⬅ חזרה לאינדקס

התלבטות בקניה חד פעמית בסכום גדול של IWDA מול SWRD בלונדון

🕒 פורסם בתאריך: 15/01/2020 14:02
בנוסף לעזרה במימוש התיק של קרוב, ארצה לעזור לו עם כ250K$ שיכנסו לו לעו״ש בבנק לאחר המכירה , מבחינת שיקולי עלויות\נוחות, הגענו למסקנה שהכי טוב פשוט לקנות בלונדון IWDA או SWRD.

יש לי כמה לבטים בנושא, בגלל שמדובר בסכום רציני, ואני לוקח כאן אחריות גדולה על עתיד הכסף שלו (בהסכמה הדדית כמובן):

1) הspread בSWRD לרוב פי 7 גדול יותר, אבל לSWRD דמי ניהול נמוכים יותר ב0.08% (או 0.05% אם מתייחסים לזה שבSWRD לא מלווים נכסים), האם אני צודק בכך שלמרות הspread הגדול, בכל זאת כדאי לרכוש SWRD, בגלל שמדובר בסכום אמנם גדול, אבל חד פעמי של 250K$? האם ההפרש בדמי ניהול שווים את זה בהתחשב בעובדה שנפח המסחר דל (פי 15!) בSWRD לעומת IWDA, בכך שזו קרן חדשה ובאפשרות שדמי הניהול ירדו בiwda בעתיד?

2) בבנק מזרחי אי אפשר כרגע לקנות דרך האינטרנט בלונדון, רק דרך חדר המסחר, מכיוון שמדובר בסכום רציני, אני מניח שהקנס מהspread בקניה של אחת הקרנות (במיוחד אם אבחר בSWRD) יכול להיות לא קטן, כיצד מתנהלים מול קניה טלפונית בסכומים גדולים?, האם אפשר להסתדר איתם ולבקש שיחכו לspread סביר וישימו לימיט בין הbid לask? או שצריך ממש לשבת מול אתר שמציג את הbid ask בזמן שאני איתם בטלפון ולהגיד להם מתיי לקנות ואיזה לימיט להשים?

3) מניח שIWDA אולי לא תהיה בעיה לרכוש באמצע הספרד בבת אחת, אבל אולי בנפח קטן כמו של SWRD, כן תהיה בסכום של 250K$?

רב תודות לכולם.
🕒 פורסם בתאריך: 15/01/2020 15:00
Spread לא אומר שאתה חייב לקנות ב-ask או באמצע המרווח.

שים פקודת קניה עם לימיט ב-bid ותמתין.
🕒 פורסם בתאריך: 15/01/2020 15:46
אבל בbid זה לא אומר שהסיכוי שפקודת הקניה תתרחש הוא נמוך מאוד?, יש עמלות מינימום וגם עמלות קבועות עבור הרכישה, לכן אי ביצוע גם קונס אותי.

וגם האם מומלץ להגביל את הפקודה לאותו היום בלבד?
🕒 פורסם בתאריך: 15/01/2020 15:58
תבדוק אם יש עמלת אי ביצוע. בחיים לא שילמתי עמלה כזאת בשום מקום.

סיכוי יותר נמוך נכון, אבל כאמור אתה לא חייב לקנות ב-ask.

בכל מקרה זה נראה לי די זניח בתמונה הגדולה. רק תמנע מפקודת מרקט בסכומים כאלה גדולים, אתה אשכרה עלול להזיז את המחיר לא מעט בנייר לא נזיל מאד.
🕒 פורסם בתאריך: 15/01/2020 16:10
בגלל שמדובר במסחר דרך בנק שגובה עמלות קסטודיאן, אז יש עמלה קבועה של 17$ על כל ביצוע (גם חלקי), וכן יש גם מינימום של 10$ על עמלת הרכישה (לא סגור אם נגבת בחלקים), נכון שזה זניח יחסית, אבל אם אפשר לצמצם את ההפסד, זה עדיף. גם ככה קרוב שלי נקנס מעמלת המרה גבוהה למט״ח לפני שנכנסתי לתמונה,אז רוצה לעזור לו להפסיד כמה שפחות ברכישה הזאת (עשה זאת בלי שהיה לו את הידע המקדים על כמה קונסים אותו על זה).

ובהנתן הדילמה שלי לגביי swrd לעומת iwda, האם יש לך עצה כלשהי לקבלת ההחלטה?
🕒 פורסם בתאריך: 15/01/2020 16:12
@1337justme

אין לי עוד משהו להוסיף. אני לא מחזיק איריות אז לא ירדתי לפרטי הפרטים של השיקולים באופן אישי.