⬅ חזרה לאינדקס

אז מה לעזאזל בעצם קורה פה?!

🕒 פורסם בתאריך: 22/03/2020 18:09
אהלן חברים

אולי חכמי הפורום יוכלו לעזור לי להבין מה בעצם קורה פה ולאן ארה״ב מועדת?

לאור ההתרחשויות המאקרו כלכליות והכניסה הגלובלית למיתון, ממשלות החלו לנקוט בצעדי תמיכה שמחריפים את הגירעונות.

הפד בארה״ב שוקל Bailout של חברות ציבוריות גדולות שנפגעו מהמשבר (Delta ובוינג לדוגמא). ארה״ב נכון לעכשיו בגרעון גבוה מ-1 טריליון דולר.

הוצאות הממשל האמריקאי גדלו בעקבות המשבר לרמה חסרת שליטה של 4.5 טריליון דולר והגרעון נע סביב 1.1 טריליון דולר, החוב הלאומי של ארה״ב עומד על 23.5 טריליון דולר.

כ-6 טריליון דולר מהחוב הולכים לביטוח לאומי (social security)

1. יכול להיות שהלאמת החברות הציבוריות הגדולות בארה״ב היא טריק להחזיר את החובות ולסגור את הגרעון הפסיכי?

2. אפשר להניח שאם כל הגופים בארה״ב ימשיכו לעבוד כמו שצריך המדינה תצליח לעמוד בחובות שלה?

3. כשארה״ב פיזרה דולרים לבנקים מרכזיים בעולם כדי לתמוך בדולר ובהיחלשות המטבעות המקומיים השונים היא חיזקה את עצמה כי משרה ביטחון בכלכלות השונות ומעודדת קנייה של מוצרים ושירותים אמריקאים בדולר?

4. החוב התאגידי ברמה של 75 טריליון דולר, ככל שעובר הזמן, יותר עסקים נפגעים ואפשר להניח שהחוב יחריף והמדינה תצטרך להמשיך להוציא כספים על שיקום המשק והכלכלה. יש מאין? ב2017 היה קיצוץ במס וצעד זה בלבד הגדיל משמעותית את הגרעון (צעדי הפד בהתערבות בשווקי הריפו, הרחבה כמותית (quanitative easing) דחיית תשלומי המס ומענקים לציבור ואולי עוד מהלכים שפספסתי)

זה (קצת) ארוךךך אני יודע... אני ממש רוצה לסגור מעגל ולהבין את הדברים שיעזרו לפזר קצת את מסך הערפל.

תודהההה (:
🕒 פורסם בתאריך: 22/03/2020 18:13
אף אחד לא יודע. הסיטואציה של החוב לא הגיונית בשום צורה.

הניחוש שלי הוא שהגרעון ימשיך לגדול, הגענו למצב שזה פשוט מספר שהולך וגדל בלי שיש לזה משמעות.
🕒 פורסם בתאריך: 22/03/2020 18:53
בדיוק! זה באמת לא נתפס!

מה גם שהכל מחמיר וההגבלות על העסקים רק מחריפות את ההשפעה והצורך בתמריצים וגידול פיסקלי :$
🕒 פורסם בתאריך: 22/03/2020 18:58
אני לא רואה מצב בו ארה''ב תשלם את הגרעון הזה אי פעם

היא פשוט תמשיך למחזר את החוב לעד, תוך הדפסת עוד ועוד דולרים, עד שבסופו של דבר, לעולם ימאס מזה והם ייפלו, כמו כל אימפריה

השאלה היא פשוט כמה זמן זה ייקח
🕒 פורסם בתאריך: 22/03/2020 19:03
מהלך של סין להשתלט על העולם.

רק להם יש תרופה/חיסון והם הפיצו את הנגיף בצורה כזאת שיחשבו שגם הם סבלו מזה. הם עכשיו כבר אחרי זה ויכולים לקנות חברות בינלאומיות ואג"חים בפרוטות.

הכל הצגה מתוכננת שלהם. נשיא אמריקאי ליצן שאי אפשר לסמוך עליו שינהל משברים בשנת בחירות עוד, מקביל אנגלי ליצן לא פחות, איחוד אירופי שמפחד מהזנב של עצמו.

הגיע זמנה של סין. ממליץ להתחיל ללמוד סינית בדואלינגו. יהיה מאוד שימושי בשנים הקרובות.
🕒 פורסם בתאריך: 22/03/2020 19:07
קישקוש
🕒 פורסם בתאריך: 22/03/2020 19:08
בדיחה.

אבל זה לא תרחיש מאוד דמיוני...
🕒 פורסם בתאריך: 22/03/2020 19:11
השאלה לדעתי היא מי יבחר בבחירות הבאות, טראמפ שימשיך את הגרעון או הח'ברה של המפלגה הדמוקרטית שיכולים לאזן אותו (עדיין ברמה נמוכה)
🕒 פורסם בתאריך: 22/03/2020 19:18
החבר'ה מהמפלגה הדמוקרטית יאזנו את הגרעון?

שמעת על התוכניות של סנדרס?

אם הוא ייבחר, בקצב שלו, תוך שתי קדנציות הגרעון בתחילת ה-40 טריליון דולר
🕒 פורסם בתאריך: 22/03/2020 19:22
הוא זוועה מכל הבחינות, אני אישית מדבר על ביידן ועל כמה מחברי המפלגה בתקווה שתהיה להם השפעה (ובלומברג אם היה אפשרי המצב)
🕒 פורסם בתאריך: 22/03/2020 19:59
מי שלימד אותי אמר לי "חוב לא צריך להחזיר, חוב צריך לשרת".

ארה"ב לא צריכה להחזיר את כל הטריליונים, היא רק צריכה לעמוד בתשלומי הריביות.
🕒 פורסם בתאריך: 22/03/2020 22:58
למדת אצל @אורי ג. ?
🕒 פורסם בתאריך: 22/03/2020 23:00
D: D: D: גדול.
🕒 פורסם בתאריך: 22/03/2020 23:59
לא, אצל חבר טוב.
🕒 פורסם בתאריך: 23/03/2020 00:14
לא הבנתי מה הבעיה של פותח האשכול עם הגדלת הגירעון, הרי ההגדלה היא זמנית, רק לשנה זו, בגלל הקורונה, המקור התקציבי איננו חוב נוסף, אלא הדפסת דולרים על ידי הבנק המרכזי, על מה המהומה כאן?
🕒 פורסם בתאריך: 23/03/2020 00:18
גירעון קל מאד להגדיל, קשה מאד להקטין.
🕒 פורסם בתאריך: 23/03/2020 10:56
כשהצמיחה נמוכה, שלא נדבר על שלילית, (כמו בארה״ב ברבעונים הקרובים) קשה מאוד לצמצם את הגרעון ובטח שלהעלים אותו. למדינות כמו סין זה יותר ריאלי לעמוד בהתחייבות... אבל ארה״ב?!

אוווו היא כבר במקום אחר לגמרי ועם כל זרעי הדולר שהיא זורעת במדינות העולם אנחנו איתה על הסירה המיטלטלת...
🕒 פורסם בתאריך: 23/03/2020 11:00
לפי דעתך בקצב הנוכחי של הגדלת הוצאות הממשלה וקיצוץ במיסים, שמטיב עם חברים של טראמפ >:D , לא נגיע לשם כבר בקרוב?
🕒 פורסם בתאריך: 23/03/2020 11:50
ראשית הגירעון הזה הוא לא כזה נורא, רובו הוא חוב פנים אמריקאי, תזכרו שמתוך גירעון של 20 וקצת טריליון, הפד מחזיק לבד מעל 4, וכעת ב2 טריליון החדשים, הפד יתגייס לקנות לפחות טריליון, אני מעריך שנסיים את המשבר הזה עם לפחות רבע מהגירעון שמוחזק על ידי הפד.

מעבר לכך, צריך לזכור, שכל עוד אין אלטרנטיבה לדולר, המשמעות של הגירעון האמריקאי אם הוא מאה וחמש אחוז או מאה חמישים, לא כזו משנה, כי בסופו של דבר יכולת ההדפסה נמצאת אצל הפד, ולמרות זאת אתה תעדיף לקנות דולר ולא אירו ובטח שלא מטבע סיני.
🕒 פורסם בתאריך: 23/03/2020 12:12
גירעון ושות':

כל החוב שמחזיקים הסטודנטים ושאר העולם חוץ מהפד

אין חשיבות ל-X הטריליונים כי בלאו הכי זה כסף אבוד ? בעל החוב [בנק זה או אחר] לא ירצה אותו בסוף ?
🕒 פורסם בתאריך: 23/03/2020 14:20
איך? מהרווחים של החברות שכעת בקריסה והוא קונה בזול בצורת bailout?
🕒 פורסם בתאריך: 23/03/2020 15:14
עוד לא קנו אגורה שחוקה ואין לעת עתה תוכנית כזו.