⬅ חזרה לאינדקס

שאלות בנושא חוזים עתידיים ואגרות חוב

🕒 פורסם בתאריך: 16/04/2020 06:21
ערב טוב לכולם

אני משקיע חדש אני בדיוק מסיים לעבור על כל הבלוג ויש לי כמה נקודות שאשמח לקבל עליהם אישור וחידוד.

חוזים עתידיים-

כמו שהבנתי תעודות סל עושות שימוש בחוזים עתידיים על מנת לעקוב אחרי המדדים.

1. מול מי חברות ההשקעות מנהלות את החוזים האלה, אני מבין מי יהיה מעוניין בחוזה כזה כשמדובר על סחורות ( יצרן מול ספק של סחורה)

אבל במניות זה לא ברור לי אז שמח לדוגמאות.

2. כשמדד עוקב קונה חוזה עתידי על מנייה, מול המשקיע הוא מתחייב לעקוב אחרי המדד אבל בחוזה (אם הבנתי נכון) צריך להיקבע מחיר עתידי למנייה. אז קיים סיכוי שאם בית השקעות לא העריך נכון את מחיר המנייה בעתיד, הוא ייספוג הפסדים על על כך? מה יקרה אם הוא לא יצליח למצוא חוזה במחיר הרצוי שלו?.

3. מדד שעוקב בעזרת חוזים עתידיים על מניות מוכר את החוזה לפני תום התקופה? (כמו בסחורות) או שהוא מנצל את החוזה ורוכש את המניות?

אגרות חוב

1. אגרות חוב צמודות או לא צמודות הכוונה היא לעקיבה אחרי מדד המחירים לצרכן, כלומר צמודות יבואו לעזרתנו במידה ויש אינפלציה?.

אז מה זה ריבית קבועה או משתנה ?, הכוונה היא תמיד לריבית בנק ישראל?,היא לא מושפעת מהאינפלציה בכל מקרה?.

במצב של רבית בנק ישראל נמוכה כמו היום איזה סיבה יש בכלל לקנות אז ריבית קבועה?

ואם הריבית משתנה האם עדיין שינוי הריבית ישפיע על ערך האיגרת? ולמה? איזה יתרון יהיה לאיגרות החדשות על פני הישנות בהנחה שהריבית הושוואתה?

2. כשאני קונה מבית ההשקעות מדדת אשר עוקב אחרי איגרות חוב, האם בית השקעות עצמו מחזיק פיזית באגרות חוב? והוא פורע אותם בתום כל תקופה וקונה חדש? או שזה נעשה בדרך אחרת

הנושאים האלה עדיין לא לגמרי ברורים לי אז מקווה שהצלחתי להסביר את עצמי (בנוסף הפלאפון לא מקל על עניין הכתיבה) אם משהו לא מובן תגידו ואנסה בשנית

תודה מראש על כל עזרה!
🕒 פורסם בתאריך: 16/04/2020 10:55
1-תגגל את CME, הנפח חוזים הכי גדול בעולם.

2- אתה מתבלבל בין call לחוזים, חוזה זה התחייבות רגילה על מדד(לצורך העניין) רק שיש את אלמנט המינוף. call זה פונקציה שונה לגמרי ולא קשורה לחוזים(אבל כן למשפחת הderivatives)

3-רוב החוזים בCME לא מעבירים אף סחורה או נכס ומחושבנים "דיגיטלית"(cash settled), וברוב המקרים מגלגלים את החוזה לחוזה חדש יותר.

1-נכון, קבועה היא קבועה ומשתנה היא על בסיס פריים של בנק ישראל וגם בחירת איזה סוג ריבית לקחת הוא סוג של "הימור" ויש פלוסים ומינוסים לכל אחד מהם.

2- תלוי, כל קרן מתנהלת שונה אבל מחקות כן קונות חדשות בהתאם למה שהקרן הגדירה שהיא תחזיק.

כמובן לא ממליץ ולא מייעץ על שום דבר וכמובן לא ממליץ על להשקיע בדברים כמו חוזים ואופציות בלי להבין מה זה עושה.
🕒 פורסם בתאריך: 16/04/2020 11:04
לא.

חוזה הוא לא אופציה. באופציה יש לך גם אופציה שלא. בחוזה אתה מחוייב.

כן.
🕒 פורסם בתאריך: 16/04/2020 11:11
זה מה שהתכוונתי,מתייחס לכל משפחת הderivatives ביחד למרות שחוזים ואופציות זה שתי חיות שונות.

עריכה: עכשיו שמתי לב לטעות שלי, תיקנתי תודה.
🕒 פורסם בתאריך: 16/04/2020 20:37
אז ניראלי שעשיתי קצת סלט

אפשר הסבר מה קורה מאוחןרי הקלעים בתעודות סל, ניראה כאילו תעודות סל לוקחות פה סיכון גדול מה שלא נשמע ממש הגיוני...

בסוף כאשר המדד עולה ותעודת הסל צריכה לשלם למשקיע כסף מאיפה מגיע הכסף הזה

תודה על ההשקעה והזמן
🕒 פורסם בתאריך: 16/04/2020 21:51
נראה לי שפספסת את זה שהחל מ2018 ביטלו את תעודות הסל, בדיוק בגלל מה שציינת:

והחליפו אותן בקרנות סל, שמחויבות להחזיק בנכסים שהקרן עוקבת אחריהם (זה נקרא "להתכסות" בשפה המקצועית).

לא מאוד משנה לך כמשקיע אם הן עושות את זה באמצעות החזקה של מניות או חוזים עתידיים על אותם מניות
🕒 פורסם בתאריך: 16/04/2020 22:27
הייתי בטוח שזה רק בוטל חלקית

אבל הבנתי תודה רבה !