⬅ חזרה לאינדקס

כניסה אל שוק ההון

🕒 פורסם בתאריך: 17/04/2020 22:30
בהתחשב במצב שנוצר, החלטתי להתחיל ללמוד על שוק ההון, בעזרת הרבה מהמדריכים שמפורסמים כאן באתר.

אני מעוניין להשקיע בפעם הראשונה, סכום של 50 אלף שקל. אני מבין את הרעיון של גידור תיק ההשקעות, אך בהתחשב שאני מעוניין להיכנס לטווח הארוך (לפחות 10-15 שנים), כמה לדעתכם זה חסר אחריות פשוט לפתוח חשבון באינטראקטיב ברוקר (על מנת להימנע מעמלות גבוהות), ולהשקיע הכל בעצמי (מבלי ייעוץ) על 500 S&P ולתת לריבית דריבית לעשות את הקסם שלה?

עדיין אין לי הרבה מהידע על ההיצע שזמין במסחר, ואני קורא הרבה על דברים שאני עדיין לא מכיר שנשמעים מאוד חשובים (כמו מדדים אירלנדים, מהו ניתוח טכני, איך לקרוא תשקיף וכו'..)

אבל האם יש לי צורך בידע הזה אם אני הולך על מדד "סולידי" כמו S&P 500 ופשוט נותן לזמן לעשות את שלו?

תודה לעונים!
🕒 פורסם בתאריך: 17/04/2020 22:44
סליחה שאני לא מתחיל מהעיקר אבל זה כואב לי בעין:

זה לא. לא שווה את הזמן שלך אפילו לגגל מה זה, פשוט תמשיך בחייך כאילו מעולם לא נתקלת במושג. ועכשיו לעניין:

בינוני-ארוך.

חסר אחריות זה לא, אבל זה כן מסוכן מאוד. כלומר, אולי לא, תלוי כמה זה חמישים אלף ש"ח בשבילך - כמה אתה מרוויח, כמה אתה חוסך, מה אתה עושה עם שאר הכסף שלך אם יש. לבחור נקודת זמן אקראית ולזרוק את הכסף לעשר שנים היה מאוד רווחי הרבה פעמים, ולא נעים בכלל פעמים אחרות.

אתה לא מתכוון להוסיף עוד כסף לאורך התקופה?

כמה נקודות שאולי לא חשבת עליהן אז אני מעלה:

1. לא בטוח ששווה לך ההתעסקות עם IB בסכום כזה. יש להם עמלת מינימום חודשית של 10$ בחודש, וזה בניגוד ל15 ש"ח בחודש שאתה תשלם בבית השקעות ישראלי. הם זולים יותר בעמלות קניה ומכירה ובהמרת מט"ח, אבל אם זה משהו שאתה מתכוון לעשות פעם אחת ב15 שנים הקרובות אז זה חסר משמעות.

2. בIB לא ניתן לקנות ני"ע ישראלים (כמו אג"ח ממשלתי ישראלי נקוב בש"ח, למקרה שתחליט על הקצאת נכסים קצת פחות קיצונית).
🕒 פורסם בתאריך: 17/04/2020 22:56
לשאלתך, אני לא מתכוון לגעת בחשבון הזה. לא להוסיף ולא למשוך כסף.

לגבי משמעותו של הסכום עבורי: האורח חיים שלי לא יפגע בלעדיו ואין לי התחייבויות או מחויבויות כלשהם כרגע.

המחשבה היחידה שלי היא שהיום הסכום הזה לא חשוב לי, ולעומתו התשואה שתצא ממנו יכולה להיות יותר רלוונטית עבורי בעתיד.
🕒 פורסם בתאריך: 17/04/2020 23:13
1. לא, רק צריך להיות מודע לסיכון, כלל אצבע טוב הוא שהכסף שלך יכול לאבד 50% בזמן קצר מאד.

2. אישית לא הייתי הולך על IB בשביל סכומים כאלה, יש אלטרנטיבות טובות בארץ.

התשואה שבתקווה תצא ממנו, זכור כי השוק לא חייב לך דבר, קיבלנו תזכורת כואבת לכך לאחרונה.
🕒 פורסם בתאריך: 17/04/2020 23:30
אז כן, נשמע לי הגיוני לשים הכל על SP500.
🕒 פורסם בתאריך: 17/04/2020 23:34
אין אם עובדים עם אינטראקטיב ישראל (במיוחד דרך ההנחות של דיבידעת)
🕒 פורסם בתאריך: 17/04/2020 23:44
בשביל לדעת מה כן צריך לדעת מה לא.

לא הייתי מוותר על סרטון שניים ביוטיוב.
🕒 פורסם בתאריך: 17/04/2020 23:47
זה משפט קצת חסר הגיון. כשאתה מנסה להחליט מה לאכול, אתה עובר על רשימת כל המאכלים הקיימים בעולם? כי אני נגיד הכנתי פסטה הערב בלי לקרוא את כל ספר המתכונים של העם הקונגולזי. כי ידעתי מה כן, בלי לדעת מה לא.

יש אינסוף אופציות, להתעמק בסווינג למשל לא יועיל לו ואני בטח לא אכווין אותו לשם