🕒 פורסם בתאריך: 27/01/2020 08:46
תחלק את העסקה ל2:
1. תתעלם מההכרות שלך איתו. זו החלטה עסקית, הסיכון הוא X ואתה מתמחר את הסיכון בY.
2. אתה עושה לחבר טובה, זה לא קשור לריבית ולא קשור לעסקים, זה קשור לחברות. בכמה זה מסבסד את Y?
אתה בעצם אומר "רגע אני מכיר אותו, אין סיכוי שלא יחזיר לי", אני מסכים בזה שהסיכוי שהוא "יעקוץ" אותך אותך הוא אפסי אבל רוב רובם של ההלוואות שלא מוחזרות זה לא בגלל עוקץ או רמאות, זה רק בגלל שלא יכולים להחזיר מסיבות עסקיות, תזרימיות, בלת"מ, ניהול לקוי וכו'. הקטנת הסיכון שלך פה בגלל שאתה מכיר אותו היא מאד נמוכה לדעתי.
ללא קשר אלי, אני לא חושב שהכרות אישית מאד רלוונטית לנתינת הלוואות או שלא.
לדוגמא אג"ח קונצרני שבו אין לך הכרות אישית כלשהי עם מישהו ובכל זאת זהו שוק של כמה אלפי ביליוני דולרים, בארץ גם בריביות מגוחכות (כ1%).
יש פה איזה כשל פסיכולוגי שאיני יודע את שמו, נניח שפלוני שאין לך הכרות איתו מציע לך שתיתן לו הלוואה בריבית X כנגד שיעבוד נכס, נניח מגרש או דירה, סביר להניח שאתה תסתכל עליו כאילו הוא נפל מהירח ותגיד לא לו.
אם מאידך חברה מתווכת שגוזרת עליך ועליו קופון שמן והעסקה כנראה גם מסוכנת יותר תציע לך את אותו הדבר, ולחברה יש אתר יפה ואנשי שיווק טובים (שאתה משלם עליהם) הסבירות שאתה תלך על זה הרבה יותר גבוהה.
אם חברה בורסאית תציע לך את אותו הדבר אתה בכלל תהיה מוכן לרדת לתחתונים ולתת להם הלוואה בפחות מ1% ריבית.
תמוה מאד בעיני אבל מה אני מבין.