⬅ חזרה לאינדקס

התייעצות | נדלן חו"ל מול שוק ההון

🕒 פורסם בתאריך: 30/01/2020 11:04
אהלן,

בשנתיים האחרונה התחלתי לקרוא את הבלוג והבנתי שדי טעיתי בכך שחשבתי שאני מתנהל נכון כלכלית.

אמנם אני בעל מודעות גבוהה לצרכנות נבונה, די שולט בקרנות פנסיה, השתלמות, תשואות, דמי ניהול וכו', אבל עד עכשיו כל הכסף שברשותנו מונח לו בחשבון העו"ש ומאבד מערכו במשך שנים, פשוט מתוך חוסר מודעות.

תהליך הלמידה לקח קצת זמן כי הייתי סטודנט לתואר כבד ועכשיו בדיוק סיימתי את לימודיי והתפנה לי קצת זמן לעשות סדר בעניינים הפיננסיים.

קצת פרטים:

נשוי + 1

נכסים 500k ש"ח: 155k בעו"ש והשאר בקרנות פנסיה והשתלמות.

לגבי הכנסה, העניין קצת מורכב:

אני לא עובד כרגע. סיימתי לימודי תואר לפני כמה חודשים וכעת מחפש עבודה בתחום (השכר הצפוי: +-10k נטו).

זה יכול לקחת חודש ויכול לקחת חצי שנה.

אשתי מכניסה 13k נטו, אבל בחודשים הקרובים מתכננת הסבת מקצוע, מה שיגרום לשכר לרדת לאזור ה8k ובנוסף יהיו כחודשיים ללא עבודה בין לבין.

- אין הוצאה על מגורים מלבד 800 ש"ח על חשבונות (גרים ביחידת דיור שבנינו במשק של ההורים) ומתכננים לבלות פה בעשר השנים הקרובות.

הוצאה חודשית ממוצעת היא כ-12k, שזה בערך סכום ההכנסה הנוכחי (ממשכורת יחידה).

אופק ההשקעה כרגע הוא כ-10 שנים.

המטרה / פנטזיה שלנו בטווח הרחוק יותר הוא עצמאות כלכלית.

בטווח הרחוק פחות היא שנוכל לעזוב את העבודות לשנה של טיול משפחתי מסביב לעולם (פעם אחת או יותר).

אחרי קריאת הבלוג ולמידת התחום החלטתי ללכת על תיק השקעות פסיבי עם חלוקה של 30% אג"ח - 70% מניות.

לאחרונה אשתי שמעה מחברים בעבודה על כך שהרבה מהם קנו נדל"ן בארה"ב והיא "נדלקה" על הרעיון ורוצה את זה על פני תיק השקעות.

היא לא יודעת נתונים ומספרים, היא רק יודעת שההון הנדרש קטן יחסית לנדל"ן בארץ (כ200 אלף ש"ח לקניית דירה או אפילו שתיים) והיתרון מבחינתה שיש תזרים חודשי לעומת תיק השקעות שזה כסף "על הנייר" ואת הכסף המוחשי נראה רק בעוד שנים.

אני מתנגד לרעיון מכמה סיבות:

1. לא אוהב ללכת אחרי העדר ולהרגשתי כשמגיע השלב שכולם כבר שם זה מאוחר מידי להיכנס (אולי אני טועה).

2. התעסקות רבה יחסית לתיק השקעות פסיבי.

3. שוק שונה עם כללים שונים שמצריך למידה ותקופת הסתגלות ארוכה.

4. צורך בחברת תיווך שגוזרת סכום רציני.

אשמח לשמוע דעות בעד/נגד נדל"ן מול תיק השקעות פסיבי, ועצות בכלל.

תודה רבה!
🕒 פורסם בתאריך: 30/01/2020 11:11
אין בעיה כלשהי לבנות לך תיק שיתן לך תזרים שוטף, הרבה (רוב?) התיקים פה בפורום מספקים תזרים רבעוני.
🕒 פורסם בתאריך: 30/01/2020 11:16
א. מה שאורי אמר.

ב. אם המטרה שלכם היא:

(כלומר - צבירת הון) אז לא רק שאין לך צורך בתזרים אלא שזה גם פחות טוב לך.
🕒 פורסם בתאריך: 30/01/2020 11:45
בהנחה ולא מדובר פה על קניה עם שותפים וללא משכנתא.

בסכום הזה ניתן(אולי) לקנות נכס אחד, וגם זה יהיה נכס במצב מחורבן, בשכונה מחורבנת, עם אוכלוסיה סופר מחורבנת.

אם היא מתעקשת ללכת על הצעד הזה, תציע לה להיכנס לסניף הבנק שלכם, לצאת עם 200 אלף במזומן, ולזרוק אותם לים.

הים יחזיר לכם חלק מהסכום, אתם תפסידו פחות, והסבל יימשך הרבה פחות זמן.

כולם קונים דירות בחול? אז מה, מכיר מישהו שקנה בפראג מבלי לראות את הדירה בכלל, והוא מקלל את עצמו על זה. האמן לי שהוא לא חריג, רוב הישראלים קונים ככה דירות בחול, בזמן שחולצה ב100 שקל בקסטרו הם ימדדו עשר פעמים לפני שיקנו.
🕒 פורסם בתאריך: 30/01/2020 12:36
אל תקנה נדל"ן בארה"ב ב200 אלף שקל. זו שטות מוחלטת
🕒 פורסם בתאריך: 30/01/2020 13:19
1. צודק

2. אני לא בטוח שאתה צודק, זה מאוד תלוי בסולידיות של השקעת הנדל"ן,

וכאשר נעזרים בחברת ניהול.

3. בהחלט מדובר בתהליך של הסתגלות, לכן מוטב להתחיל עם נכסים סולידיים,

ומשם להתקדם בהדרגה. אני מניח שבשוק ההון זה גם דורש הסתגלות ויכולת להכיל משברים

ותנודתיות.

4. עדיף לשלם מדי חודש לאנשי מקצוע שינהלו את ההשקעה ויהפכו אותה לפסיבית, ועדיין לקבל תשואה נאה

משכירות ועליית ערך.

אתה צריך להיזהר מהכללה, תחום הנדל"ן הוא גדול ומגוון, במידה ותחליט אני ממליץ לך להתחיל מהשקעה

סולידית ומשם להתקדם בהדרגה, אני התחלתי את המסע שלי כמשקיע עם רכישת נכס ראשון במרכז לונדון בשנת 99.

בהצלחה !