⬅ חזרה לאינדקס

השקעה לארבע שנים

🕒 פורסם בתאריך: 21/05/2020 13:30
שלום לכולם

בכוונתי להתחיל ללמוד בעוד שנתיים ולצורך העניין יש לי כ150000 שח

הכסף מיועד להספיק לי לכל תקופת הלימודים. את החצי הראשון של הכסף אני אצטרך באמת בעוד שנתיים ולכן אני מתכנן להפקיד אותן בפרי.

אבל החצי השני של הכסף אני אצטרך רק בעוד 4-5 שנים, השאלה אם זה מספיק זמן להשקיע באגח קצר מועד נגיד 2-5 ?.

בנוסף אם אני מבין נכון איך אגח ממשלתי עובד כאשר מגיע תעריך הפירעון אני מקבל את הכסף שהשקעתי בחזרה ואין הדבר מושפע משינוי הריבית

אבל באגח מחקה אין תאריך פדיון כי מנהל הקרן כל הזמן קונה אגחים חדשים?

כלומר אם הריבית עלתה ערך הקרן ירד כי היא עדיין מחזיקה אגחים ״ישנים״ ואם אני אמכור בנקודה הזאת יכול להיווצר הפסד ?

אני מרגיש שאני פספס פה משהו ...

אשמח לדעתכם

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 21/05/2020 13:52
מה אתה מתכוון ללמוד?

אתה מתכוון לעבוד תוך כדי? גר עם ההורים?

מה ההוצאות החודשיות שלך?

150K ללימודים זה המון (אולי כדאי לצמצם הוצאות ולנסות כן להכניס בתקופה הזו וכך ישאר לך חלק לא קטן מהכסף)
🕒 פורסם בתאריך: 21/05/2020 13:55
כמה תקבל על סכום כזה אחרי שנתיים? 2 ש"ח לפני מס?

אפשרי, עם סיכון לעליית ריבית.

נכון, וגם מוכר לפני הסיום (שומרים על אגרות בטווח שהוגדר והוא בד"כ מעל 0).

נכון, אבל עם מח"מ קצר ההפסד יהיה קטן יותר (וגם התשואה במקרה שהריבית תרד או לא תזוז).

לסיכום, מדובר בתקופה קצרה וחוסר רצון לקחת סיכון גדול. העולם בתקופה מאתגרת והריביות כבר בשפל אז קשה למצוא משהו "בטוח" שיניב רווח שיהיה שווה משהו בסיום התקופה עם מינימום סיכון.
🕒 פורסם בתאריך: 21/05/2020 14:07
התשואה על אג״ח ממשלתיות קצרות מועד היא אפסית.

המוצר המתאים לך לדעתי הוא פיקדון. תבדוק את הפיקדונות של בנק ירושלים.

בהצלחה!
🕒 פורסם בתאריך: 21/05/2020 14:21
מתכנן ללמוד הנדסה ביו רפואית בטכניון,

בשנה הראשון אני לא אעבוד ואבדוק את מצבי ואחליט לגבי השנים הבאות אבל הערכה ריאלית היא תחילת עבודה בשנה שלישית

לגור עם ההורים לא אופציה, קשה לי להעריך הוצאות, מכיוון שאני גר בחול בכמה שנים האחרונות כמו כן אני מקווה שאצליח בנוסף לכסף להשיג מלגה...

אני מאוד מקווה שלא אצטרך את כל הסכום ובכל זאת מעדיף להכין את עצמי לתרחיש הפסימי.

תודה על ההסבר המפורט, יש לי כסף שכן ומושקע באפיקים בעלי סיכון גבוה. אבל את הכסף הזה אני באמת רוצה ליעד ללימודים...

פשוט קצת ניראה לי חבל להחזיק אצ הכסף בבנק לתקופה של ארבע שנים ...
🕒 פורסם בתאריך: 21/05/2020 14:41
האמת שלא חשבתי על הכיוון הזה

הסתכלתי קצת בבנק ירושלים ויש כמה מסלולים שניראים כרגע כאופציה העדיפה

תןדה רבה אמשיך לבדוק
🕒 פורסם בתאריך: 21/05/2020 14:45
תנסה לבדוק אולי גם במזרחי טפחות למרות שנראה לי שבבנק ירושלים הריביות טובות יותר. הכי טוב גם להתקשר כי אולי תוכל להתמקח מעט.

בהצלחה!
🕒 פורסם בתאריך: 21/05/2020 15:32
מה סדר גודל הריבית שבנק ירושלים נותנים על 150K לשנתיים?

מעדכן: לפי האתר שלהם 1% בשנה. 2,250 ש"ח בשנתיים אחרי מס. חביב.
🕒 פורסם בתאריך: 21/05/2020 18:57
מזרחי קרבולה 3 שנים 1.2% ריבית או צמוד מדד הטוב ביניהם. הכסף נזיל במשך הזמן הזה רק כצמוד מדד.
🕒 פורסם בתאריך: 21/05/2020 19:09
נראה שיש שם גם פיקדון בשם "שמש" ל-5 שנים, כאשר בשנתיים הראשונות זה 1% ואז 1.4 1.8 2.2% בשנים שאחרי. אפשר למשוך אחרי שנתיים/שלוש/ארבע.

75000 (פות"ש דיבר על חצי מהסכום ל-5 שנים) יתנו אחרי 5 שנים 4300 אחרי מס. חביב :)

עריכה: זה פיקדון שקלי, אז המס הוא 15% לא 25%. כלומר 4850 אחרי מס (ו-2550 בדוגמה שלך)

ראיתי שהם נותנים לפתוח פיקדון גם בלי לפתוח חשבון עו"ש, מישהו התנסה בזה?

מצד שני, אני חושב על זה בשביל הקרן חירום, אבל אם היא לא נזילה במשך שנתיים ואז כל שנה, זה לא בדיוק "קרן חירום"...
🕒 פורסם בתאריך: 21/05/2020 19:44
כמו שחברי הפורום אמרו, התשואה כרגע על אג"ח מדינה 2-5 שנים שואפת לאפס (אם לא ממש אפס/שלילית). פקדונות בבנקים כמו בנק ירושלים/המזרחי-טפחות נותנים ריבית מאוד אטרקטיבית ביחס לאג"ח מדינה (ועדיין "אטרקטיבית" היום זה לא הרבה בכלל).

בהקשר לפקדונות - עשיתי בדיוק לפני שבוע/שבועיים את הבירור מול בנק ירושלים ומזרחי טפחות - זה מה שגיליתי:

מזרחי טפחות:

קרמבולה - 1.2% לשנה או מדד, הטוב מבין השניים אם מחזיקים 3 שנים. אם פודים לפני 3 שנים אז מקבלים פשוט את המדד בלי הבטחה של הקרן (כלומר אם המדד ירד אפשר לצאת עם פחות כסף ממה שהכנסנו).

ירושלים:

פיקדון שמש ל-3 שנים - שנה ראשונה 1%, שנה שנייה 1.5%, שנה שלישית 2%. כך שבבמוצע ל-3 שנים 1.5%. תחנת יציאה פעם בשנה. (בעיני יותר משתלם מהשמש של ה-5 שנים שיש לו תשואה ממוצעת נמוכה קטנה יותר והתחייבות ארוכה יותר).

פיקדון מאדים צמוד מדד - פיקדון לשנה - מקבלים מדד + 0.15% (אין לי מושג אם הקרן מובטחת או לא).

(גילוי נאות: בדרך להחזיק קרמבולה)
🕒 פורסם בתאריך: 21/05/2020 20:12
לא משהו שהייתי סוגר בשבילו 150 אלף ל-5 שנים אבל עדיין מאוד חביב. וצודק המס יהיה 15% אם זה שקלי אז קצת יותר חביב.