⬅ חזרה לאינדקס

לעבור לביטוח בריאות חדש למרות החרגה?

🕒 פורסם בתאריך: 12/01/2020 10:05
שלום,

אני לא בטוח אם זה לגמרי קשור לפורום הזה, אבל אנסה בכל זאת -

שקלתי לעבור חברת ביטוח בריאות (ממגדל, פוליסה משנת 2016, לביטוח ישיר), אבל מאז הפוליסה הקודמת התגלה אצלי בקע בגב התחתון.

ביטוח ישיר רוצה להחריג את הגב התחתון בניתוחים - זה אומר שכל ניתוח שיתבצע בגב התחתון לא יהיה מכוסה, אבל אם יהיו בעיות אחרות שאולי קשורות לבקע הנ"ל - זה כן מכוסה.

הם מתעקשים שאין סיכוי שארצה לנתח את זה מעולם, ולכן לא כדאי לתת להחרגה הזאת להפריע לי.

מה דעתכם? האם המעבר לפוליסה לאחר הרפורמה שווה את הסיכון הזה? ומה ידוע לכם על סיכון שכזה מנסיונכם האישי?
🕒 פורסם בתאריך: 12/01/2020 10:41
מה, הם רופאים?
🕒 פורסם בתאריך: 12/01/2020 11:29
תיקנתי לך את זה.

להבנתי לא ככה החרגה עובדת. אם החריגו לך את הגב התחתון, בעיה עתידית שקשורה באופן עקיף לסיבה להחרגה תוחרג אף היא (כלומר כל התפתחות בריאותית בעייתית נוספת שחברת הביטוח תוכל לטעון שקשורה לבקע בגב / לגב התחתון באופן כללי).

הייתי מנסה לקבל חוות דעת מרופא מומחה שהגילוי לא מצדיק החרגה כי אין לו ממצאים רלוונטיים לבעיות בריאות. אם לא ניתן, קח בחשבון את הסיכון שבעיות עתידיות שיקושרו לבעיה בגב יוחרגו אף הן מהפוליסה, כחלק משיקולי המעבר.
🕒 פורסם בתאריך: 13/01/2020 09:12
תודה,

האם לדעתכם זה לא שווה את הסיכון?

נניח שתהיה החרגה וכן אצטרך יום אחד לטפל בזה - זו עלות שאוכל לספוג על עצמי.

האם זה לא שווה את המעבר לחברה ביטוח הרבה יותר טובה (ביטוח ישיר לעומת מגדל), וביטוח שהוא לאחר הרפורמה שלהבנתי הוא טוב יותר?
🕒 פורסם בתאריך: 13/01/2020 11:22
1. לקבל ניסוח מדוייק (ולא טלפוני) של ההחרגה. לראות אם זה כמו שאתה הבנת או כמו ש @Glazgo חושב.

2. אם מדובר רק בניתוחים ורק בגב התחתון (לא טיפולים אחרים בגב, ולא ניתוחים אחרים שקשורים בבקע) - להתייעץ עם הרופא המטפל בבקע מתי עושים ניתוחים כאלו ועד כמה לחשוש שתגיע למצב הזה.

בשביל מה אתה צריך ביטוח בריאות - נניח ויום אחד תצטרך טיפול רפואי יקר, זו לא עלות שתוכל לספוג על עצמך?
🕒 פורסם בתאריך: 13/01/2020 11:32
בשביל מה אתה צריך ביטוח רכב? במידה ויום אחד תיכנס במרצדס/ג'יפ של ערס כזה או אחר, זו לא עלות שתוכל לספוג על עצמך?

איך אפשר להמר איזו השתלה/ניתוח תצטרך?

במידה ואתה סומך על הרפואה הציבורית ה"לא קורסת" זה כבר דיון אחר כמובן...
🕒 פורסם בתאריך: 13/01/2020 12:16
[אוף טופיק] שני דברים:

1) יש לנו מערכת בריאות ציבורית מהמובילות ב-OECD

2) יש לנו את גן ה"עליהום" המוביל ב-OECD (שמתבטא בין היתר גם בעיתונות), סיפורים אנקדוטליים הם לא הכלל - לכל אחד יש אמא/דוד/חבר שעבר סיפור זוועה ברפואה הציבורית, אבל את המיליונים שקיבלו שירות מעולה אף אחד לא מתעד
🕒 פורסם בתאריך: 13/01/2020 12:35
למה בעצם אתה רוצא לעבור? למה אתה חושב שביטוח ישיר טובים יותר או פחות?

אני עם @Glazgo . אם הם היו חושבים שזה לא אישיו הם לא היו מחריגים.

אם מתי שהוא תחליט לעשות את הניתוח ויהיו סיבוכים מה אז?
🕒 פורסם בתאריך: 13/01/2020 12:42
@Shlomi Z - השאלה אם צריך לעשות ביטוח בריאות או שאפשר לסמוך על הרפואה הציבורית בישראל, היא שאלה עם דעות לכאן ולכאן. לא רוצה להיכנס אליה, וזו לא מטרת השרשור.

הנקודה היא, ש @guym שוקל לעבור מביטוח בריאות אחד, לביטוח בריאות אחר, ותוך כדי זה כתב את המשפט הבא:

על זה שאלתי בשביל מה הוא עושה בכלל ביטוח, אם זו הגישה שלו.
🕒 פורסם בתאריך: 13/01/2020 12:43
הייתה לנו.

מנסיוני שלי ושל חברים ושל משפחה (כן, אני יודע, הטייה קוגניטיבית) ב-100% מהמקרים, הזדקקנו לנפוטיזם ו/או שחיתות זו או אחרת על מנת לקבל טיפול הולם ומהיר, אחרת דברים נגמרו במוות. לא פחות.

מסכים.

רק שבמקרה הזה, אם איבדתי את סבתא שלי כי לא עשו לה X כי בביטוח פרטי זה היה לוקח יום, כל שאר הסטטיסטיקה לא שווה.
🕒 פורסם בתאריך: 13/01/2020 13:59
מאוד מצטער לשמוע.

הבאסה עם סטטיסטיקות היא שיש מקרי קצה (מצערים).

אבל לא בטוח איך ביטוח פרטי היה עוזר. ביטוח פרטי בסך הכל מחזיר לך בדיעבד על טיפול אם הוא משתכנע שהדבר היה נצרך (ועד התקרה הרלוונטית). עדיין הרבה תלוי בהחלטות בעיקר של המבוטח, ובמידה ובחר ברופא הנכון, אז גם לרופאים פרטיים קורות טעויות.
🕒 פורסם בתאריך: 13/01/2020 14:59
מסכים לגמרי,

אבל זה כמו שתגיד לתייר שמגיע לפה שהוא סתם מתלונן ורוב הישראלים נוהגים סבבה , לא נדחפים מתנהגים בנימוס וכו'.

אני מודע להטייה הקוגניטיבית, אין לי מושג איזו סטטיסטיקה יש לך אבל מכל חבריי הרופאים/מתמחים/אחיות, כל מי שביקר בבית חולים או הזדקק לטיפול לא של הקופ"ח [למעט יולדות שזה רגולציה אחרת] התלונן על מצוקת הרופאים/סטז'ארים, חוסר מיטות, עובדים טרוטי עיניים, תורים לעוד חצאי שנה וכו'.

[*כל מה שאתה אומר קדוש ונר לרגליי]
🕒 פורסם בתאריך: 13/01/2020 19:18
אפשר להשאר בנושא בבקשה?

האם הפוליסה שלאחר הרפואה טובה עד כדי לקבל חריגה כזו?

במקביל אני מנסה להגיע לאורתופד שינסה למנוע את ההחרגה הזאת, בהמלצתכם
🕒 פורסם בתאריך: 13/01/2020 20:06
לצערי אין לכך תשובה אחידה וחד משמעית. זה תלוי בתנאים הפרטניים של הפוליסה הנוכחית שלך, מול זו שאתה מבקש לעבור אליה.

צעד מצוין לדעתי. בהצלחה.