🕒 פורסם בתאריך: 22/06/2020 17:01
שלום לכולם!
לפני כ- 4 שנים אני וזוגתי רכשנו דירה ישנה במיקום מרכזי בעיר קטנה במרכז הארץ קרוב למקום עבודתי. אנחנו גרים בה עד היום ומתכננים להמשיך לגור בה עוד שלוש שנים לפחות. הדירה נרכשה למטרות מגורים לכעשר שנים עם אופציה למכירה/השכרה לאחר מכן. בתקופה שבה קנינו את הדירה לא היו לנו הכנסות משמעותיות ולכן סגרנו (ביודעין) משכנתא בתנאים לא כ"כ אטרקטיביים (מספרים בסוף הפוסט) מתוך הבנה שנוכל בעתיד לכסות חלקים מהחוב (בייחוד את החלקים הריסקים). בנתיים אנחנו חוסכים ובשנה הקרובה מצפים להגדלה בחיסכון.
הדילמה:
1. מה עושים עם הכסף בזמן החיסכון ואיך נמנעים משחיקתו עד להתחלת כיסוי החוב*?
2. מתי ואיך להתחיל לכסות את החוב**?
* קראתי הרבה לאחרונה על דיוני מינוף ויצאתי יותר מבולבל מההתחלה. אני לא מנסה להתחיל שוב שרשור מינוף אז סליחה מראש אם זה יגרר לשם.
** אשמח במיוחד לשמוע מאנשים שעברו במסלול הדומה לאחרונה, בתקווה שיש כאלה כאן (:
הנה המספרים היבשים:
מחיר הדירה: 1.165M
משכנתא: 815K
ערכה הממוצע בשוק כיום: 1.4M
בשיפוץ השקענו: 250K
חוסכים בחודש: כ- 1.5K
חסכון במזומן: כ- 60K
המשכנתא (רכיב, אחוז, נותר ללא עמלות):
קל"צ: 4.88%, כ- 263K
צמודת מדד משתנה כל 5: 3.54% (עוגן + 3.6%), כ- 254K
פריים: 1.2% (פריים - 0.4%), כ- 244K
המשכנתא מחולקת לשני חשבונות מהם ההחזרים שונים (עזבו רגע את הסיבות...), כך שבפועל כל רכיב קיים פעמיים ב- 40% ו- 60%.
לפני כ- 4 שנים אני וזוגתי רכשנו דירה ישנה במיקום מרכזי בעיר קטנה במרכז הארץ קרוב למקום עבודתי. אנחנו גרים בה עד היום ומתכננים להמשיך לגור בה עוד שלוש שנים לפחות. הדירה נרכשה למטרות מגורים לכעשר שנים עם אופציה למכירה/השכרה לאחר מכן. בתקופה שבה קנינו את הדירה לא היו לנו הכנסות משמעותיות ולכן סגרנו (ביודעין) משכנתא בתנאים לא כ"כ אטרקטיביים (מספרים בסוף הפוסט) מתוך הבנה שנוכל בעתיד לכסות חלקים מהחוב (בייחוד את החלקים הריסקים). בנתיים אנחנו חוסכים ובשנה הקרובה מצפים להגדלה בחיסכון.
הדילמה:
1. מה עושים עם הכסף בזמן החיסכון ואיך נמנעים משחיקתו עד להתחלת כיסוי החוב*?
2. מתי ואיך להתחיל לכסות את החוב**?
* קראתי הרבה לאחרונה על דיוני מינוף ויצאתי יותר מבולבל מההתחלה. אני לא מנסה להתחיל שוב שרשור מינוף אז סליחה מראש אם זה יגרר לשם.
** אשמח במיוחד לשמוע מאנשים שעברו במסלול הדומה לאחרונה, בתקווה שיש כאלה כאן (:
הנה המספרים היבשים:
מחיר הדירה: 1.165M
משכנתא: 815K
ערכה הממוצע בשוק כיום: 1.4M
בשיפוץ השקענו: 250K
חוסכים בחודש: כ- 1.5K
חסכון במזומן: כ- 60K
המשכנתא (רכיב, אחוז, נותר ללא עמלות):
קל"צ: 4.88%, כ- 263K
צמודת מדד משתנה כל 5: 3.54% (עוגן + 3.6%), כ- 254K
פריים: 1.2% (פריים - 0.4%), כ- 244K
המשכנתא מחולקת לשני חשבונות מהם ההחזרים שונים (עזבו רגע את הסיבות...), כך שבפועל כל רכיב קיים פעמיים ב- 40% ו- 60%.