיבי בעניין?

תודה!
🕒 פורסם בתאריך: 09/01/2020 15:08
אני הייתי בשלב הראשון דואג לגבש יחד את בעלי הדירות בבניין/ בחלקה, ולאחר מכן כקבוצה מגובשת לנהל מו"מ מול יזמים, לשמוע הצעות, ולהזמין יזמים נוספים לתת הצעות,
🕒 פורסם בתאריך: 09/01/2020 16:17
היי, זה מאוד תלוי בפרטי הפרויקט והעסקה, אבל בגדול דבר כזה זה חדשות טובות בשבילך בתור בעל נכס.

אני הייתי מחפש עו"ד שמתמחה בפרויקטים כאלה, ומאגד את כל בעלי הדירות בבניין שייוצגו על ידו מול החברה היזמית.

כן, מומלץ לחקור ולחפור טוב טוב לפני שנכנסים למיטה עם כל יזם שהוא. איך עבד עם פרויקטים דומים, האם עמד בזמנים או ביקש עוד כסף במהלך הפרויקט. בסיס פיננסי של החברה, מי הקבלנים שאיתם הוא עובד ועוד המון פרטים שהיריעה קצרה מלפרט.

דבר ראשון, הייתי מחפש כאלו שעשו משהו דומה עם החברה הזו ומתחקר אותם לעומק.