⬅ חזרה לאינדקס

מכירת כמות גדולה של מניות

🕒 פורסם בתאריך: 10/05/2020 23:17
היי,

התמזל מזלי וממש בתחילת דרכי כמשקיע השקעתי בסטרטאפ סכום של 50,000 שח. כיום, שנתיים וחצי אחרי, הסטרטאפ נסחר בבורסה אחרי הנפקה ושווי המניות שלי הוא 1.5 מיליון (מאוד תנודתי אבל בגדול עולה מהר על אף הקורונה).

בקרוב אוכל למכור אותם (כרגע חסום) והשאלה היא איך מוכרים כמויות כאלו של מניות בלי להפיל את מחיר המניה מצד אחד ומצד שני למכור במחיר קרוב למחיר השוק ובזמן קצר יחסית? לפי מה שאני רואה במאיה, המסחר במניות של החברה הוא בכמויות קטנות של עד 25,000 שח לטרנסאקציה.

אשמח לעצות שהן לא ייעוץ
🕒 פורסם בתאריך: 10/05/2020 23:25
האם ביום שהחסימה תרד יש עוד בעלי מניות שיכנסו לשוק?

תברר את היקף המסחר היומי,זה יתן לך כיוון הרבה יותר טוב.
🕒 פורסם בתאריך: 11/05/2020 10:25
החסימה גלובלית או נקודתית?

משמע, האם רק אתה יכול למכור מתאריך כלשהו או שכולם\חלקם יכולים למכור מתאריך כלשהו?

בעיקרון, אתה יכול למכור OTC, משמע מחוץ למסחר, כל מה שאתה צריך זה ליצור קשר עם הברוקר שינחה אותך אם זה באפשרותו
🕒 פורסם בתאריך: 12/05/2020 07:47
כן, סדר גודל של 60 אחוז מהמניות. החסימה יורדת בשני שלבים. בשלב הראשון ניתן יהיה למכור למוסדיים ואחרי כמה חודשים בבורסה.

איך להסיק מהיקף המסחר היומי על המכירה של המניות שלי? ברשותי שבר אחוז ממניות החברה .כלומר, לא משמעותי ביחס לסך המניות אבל כן ביחס להיקף המסחר היומי הנוכחי
🕒 פורסם בתאריך: 12/05/2020 07:49
החסימה על כל מחזיקי המניות מלפני ההנפקה. בהתחלה ניתן למכור למוסדיים ולאחר כמה חודשים בבורסה באופן חופשי.

מכירה מחוץ למסחר- אבדוק עם הברוקר. מתוך עניין- איך זה עובד? האם אני צריך למצוא קונה באופן עצמאי?
🕒 פורסם בתאריך: 12/05/2020 08:14
תאלץ לפזר את המכירה על פני כמה ימים, תפרק את הכמות למנות קטנות יותר לפי נפח המסחר היומי במניה ותמכור כל יום את המנה הזו.

גם את המנה הזו עדיף לפרק לתתי מנות ולמכור לאורך יום המסחר, הכל בתלות במחזורים של הנייר.

אם זו מניה "חמה" אולי תוכלו לאגד הרבה בעלי מניות ולעניןין מוסדי בקנייה מרוכזת.
🕒 פורסם בתאריך: 12/05/2020 13:08
ככול שהוא יותר גבוה ביחס לכמות שאתה מוכר ככה המכירה שלך פחות תשנה.

נניח שההיקף היומי הוא חצי מליון אז ברור שכשתנסה למכור מליון וחצי ביום אתה תשפיע בחדות על ההיצע, לעומת היקף מסחר של 800 מליון שבו מכירה של מליון וחצי לא תשפיע כמעט.