⬅ חזרה לאינדקס

מתן הלוואה לחבר

🕒 פורסם בתאריך: 26/01/2020 21:15
שלום,

איזו ריבית נחשבת הוגנת עבור שני הצדדים כשמדובר במתן הלוואה בריבית קבועה ללא הצמדה לתקופה של 3 שנים?

חוץ מחתימה על חוזה הלוואה, מה אפשרויות הערבות שכדאי לדרוש?

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 26/01/2020 21:21
חבר לשעבר.
🕒 פורסם בתאריך: 26/01/2020 21:28
בשביל מה ההלוואה?

אפשר כנראה להחתים על כתב ערבות את ההורים או בת זוג.
🕒 פורסם בתאריך: 26/01/2020 21:29
בואו בבקשה נדלג על שלב דיון "חבר לשעבר וכו'". הכוונה כי אני מכיר וסומך על הבן אדם. סך הכל רוצה להגן על עצמי במקרים קיצוניים ובלתמים. באיזו ריבית ניתן להשיג מימון בהלוואות חברתיות?
🕒 פורסם בתאריך: 26/01/2020 21:33
מדובר בשני מקרים שונים:

1. רכישת דירה למגורים וחסר חלק מהון ראשוני. עברתי על משכורות, יכולת החזר, משכנתאות וכו'. לא צריכה להיות בעיה. בנוסף עוד 3 שנים קרן השתלמות תהיה נזילה ויכולה להיות מקור להחזר הלוואה.

2. חיפוש מימון לטובת השקעה בנדלן ארה"ב. הם משיגים מ- 8% נטו ומעלה בעסקאות נדלן. הציעו לי צ'קים שלהם על גובה ההלוואה. האם זה שווה? מה אפשר לבקש?
🕒 פורסם בתאריך: 26/01/2020 21:37
נראה לי שבאזור 4-6%.

המקרה הראשון עוד סביר ואתה גם יכול שיהיה משכון או הערת אזהרה בטאבו על שמך כנראה (לא מכיר מספיק טוב).

המקרה השני נשמע לי חורג מגבול טעם טוב, אבל הכסף שלך החלטות שלך. לא הייתי משאיל כסף לחבר לעולם בשביל שהוא יסכן אותו בהשקעות.
🕒 פורסם בתאריך: 26/01/2020 21:37
אולי בלשעבר הכוונה בכלל היתה שמחבר לא גובים ריבית?
🕒 פורסם בתאריך: 26/01/2020 21:46
אנו בפורום השקעות. את התרומה שלי אני נותן בהתנדבות ואף פעם לא בכסף. המינוח חבר לא מדויק פה, מדובר יותר במכרים ארוכי טווח. יש מצבים שטובים לשני הצדדים. למה לא?
🕒 פורסם בתאריך: 26/01/2020 21:54
בוא נגיד שההשקעה שלו בנדל"ן לא תעלה יפה (את דעתי על השקעות שמבטיחות לך 8% אחסוך ממך)

והוא מבקש ממך ארכה של כמה שנים כדי להחזיר את ההלוואה, או קיצוץ בריבית שסוכמה.

מה עכשיו?
🕒 פורסם בתאריך: 26/01/2020 22:01
שאלה מעולה. זה בדיוק מה שאני שואל. אילו ערבויות אני יכול לבקש שיכולות להגן עלי במקרים כאלו. יש להם בית בישראל בבעלות. האם הבית יכול לשמש כערבות? או כמה שווים הצ'קים שנותנים לי כערבות.
🕒 פורסם בתאריך: 26/01/2020 22:02
ממש תישארו חברים אחרי שתיקח לו את הבית.
🕒 פורסם בתאריך: 26/01/2020 22:06
חחחח. מחפשים עוד סאקר.

תשאל מאוכזבי קרן הגשמה שלא קיבלו את הקרן חזרה.
🕒 פורסם בתאריך: 26/01/2020 22:08
אפשר לשאול איזה סדר גודל ההלוואה?

יש הבדל בין נניח 20K לבין 600K ברמת הערבויות עליהן הייתי מקפיד
🕒 פורסם בתאריך: 26/01/2020 22:18
יש הרבה בעיות עם הבטחת הריבית בארה"ב.. תביא בדיוק את פרטי העסקה לפה ויבחנו אותה
🕒 פורסם בתאריך: 27/01/2020 00:30
לא יודע מה תסגור איתם אבל אני מוכן לתת לך ריבית טובה יותר :)
🕒 פורסם בתאריך: 27/01/2020 06:29
לכיוון מאות אלפי שח.
🕒 פורסם בתאריך: 27/01/2020 06:33
לא אני משקיע בארהב. הבאתי את העסקה. אני נותן הלוואה אישית, בריבית קבועה נניח ל -3 שנים. נניח הלוואה לכל מטרה. כמה אחוז נשמע סביר לשני הצדדים ואילו בטחונות לבקש.
🕒 פורסם בתאריך: 27/01/2020 06:35
למרות שאני עוקב אחריך תקופה ארוכה בפורום, אין לי היכרות אישית ארוכת טווח איתך.
🕒 פורסם בתאריך: 27/01/2020 06:54
תברר את פרטי העסקה לדעת אם יש סיכוי טוב שתצליח או לא. זה חלק מהסיכון של ההלוואה שלך. אתה למעשה שותף להשקעה.
🕒 פורסם בתאריך: 27/01/2020 08:46
תחלק את העסקה ל2:

1. תתעלם מההכרות שלך איתו. זו החלטה עסקית, הסיכון הוא X ואתה מתמחר את הסיכון בY.

2. אתה עושה לחבר טובה, זה לא קשור לריבית ולא קשור לעסקים, זה קשור לחברות. בכמה זה מסבסד את Y?

אתה בעצם אומר "רגע אני מכיר אותו, אין סיכוי שלא יחזיר לי", אני מסכים בזה שהסיכוי שהוא "יעקוץ" אותך אותך הוא אפסי אבל רוב רובם של ההלוואות שלא מוחזרות זה לא בגלל עוקץ או רמאות, זה רק בגלל שלא יכולים להחזיר מסיבות עסקיות, תזרימיות, בלת"מ, ניהול לקוי וכו'. הקטנת הסיכון שלך פה בגלל שאתה מכיר אותו היא מאד נמוכה לדעתי.

ללא קשר אלי, אני לא חושב שהכרות אישית מאד רלוונטית לנתינת הלוואות או שלא.

לדוגמא אג"ח קונצרני שבו אין לך הכרות אישית כלשהי עם מישהו ובכל זאת זהו שוק של כמה אלפי ביליוני דולרים, בארץ גם בריביות מגוחכות (כ1%).

יש פה איזה כשל פסיכולוגי שאיני יודע את שמו, נניח שפלוני שאין לך הכרות איתו מציע לך שתיתן לו הלוואה בריבית X כנגד שיעבוד נכס, נניח מגרש או דירה, סביר להניח שאתה תסתכל עליו כאילו הוא נפל מהירח ותגיד לא לו.

אם מאידך חברה מתווכת שגוזרת עליך ועליו קופון שמן והעסקה כנראה גם מסוכנת יותר תציע לך את אותו הדבר, ולחברה יש אתר יפה ואנשי שיווק טובים (שאתה משלם עליהם) הסבירות שאתה תלך על זה הרבה יותר גבוהה.

אם חברה בורסאית תציע לך את אותו הדבר אתה בכלל תהיה מוכן לרדת לתחתונים ולתת להם הלוואה בפחות מ1% ריבית.

תמוה מאד בעיני אבל מה אני מבין.
🕒 פורסם בתאריך: 27/01/2020 22:15
נתת דוגמא מאוד מעניינת. בכל אופן אני מאמין כי אמון הדדי חשוב מאוד בהשקעות. אני נותן דגש על אמון ועסקאות הוגנות יותר ממסמך משפטי כזה או אחר. אף אחד לא רוצה למצוא את עצמו נאבק משפטית. המסמכים וחוזים לא ממש יעזרו ואם כן יקח הרבה זמן. כשמראש מערכת עסקים מבוססת על אמון ומצב שטוב לשני הצדדים הסיכון לדעתי קטן.

בכל מקרה אף אחד לא נתן לי מספר גובה הריבית וערבויות אפשריות :)
🕒 פורסם בתאריך: 28/01/2020 12:30
אם להתעלם מהאפשרות להפסקת החברות ביניכם ולנושאים הכרוכים בזה, ואם להתייחס לטכניקה נטו- אני אישית הייתי חושב מה התשואה האלטרנטיבית שאני יכול לעשות על הכסף (ברמת ודאות מסוימת), ומעלה באחוז, שניים (אולי שלוש)... לגבי ערבות, אני הייתי מבקש שעבוד בגובה ההלוואה + הריבית...כמובן הכל מגובה במסמכים עם חתימות ואישורים....

*לא המלצה, לא ייעוץ.

*בהסכם הלוואה תמיד כדאי לשכור שירותיו של עו"ד בשביל להבין סיכויים וסיכונים לעומק, וע"מ לגדר את עצמך ככל שניתן....