⬅ חזרה לאינדקס

מט"ח והגירה

🕒 פורסם בתאריך: 16/05/2020 17:43
אחרי שביליתי פעם תקופה בפורום, השכלתי קצת ובעיקר הבנתי שאני לא יודעת כלום, פניתי לבייסיק והתחלתי לקרוא את הבלוג מההתחלה (כרגע באמצע 2014, יש עוד לא מעט מלל לפני! o_o )

ואחרי ההקדמה הלא קשורה הזו, הרי לכם שאלה.

במספר מקומות המשקיעה כותבת שמטעמי סיכוני מטבע עדיף לרכוש אג"ח במדינת המגורים של המשקיע.

עניין המט"ח גם שב ועולה כאשר רוכשים מניות זרות ובעיקר אם מחזיקים בחשבון במדינה שאינה ישראל, כמו IB האמריקאית.

הסיטואציה שלי היא שישנו סיכוי סביר ואף יותר מכך שאהגר בקרוב למדינה בה המטבע השולט הוא אירו.

האם זה אומר שלגישתה של המשקיעה עדיף להתחיל לרכוש אג"ח באירו (אני מניחה שכאשר מדובר במטבע שכזה אין חובה למדינת המגורים דווקא, ודין צרפת כדין רומניה)? האם במצב כזה, יש יתרון לחשבון השקעות אירופאי? או שזה לא באמת משנה בהנחה שחלק גדול מההשקעות יהיו בבורסה האמריקאית שלה השקל והאירו זרים שניהם.
🕒 פורסם בתאריך: 16/05/2020 19:18
את מערבבת בין שני נושאים.

1. ברכיב המנייתי אין חשיבות למטבע בו נקוב נייר הערך. יש על כך טריליון שרשורים.

2. ברכיב הסולידי אכן רצוי להחזיק במטבע בו את צורכת. אין הגיון לאירופאי להחזיק סכום ניכר בשקלים. במקרה של האירו יש סיבוך נוסף כי המטבע עלול להיעלם עד שתהגרי, או שמדינת ההגירה שלך תפסיק להשתמש בו. ההחלטה אם להמר על כך, תלויה בתחזית שלך בעניין.
🕒 פורסם בתאריך: 16/05/2020 20:37
אני לא חושב שהאירו יעלם כל כך מהר, אבל יש כמובן חשיבות למדינה המנפיקה. אין דין אגרות חוב של יוון כדין אגרות חוב של גרמניה, והריביות שונות בעליל. למעשה הריבית על אגח גרמניה היא שלילית אם אני לא טועה ובכל מקרה האגח לא זמין לרכישה ללקוחות פרטיים. אפשר כמובן למצוא קרנות שמחזיקות אגח כזה.

באופן אישי אני גר בגרמניה, משקיע באגח ממשלתי בדירוג גבוה אבל בעיקר בדולר. בינתיים זו היתה השקעה מצוינת.
🕒 פורסם בתאריך: 16/05/2020 21:28
בדיקת שפיות - ההגירה מתוכננת עד לפרישה? לעומת רילוקיישן למספר שנים. תמדדי את התיק במטבע בו תשתמשי בכספים ממנו, ובהתאמה תבחרי אג"ח כדי למתן תנודתיות באותו מטבע צריכה.