⬅ חזרה לאינדקס

מתי לקחת את המשכנתא כעושים Relocation?

🕒 פורסם בתאריך: 16/04/2020 12:56
שלום חברים,

בהנחה שב- 1.1.2021 אנחנו אמורים לחתום על חוזה דירה (מחיר למשתכן) וב- 1.1.2022 אנחנו מהגרים לחוץ לארץ (לתקופה ארוכה שתכלול ניתוק תושבות) והמסירה תהיה ב- 1.1.2024.

אם אנחנו צריכים מימון של עד 45% ואופק התשלומים (6) מתפרס 3 שנים,

מתי עדיף לי לקחת את המשכנתא?

עדיין כתושב ישראל (למרות שאני לא צריך את המשכנתא עדיין) או כתושב חוץ עובד עם שכר שצמוד למט"ח (האם יש יתרון כלשהו?)

תודה רבה
🕒 פורסם בתאריך: 22/04/2020 12:50
חד וחלק:

בתור תושב חוץ גם יעשו לך את המוות וגם תקבל ריבית גבוהה יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 22/04/2020 23:32
בתור מי שעובד בתחום, אני יכול להגיד לך באחריות שהתנאים והבירוקטיה הרבה יותר מסובכת בתור תושב חוץ.

לכן אין פה שאלה

במקרה שלכם עדיף לא להזכיר את עניין הרילוקיישן לבנקים.
🕒 פורסם בתאריך: 12/12/2024 17:45
מקפיץ פה את הדיון.

מתוכנן לנסוע להשתלמות עמיתים למשך שלוש שנים כרופא בארה"ב ביולי 2025. לא מנתק תושבות.

צפוי לקחת משכנתא לבנית בית במחצית השניה של 2025 או בתחילת 2026 כתלות בקבלת היתר הבניה.

מה העקרונות שעלי לקחת בחשבון במצב הזה?

כיצד הבנק מחשיב את הכנסתי הפנויה?

אילו קשיים נוספים צפויים לי במידה ואצטרך להתמודד עם לקיחת משכנתא על בנית בית בישראל מארה"ב ?
🕒 פורסם בתאריך: 26/03/2025 20:13
מקפיץ את הדיון פעם נוספת :)

@CHF האם תוכל לשתף מה בדיוק עשית בסוף? תובנות מהתהליך?

@Pompelin האם מצאת תשובות לחלק מהשאלות שלך שתוכל לשתף?

האם יש הקלות מסוימות בתהליך לקיחת המשכנתא באם נשארים תושבים בישראל, ביחס לתהליך לאחר ניתוק תושבות?

מנסה לחפש קצת ברחבי הרשת ולברר על תהליך דומה לשלכם, אבל בנתיים ללא הצלחה מרובה...
🕒 פורסם בתאריך: 26/03/2025 21:02
לקחתי את המשכנתה זמן קצר לאחר המעבר וכבר עם הכנסות מחו״ל. נעזרתי במומחה למשכנתאות עבור תושבי חוץ.

באותו זמן היה נראה שאת הבנק לא עיניין במיוחד מה הסטטוס מול רשות המיסים.

קיבלתי תנאים מעולים לאותה תקופה, אני מניח שההכנסות הגבוהות מחברה אמריקאית מוכרת וזה שאני לקוח ותיק בבנק הפכו את זה ליותר קל.